”Ollut kuin koti” – Maalitykki kiittää HJK:ta

Oululaislähtöinen kärkimies Juho Mäkelä on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahdesti. Ensimmäinen rupeama käsitti vuodet 2003-2005, jolloin hän myös debytoi Veikkausliigassa, valittiin kauden 2003 tulokkaaksi sekä kruunattiin kauden 2005 liigan maalikuninkaaksi 16 osumalla. Maalikuninkuus tiesi tuolloin siirtoa skotlantilaisen Heartsin riveihin.
Mies palasi HJK:n paitaan ensin lainasopimuksella kaudella 2008 ja lopullisesti kaudelle 2009, jolloin maalejakin syntyi jo kahdeksan. Historia toistaa nyt itseään, sillä Mäkelä voitti kuluneella kaudella jälleen maalikuninkuuden 16 osumalla ja siirtyy nyt siis FC Sydneyn riveihin.
– HJK on ollut minulle kuin koti, jonne on ollut aina helppo palata, Mäkelä toteaa.
– Erityisesti kulunut ja sitä edellinen kausi jäävät erityisiin muistoihin mestaruuksien ja tiukkojen europelien takia. Viime kauteen täytyy olla itsekin tyytyväinen.
Tositoimiin uudessa seurassaan Mäkelä saattaa päästä jo tammikuun ensimmäisinä päivinä. FC Sydney pelaa tärkeän sarjapelin jo kolmas päivä, johon Mäkelä halutaan jo mukaan.
– Australian sarjassa on jännät paikat tällä hetkellä. Alkusarjat ovat lopuillaan ja kaikki taistelevat saadakseen hyvät asemat pudotuspelejä varten. Vaikka itse kautta ei ole enää paljoakaan jäljellä niin maaliskuussa ovat vuorossa Aasian Mestareiden liigan karsinnat, joihin myös FC Sydney panostaa paljon, Mäkelä kertoo.
Haasteet ovat siis edessä nopealla aikataululla, mutta vielä viikonlopun ja ensi viikon alun ajan Mäkelä nähdään kotimaassa ja HJK:n harjoituksissa.
– En tietenkään ole mikään ennustaja, mutta voi hyvin olla mahdollista, että tulen vielä joskus edustamaan HJK:ta. Olen hyvin kiitollinen joukkuekavereille, valmentajille ja taustalle sekä koko organisaatiolle kuluneista vuosista. Erityiskiitokset kuuluvat kannattajille, jotka ovat tehneet jokaisesta HJK-kaudesta ikimuistoisen, varsinkin Super-Mäksä kannustuslaulullaan, joka tulee jäämään muistoihin, Mäksä päättää.