Onnea 90-vuotias Josa Jäntti!

HJK:n kunniajäsen huomioitiin ennen Veikkausliigan kärkipeliä HJK–SJK.

Klubin eteen vuosikymmeniä hyvää työtä tehnyt Josa Jäntti kukitettiin lauantaina ennen SJK-ottelua. HJK:n kunniajäsen sai ikämittariinsa 18. toukokuuta täydet 90 vuotta. 

Jäntti aloitti toimintansa HJK:ssa jo vuonna 1966. Ensimmäiset vuodet hän oli Klubin markkinointijaoston ja hallituksen jäsenenä. Vuosina 1967–73 ja 1976–79 Jäntti toimi miesten joukkueenjohtajana, ja näinä vuosina HJK voitti kaksi Suomen mestaruutta. Kaudelle 1980 Jäntti siirsi kapulan Markku Peltoniemelle, joka hoiti joukkueelle olennaisen tärkeää tärkeää tehtävää peräti 40 vuoden ajan. Peltoniemeltä tehtävä periytyi nykyiselle joukkueenjohtajalle Ville Wallenille.

Joukkueenjohtajana toimimisen lisäksi Jäntti on tehnyt laajasti töitä muissakin tehtävissä seuran eteen. Yksi hauska episodi muistuu mieleen 1970-luvulta Jäntin ollessa hallituksen jäsen.

– Klubilla oli jonkin aikaa valkoiset pelipaidat ja rinnassa sponsorina ehkäisyväline Sultanin mainos. Olin niihin aikoihin OKO:ssa markkinointiosaston johtajana, ja sanoin HJK:n silloiselle rahoittajalle Paavo Einiölle maksavani enemmän sponsorirahaa sillä edellytyksellä, että palataan sini-valkoraitapaitoihin. Tämä meni heti läpi, eikä paitojen ulkonäköä ole raitojen osalta sen jälkeen muutettu, Jäntti muistelee. 

– Hallituksessa ollessani keräsin noin 100 000 markkaa kasaan per vuosi. Ilmoitin vuosittain yhtenä päivänä OKO:n keskukselle, että olen vapaalla, ja sitten aloin soittelemaan tutuilleni, jotta saisin heiltä ilmoituksia käsiohjelmiin. 

Yksi Jäntin aikaansaannos on merkinnyt valtavaa harppausta koko helsinkiläiselle jalkapallolle. Talin jalkapallohalli rakennettiin 1990-luvun alussa, ja lähtölaukauksena hankkeelle oli kaupunginvaltuuston jäsenenä toimineen Jäntin tekemä valtuustoaloite.

Klubin menestys on Josalle sydämen asia, mikä ei ole jäänyt näiden vuosin aikana huomaamatta hänen intohimoisen ja periksiantamattoman toimintansa ansiosta. Suuri kiitos Josa panoksestasi, ja vielä kerran paljon onnea 90-vuotissyntymäpäivän johdosta! 

Teksti: Juuso Elola.

Klubin eteen vuosikymmeniä hyvää työtä tehnyt Josa Jäntti kukitettiin lauantaina ennen SJK-ottelua. HJK:n kunniajäsen sai ikämittariinsa 18. toukokuuta täydet 90 vuotta. Paljon onnea, Josa! Katso video!