Okkonen: Tänään ei kulkenut – katse sunnuntaihin

VPS:n ainokaisen laukoi Morrissey 54. minuutilla. Maali tuli harmittavaan paikkaan sillä vierailija oli saamassa juuri pelistä paremman otteen.

  • Ensimmäisellä jaksolla meidän pelimme ei kulkenut ollenkaan. VPS oli halukkaampi ja parempi, he saivat luotua aika paljon painetta meidän puolustusalueelle, mikä näkyi myös kulma- ja erikoistilannetilastoista, harmittelee HJK-keskikenttä Antti Okkonen.

HJK:n tuttu aktiivinen syöttöpeli yski läpi ensimmäisen jakson. Toisen jakson alkukin oli nihkeää. Hiljalleen HJK alkoi saamaan pelin juonesta kiinni, kunnes VPS iski äkisti.

Tilanteessa HJK-puolustus ei saanut korkeaa palloa purettua kunnolla, vaan se jäi ex-klubilaiselle Jarno Parikalla, joka syötti Steven Morrisseyn juoksuun. Tämä laukoi kovaa ja tarkasti alanurkkaan.

  • Ja maalin jälkeen VPS tietenkin muutti taktiikkaansa varovaisemmaksi. He vetäytyivät ja välttivät virheitä. Me saimme siksi huomattavasti enemmän painetta VPS-maalille.

  • Se jäi pohdituttamaan pelin jälkeen, että miksi emme saaneet luotua tarpeeksi maalipaikkoja. Ne ovat yhden käden sormilla laskettavissa.

Parhaimmat paikat tulivat VPS:n johtomaalin jälkeen, mutta tolppaa lähemmäs HJK ei päässyt.

  • VPS tiukensi puolustusta loppua kohden selvästi. Emme onnistuneet murtamaan sitä. Tänään oli todella nihkeää.

Okkonen ei halua jäädä murehtimaan tappiota pitkään. HJK palauttelee treenikentällä heti huomenna ja alkaa sitten valmistautua kovaa vauhtia tulevan sunnuntain kotiotteluun FC Lahtea vastaan.

  • Kotona olemme olleet todella vahvoja, siellä peli on lähtenyt jotenkin rullaamaan paljon helpommin. Meidän pitää pystyä pelaamaan omaa peliämme myös sunnuntaina.

Harmittavia takaiskuja tuli Vaasassa pari loukkaantumisten myötä. Esimerkiksi laitapuolustajana erinomaisesti viime aikoina esiintynyt Sebastian Sorsa joutui jättämään pelin jo 23. minuutin kohdalla.

Seban tilanne selviää paremmin vasta viikonloppua vasten.

  • Nyt ajatukset on käännettävä sunnuntaihin. Asenne on jätkillä ollut koko ajan loistava, mutta peli on saatava rullaamaan tasaisemmin. Nihkeyteen ei olisi tietenkään varaa.

HJK:n ja FC Lahden kohtaaminen alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.00 Sonera Stadiumilla sunnuntaina.