Ossi Virta: ”Kolme pistettä mukiinmenevällä esityksellä”

HJK palasi voittojen tielle Veikkausliigassa – Miro Tenho ratkaisijan roolissa.

”Tokea” tuuranneen Ossi Virran debyytti oli voitokas.

HJK vs Ilves 1–0 (0–0)
53’ Miro Tenho 1–0

HJK nappasi ensimmäisen voittonsa sekä nollapelinsä Veikkausliigassa yli kuukauteen, kun Boltille saapunut Ilves joutui poistumaan Töölöstä 0–1-tappio niskassaan. Kolmen pisteen suoritus oli äärimmäisen tärkeä, sillä myös muut kärkijoukkueet, SJK sekä AC Oulu, voittivat omat ottelunsa. Piste-ero kärkeen on edelleen neljä pistettä.

Ottelu oli samalla uuden valmennustiimin kotidebyytti. Tuore päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tosin toimitsijakiellossa, joten päävalmentajan roolissa oli FC Hakasta siirtynyt apuvalmentaja Ossi Virta, jonka ensiesiintyminen liigajoukkueen päävalmentajana oli voitokas.

– Joukkueella on ollut nyt paljon vaihtuvuutta: valmennus on vaihtunut, pelaajia on paljon poissa ja tulokset ovat olleet viime aikoina heikohkoja. Upea fiilis, että saimme tähän hetkeen voiton ja kolme pistettä mukiinmenevällä esityksellä, iloitsi Virta.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta kokonaisuutena mallikas, vaikka Ilvekselläkin oli omat hetkensä. Maaleja ei kuitenkaan vielä ennen taukovihellystä nähty.

– Pelasimme alussa todella vahvasti, mutta Ilves sai keskellä puoliaikaa momentumin ja muutaman vaarallisen erikoistilanteen. Päätimme puoliajan kuitenkin vahvaan esitykseen. Kenttä oli kivasti täytetty, ja meillä oli hyvin syöttösuuntia pallon ympärillä. Pääsimme hyvin etenemään Ilveksen boksiin saakka, mutta viimeiset syötöt ja laukaukset eivät aivan löytäneet perille.

Toinen jakso jatkui käytännössä samalla kaavalla. HJK paineisti hyvin, ja Miro Tenho pääsi puskemaan avausmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta. Mainion esityön maaliin teki Georgios Kanellopoulos.

– Toinen jakso oli hyvin samantyyppinen. Meillä oli pelin aikana upeita hetkiä, joissa pääsimme pelaamaan vahvuuksillamme ja pääsimme murtautumaan muodon sisään. Erikoistilannemaali oli loistava, ja meillä oli monta hyökkäystä, joista olisimme voineet paremmilla viimeisillä ratkaisuilla saada lisää tuhoa aikaan.

Toisen puoliajan edetessä Ilves loi painetta enenevissä määrin, eikä vierailijoiden tasoitusmaali ollut kaukana. Tunnin kohdalla Adam Larsson pääsi pienestä kulmasta nokikkain Jesse Östin kanssa, ja Santeri Haarala latasi pallon tolppaan lisäajalla.

– Täytyy olla tyytyväinen voittoon siitäkin näkökulmasta, että Ilves sai pari hyvää tilannetta. Jesse ja kundit hoitivat boksin kuitenkin hienosti, totesi Virta.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentajat Ossi Virta ja Toni Kallio.