Otteluennakko: F.C. København – HJK 18.9.

HISTORIAA 

ANALYYSI 

HJK aloittaa historiallisen urakkansa Europpa-Liigan lohkovaiseessa torstaina 18.9. tanskalaista FC Kööpenhaminaa vastaan. Klubi on heti ensimmäisessä ottelussaan todellisessa tulikasteessa kohdatessaan kymmenkertaisen Tanskan mestarin vieraskentällä.

Paljon kesän siirtoikkunan aikana muuttuneen F.C. Københavnin kauden avaus on ollut hankala. Tanskan liigassa seitsemästä ottelusta on kertynyt vasta kaksi voittoa ja joukkueen peli on ollut alkukauden melkoista hakemista. Siirtoikkunan takarajalla neljä uutta pelaajaa hankkinut Klubi puolestaan on jo kautensa loppupuolella. Joukkueen pelaaminen on ollut viime aikoina hyvällä tasolla, mikä näkyy jo Eurooppa-Liigaan pääsemisellä.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo myöntää, että torstain kamppailu Kööpenhaminaa vastaan tulee olemaan todella kova.

– F.C. København on pelaajamateriaaliltaan parempi joukkue kuin esimerkiksi Rapid Wien, jota vastaan pelasimme tiukan sarjan. Kööpenhaminalla on paljon maajoukkuepelaajia ringissään, jotka ovat rutinoituneita pelaamaan europelejä. Pelit kovenee ja niin pitääkin. Meidän pitää myös pystyä parantamaan koko ajan pelien edetessä, Lehkosuo miettii.

F.C. Københavnin pelaajamateriaali on tosiaan kova. Puolustuspää vilisee eri maiden maajoukkuepelaajia lukkonaan Tanskan maajoukkueen ykköstorjujan paikasta tiiviisti taisteleva maalivahti Stephan Andersen. Myös keskikentältä FCK:lla löytyy paljon laatua. Keskikentällä viilettävät mm. Tanskan maajoukkuepelaaja Nicolai Jorgensen, ghanalainen superlupaus Daniel Amartey ja Fulhamista lainalla oleva Alexander Kacaniklic. Joukkueen hyökkäyspelaamisessa suuri vastuu on 21-vuotiaalla Andreas Corneliuksella, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt viimeistellä jo yli 20 maalia kööpenhaminalaisseuralle.

HJK lähtee otteluun ilman suurempia loukkaantumishuolia, sillä Rapid Wien -pelissä loukkaantuneet Rasmus Schüller ja Nikolai Alho ovat ainoat Kööpenhamina-pelistä poisjäävät pelaajat.

– Harmittaa tietysti Raden ja Nikon puolesta, heillä on ollut tärkeä rooli joukkueessa. Onneksi nämä pelit kestävät vähintään kolme kuukautta, joten hekin ehtivät vielä pelaamaan Eurooppa-Liigaa, Lehkosuo toteaa.

HJK on päässyt valmistautumaan torstain historialliseen otteluun hyvin. KuPsia vastaan viime perjantaina käydyn pelin jälkeen kaikki energia on keskitetty Kööpenhamina-kamppailuun. Mika Lehkosuo onkin tyytyväinen joukkueensa valmistautumiseen.

– Olemme päässeet valmistautumaan peliin hyvin. Pari päivää ollaan tehty täsmäharjoittelua nimenomaan Kööpenhaminan peliä varten. KuPs-pelin jälkeen ollaan saatu tehtyä hyvä määrä harjoituksia ja saatu myös tarpeeksi lepoa, mikä on tärkeää.

FC Kööpenhaminan tavoin, myös HJK:n joukkue on muuttunut viime aikoina paljon. Joukkuetta vahvistamaan hankittiin siirtotakarajalla neljä uutta pelaajaa. Yksi haaste on saada uudet pelaajat istutettua joukkueen pelityyliin nopealla aikavälillä.

– Uudet pelaajat ovat mielestäni sopeutuneet sosiaalisesti joukkueeseen hyvin. Pelillisesti tekemistä tietenkin riittää. Anthony Annanista huomaa, että hän on kokenut ja erittäin ammattimainen pelaaja ja se auttaa joukkueen hioutumisessa. Aristide Bancé on vielä pienoinen kysymysmerkki, koska hän on ollut vasta parissa treeneissä, mutta kyllä näissä on jo nähty niitä hänen vahvuuksiaan. Joevin Jonesin kanssa pitää olla vähän kärsivällisempi, sillä hän on ensimmäistä kertaa Euroopassa pelaamassa ja tulee hyvin erilaisesta kulttuurista. Roni Porokara on minulle hyvin tuttu pelaaja ja hän on mielestäni päässyt hyviin mukaan joukkueeseen, summaa Mika Lehkosuo uusien pelaajien sopeutumisesta.

 

F.C. København – HJK torstaina 18.9. kello 20.00 (Suomen aikaa) Telia Parkenilla, Kööpenhaminassa. Suora lähetys ottelusta Jim TV:ltä.