Otteluennakko: FC Inter – HJK 4.6.

Maajoukkuetauko on ohi ja HJK aloittaa keskiviikkona kolmen ottelun vieraskiertueensa Turussa, jossa vastaan asettuu sarjassa kahdeksantena majaileva FC Inter. Klubi lähtee reissuun hienossa vireessä voitettuaan viimeiset kuusi otteluaan päästämättä maaliakaan ja otettuaan Veikkausliigan piikkipaikan haltuunsa viikon takaisella SJK-voitolla. Nyt edessä on kolme kovaa testiä ympäri Suomea, sillä Interin jälkeen matka jatkuu Pietarsaareen ja Rovaniemelle kokeilemaan FF Jaron ja RoPSin kuntoa. Levännyt ei joukkue ole tauon aikanakaan. Osa pelaajista matkasi maajoukkueiden mukana ja Helsinkiin jäänyt ryhmä on tehnyt töitä tuleviin viikkoihin valmistautuen.

– Ollaan päästy hyvin treenaamaan, myös vähän fyysisesti kovempaa. Seuraavan kuukauden aikana on taas aika vähän mahdollisuuksia tehdä fyysisiä harjoitteita koko joukkueen kanssa, nyt pääsimme lataamaan sitäkin puolta. Inter-peliin olemme keskittyneet enemmän vasta tänään, kun meillä on koko joukkue jälleen kasassa. Harjoitteiden valinnassa on mietitty viime viikolla jo Inter-ottelua, mutta pienemmän ryhmän vuoksi on käyty läpi enemmän pelipaikkakohtaisia asioita, kertoi päävalmentaja Mika Lehkosuo ottelun aattona.

Viime viikon maanantain SJK-ottelussa HJK sai tehdä täyden päivätyön seinäjokelaisten puolustuksen murtamiseksi. Mac Kandjin viimeisten minuuttien voitto-osuma toi ottelusta kolme pistettä ja jätti hyvän maun.

– Se oli hyvä opetus meille ja päättyi vielä kannaltamme onnellisesti. Saimme paljon oppia siitä, miten viiden keskikenttäpelaajan linjaa vastaan edetään. SJK:n linjojen väliin jäi tilaa, jota emme käyttäneet aina tehokkaasti hyväksemme. Olemme käyneet läpi miten tilaa luodaan ja miten se käytetään. Inter ei ole tavallisesti puolustanut yhtä syvällä ja tiiviisti, enkä usko niin tapahtuvan nytkään, mutta koskaan emme voi nähdä tulevaisuuteen. Vastustajat rakentavat taktiikkansa oman harkintansa mukaisesti ja meidän täytyy vaan aina löytää keinot sen voittamiseen, muistutti Lehkosuo.

Inter on ollut Klubille vaikea vastustaja kotikentällään. HJK ei ole onnistunut hakemaan täyttä pistepottia keskiviikon vastustajalta Turusta sitten kauden 2006. Kauden alla vahvistunutta turkulaisjoukkuetta pidettiin sarjassa jopa mitalisuosikkina, mutta alkukaudesta joukkue on toiminut Veikkausliigan tasapeliautomaattina ja jämähtänyt kahdeksannelle sijalle. Sijoitus tosin hämää, sillä Inter on pelannut vain yhdeksän ottelua siinä missä suurin osa joukkueista on tahkonnut jo 10 tai 11 peliä, ja vasta kolme otteluista on ollut joukkueen kotipelejä. Inter vahvistui täksi kaudeksi sveitsiläis-serbialaisella laitapuolustaja Stefan Marinkovicilla ja kahdella kovalla paluumuuttajalla, Mika Ojalalla ja viisi peräkkäistä Suomen mestaruutta Klubin paidassa voittaneella Mathias Lindströmillä.

– Interillä on erittäin laadukkaat ylimmät 4-5 pelaajaa ja Job Dragstma (Interin päävalmentaja) organisoi aina joukkueensa hyökkäyspelin älykkäästi. He käyttävät kentältä löytyvän tilan järkevästi hyväkseen, muuttaen peliään suhteessa vastustajan muotoon. Meidän täytyy pystyä vastaamaan tiiviillä koko joukkueen puolustamisella. Olemme käyneet joukkueen kanssa aika tarkasti läpi Interin vahvuuksia ja uskon että pärjäämme niitä vastaan. Interin vahvuudet eivät ole yleensä olleet puolustuspelaamisessa ja siihen pyrimme iskemään. Ei heitä vastaan helppoa ole ollut viime aikoina maalia tehdä, peli kertoo kuinka hyvin onnistumme, toteaa Lehkosuo.

Puolustuksen loukkaantumissuma helpottaa hieman, sillä Sebastian Sorsa on päässyt tauon aikana harjoittelemaan joukkueen mukana ja palaa kokoonpanoon keskiviikkona. Teemu Tainio, Veli Lampi, Gideon Baah ja Rasmus Schüller ovat poissa Turkuun matkustavasta miehistöstä. Tainiota ja Lampea odotetaan takaisin kokoonpanoon jo lähiaikoina, Schüllerin ja Baahin kuntoutumisessa kestää pidempään.

FC Inter – HJK keskiviikkona 4.6. kello 18.30 alkaen Veritas Stadionilla. Ottelun voit katsoa suorana lähetyksenä Veikkaus TV:stä.