Óscar García Rodríguez täydentää HJK:n valmennustiimin

HJK uudistaa pelaajatarkkailuaan: García Rodríguez toimii myös seuran pääscouttina.

Óscar García Rodríguez on toiminut viimeksi Superettan-seura Jönköpings Södra IF:n päävalmentajana.

HJK:n Veikkausliigajoukkueen ensi kauden valmennustiimi on valmis. Päävalmentaja Ferran Sibilan ja valmentaja Ossi Virran rinnalle apuvalmentajaksi on nimetty kahden vuoden sopimuksella espanjalainen Óscar García Rodríguez, 35. Ville Wallén jatkaa maalivahtivalmentajana ja Luis Anula fyysisenä valmentajana. 

Sibilan tavoin Ruotsista saapuva García Rodríguez ottaa lisäksi päävastuun HJK:n scoutingista. Kahdella viime kaudella García Rodríguez, joka on Sibilalle entuudestaan hyvin tuttu, toimi Superettanissa Jönköpings Södra IF:ssä sekä apuvalmentajana että päävalmentajana.

García Rodríguezilla on mittava aiempi kokemus myös scoutingista ja teknisenä neuvonantajana toimimisesta: Hän on tehnyt töitä muun muassa Barcelonalle, IFK Göteborgille, IF Elfsborgille, GIF Sundsvallille, Katalonian ja Thaimaan jalkapalloliitoille sekä japanilaisille Jubilo Iwatalle ja Albirex Niigatalle. 

Urheilujohtaja Vesa Mäki kertoo, että joukkueen pelaajatarkkailua uudistetaan muutenkin. Scouting-tiimin ydinryhmään kuuluvat jatkossa Mäen ja García Rodríguezin lisäksi päävalmentaja Sibila sekä scouting-tiimissä jatkava, data-analyysistä edelleen vastaava Lukas Berglund

– Haluamme, että yhteistyö urheilujohdon ja valmennuksen välillä on tiivistä ja saumatonta, ja siksi valmennuskin on aktiivisesti mukana pelaajatarkkailussa, Mäki kertoo. 

– Scouting-tiimin tukena on myös muutama HJK:n ammattivalmentaja, jotka auttavat tiettyjen pelaajien analysoinnissa. Lisäksi meillä on verkostossa mm. Pohjoismaissa, Etelä-Euroopassa ja Aasiassa ammattilaisia, joilta saamme infoa pelaajista. 

HJK:n scouting-tiimin ydinryhmä on tehnyt jo pidempään ns. perustyötä ensi kautta varten. 

– Lähdimme liikkeelle noin sadan pelaajan listauksesta, jonka olemme tiivistäneet nyt 25 syvällisemmin tarkkailtavaan pelaajaan. Haussa on ensi kaudeksi 3–4 uutta pelaajaa – mahdollisesti enemmänkin, jos ja kun talven aikana nykyisiä sopimuspelaajia siirtyy muualle, Mäki kertoo. 

Talvikaudella treeniringissä tulee olemaan myös runsaasti nuoria HJK Klubi 04:n pelaajia, joille annetaan aito mahdollisuus näyttää osaamistaan uudelle valmennukselle. 

– Tietysti toivomme, että joitakin omia nuoria löisi itsensä läpi talvella. Kevään lähestyessä sitten katsotaan, ketkä jatkavat edustuksen mukana, ketkä Klubi 04:ssä ja ketkä mahdollisesti lainapesteillä, Mäki linjaa.