Otteluennakko: Cork City – HJK U19

HJK:n U19-joukkue on matkustanut Irlantiin, missä se kohtaa keskiviikkona UEFA Youth Leaguessa Cork Cityn. Otteluparin ensimmäinen osa-ottelu Töölössä päättyi tasapeliin 0-0. Mikäli HJK U19 selvittää tiensä jatkoon, tulee seuraavalla kierroksella vastaan voittaja otteluparista Apoel FC – As Roma. AS Roma voitti ensimmäisen osaottelun 3-0.

Kotipeli Töölössä meni aluksi isokokoisten ja vahvojen irlantilaisten tahdissa. Pikkuhiljaa HJK:n pelaajat saivat juonesta kiinni, uskaltautuivat pelaamaan rohkeasti ja saivat toiselle puoliajalle hyvän otteen peliin. Erityisesti viimeinen vartti oli Klubin hallintaa. Maaleja ei saatu tehtyä, mutta ei saanut vastustajakaan, joten keskiviikon pelissä kaikki on mahdollista jatkopaikan suhteen:

Mikä ratkaisee jatkopaikan Irlannista, päävalmentaja Toni Koskela?

– Cork näytti Helsingissä olevansa hyvä joukkue ja erittäin työteliäs joukkue. Brittityyppisesti he pystyvät pitämään kovaa vauhtia ja ovat fyysisesti vahvoja kaksinkamppailussa. Tämä korostuu, kun meillä on kokonaisuutena hieman nuorempi joukkue kentällä kuin vastustajalla.

Meidän on oltava valmiina siihen intensiteettiin, jolla he varmasti tulevat pelin aloittamaan. Meidän on pystyttävä vastaamaan fyysiseen peliin, mutta osattava myös käyttää omat vahvuutemme paremmin kuin kotipelissä. Meidän pitää pystyä liikuttamaan palloa ja pakottamaan vastustaja juoksemaan sen perässä, johon he eivät kotimaan sarjassa ole tottuneet. Lisäksi meillä on kentällä useampi erittäin nopea ja hyvä 1v1-pelaaja. Näille pelaajille meidän pitää saada palloja vauhtiin niitä tiloja hyödyntäen, joita vastustaja kentälle jättää.

HJK:lla on liigaringistä matkalla mukana Aapo Halme, Lassi Lappalainen, Obed Malolo ja Saku Ylätupa. Muista liigajoukkueen kilpailun sääntöjen puolesta puolesta edustuskelpoisista pelaajista Lucas Lingman on loukkaantumisen johdosta sivussa ja Evans Mensah ei saanut viisumia Irlantiin. Kokoonpanossa nähdään monia nuorisomaajoukkuepelaajia ja tulevia Veikkausliigapelaajia.

 

Viime kaudella ensi kertaa kisaan noussut Klubi kohtasi skotlantilaisjätti Celticin. Jatkopaikka tyssäsi tuolloin ensimmäiseen ottelupariin.

Aiemmin UEFA Youth League on pelattu Mestarien liigan lohkovaiheessa pelaavien seurojen U19-joukkueiden kesken, mutta viime kaudeksi kilpailuun on lisättiin myös mestarien polku, jonka kautta myös Klubin nuoret ovat kilpailussa mukana.

Mestarien liigaa pelaavien seurojen nuoret pelaavat entiseen malliin edelleen lohkovaiheen, aivan kuten Mestarien liigassa.

Mestarien polun kautta kilpailussa mukana olevat seurat puolestaan pelaavat kaksi pudotuspelityylistä kierrosta, joiden voittajat etenevät playoff-vaiheeseen, jossa vastaan asettuvat lohkovaihetta pelanneiden lohkokakkoset. Playoff-vaiheen voittajat puolestaan etenevät jatkoon, jossa vastaan asettuvat lohkovaiheen lohkovoittajat.

Mikäli HJK menee otteluparista jatkoon, vastaan tulee voittaja otteluparista APOEL FC – AS Roma. AS Roma voitti ensimmäisen osaottelun 3-0.

Voit seurata ottelun ratkaisunhetkiä @hjkhelsinki–twitterpäivityksistä.

Mukana Irlannissa ovat seuraavat pelaajat:

Robin Källman -99
Elias Mattila -99
Joachim Böckerman -97
Aapo Halme -98
Ilmari Hieta -98
Kalle Salmi -98
Valtteri Vesiaho -99
Henrik Ölander -97
Omar Jama -98
Obed Malolo -97
Eetu Vertainen -99
Saku Ylätupa -99
Jusif Ali -00
Kevin Kouassivi-Benissan -99
Tuukka Kurki -99
Lassi Lappalainen -98
Timo Stavitksi -99
Antti Ulmanen -99