Otteluennakko: APOEL FC – HJK 6.8.

Vielä viimeiset harjoitukset Nikosiassa ja kaikki on valmista. HJK taistelee keskiviikkona Kyproksella historiallisesta paikasta europelien lohkovaiheessa. Ensimmäinen osaottelu APOELia vastaan Sonera Stadiumilla päättyi hurjan tunteiden vuoristoradan jälkeen 2-2 -tasapeliin, jättäen vaativat asetelmat keskiviikon kamppailuun. Vaativat, mutta ei mahdottomat.

  • Olemme täällä jatkaaksemme seuraavalle kierrokselle. Helppoa se ei tule olemaan. Ensimmäisen osan tulos ei tarjoa meille täydellistä lähtökohtaa huomiselle, mutta meillä on mahdollisuus, ilmoitti päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:n keskiviikon avauskokoonpanon merkittävin kysymysmerkki on Mac Kandjin korvaaja hyökkäyksen kärjessä. Kandjin ulosajo ensimmäisessä osaottelussa tarkoittaa, että taituri on pelikiellossa Nikosian kohtaamisessa.

  • Muu joukkue on kunnossa ja meillä on erilaisia, hyviä vaihtoehtoja hyökkäykseen Kandjin tilalle. Valmennustiimin kanssa rakensimme 4-5 mahdollista kokoonpanoa huomiseksi ja yhteen niistä olemme nyt päätyneet. Se, että aloitamme jollakin kokoonpanolla ei tietenkään tarkoita, että jatkamme sillä koko pelin. Pelaajien pelipaikat saattavat vaihtua ja todennäköisesti jossain vaiheessa vaihdot tuovat muutoksia. Meillä on jo mietittynä erilaisia vaihtoehtoja valmiiksi sen mukaan mikä tilanne kentällä on, kertoi ”Bana”.

Edellisviikon taistelu oli kaksijakoinen. HJK oli niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla ja paineli jo 2-0 -johtoon, mutta toisen puoliskon alussa tullut punainen kortti käänsi ottelun vieraille. APOEL tunnetaan vahvana kotijoukkueena ja se saa keskiviikkona tuekseen GSP Stadiumin täyttävän ihmismassan.

  • Pelaamme Kyproksella, APOELin kotikentällä ja he ovat varmasti parempi joukkue täällä. Me emme kuitenkaan pelkää. Tiedämme pystyvämme tekemään ottelusta tiukan ja mielessämme on vain tulos, joka vie jatkoon.

HJK ehti loistavalla ensimmäisellä puoliajallaan pelästyttämään kyproslaiset, eikä mitään varmasti jätetä sattumaan varaan. APOEL tuskin saapuu otteluun takki auki, pikemminkin täydellä höyryllä.

  • En ole eläessäni ollut jalkapallo-ottelussa, jossa puolustamaankin joutunut joukkue ei ole pystynyt rakentamaan yhtäkään tilannetta. Se tarkoittaa, että myös meille tulee aukeamaan paikkoja. Ne meidän täytyy käyttää hyvällä prosentilla hyväksi. Emme me vain puolustamaan lähde, mutta lähtökohta on että meidän täytyy onnistua loistavasti puolustuspelissämme voittaaksemme.

HJK ei ole Lehkosuon aikakaudella hävinnyt vielä otteluakaan. 21 ottelua pitkä putki on nyt tuonut Klubin lähelle suurta unelmaa. Voitto tai 3-3 (tai suurilukuisempi) -tasapeli veisi HJK:n Mestarien liigan karsintojen playoff-kierrokselle. Se tarkoittaisi varmaa paikkaa ainakin Eurooppa liigassa. Edellisen kerran Klubi on pelannut eurocupien lohkovaiheessa kauden 1998-99 Mestarien liigassa. Silloin Lehkosuo toimi joukkueen kapteenina.

  • Ei mitään erityisiä yhtäläisyyksiä ole ehtinyt miettiä. Elän nyt vahvasti tätä päivää, tätä hetkeä ja ajatukseni ovat vain huomisessa ottelussa. Ja voittamisessa, summasi Lehkosuo.

 

APOEL FC – HJK keskiviikkona 6.8. kello 19.30 GSP Stadiumilla Nikosiassa, Kyproksella.