Otteluennakko: FC Krasnodar-HJK 20.8.

HJK:lla on jälleen torstaina yksi iso haaste edessään, kun se kohtaa Eurooppa-liigan karsinnoissa venäläisen FC Krasnodarin vieraskentällä. Panokset ovat jälleen kerran huimat, sillä otteluparin voittaja kuittaa itselleen Eurooppa-liigan lohkovaaihessa.
 
HJK:n vastustaja on todella laadukas joukkue. Maailman rikkaimpien henkilöiden listalla sijalla 162 olevan Sergei Galitskyn omistama FC Krasnodar on noussut viime vuosien aikana Venäjän jalkapalloilun kirkkaimpaan kärkeen ja viime vuonna joukkue sijoittui maansa kovatasoisessa sarjassa kolmanneksi, häviten hopeamitalit vain maalieron turvin.
 
Krasnodarilla riittää kokemusta myös Europeleistä. HJK:n tavoin myös venäläiset pelasivat nimittäin viime kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Krasnodar arvottiin kivikovaan lohkoon, jossa se kamppaili itselleen kolmossijan englantilaisen Evertonin, saksalaisen Wolfsburgin ja ranskalaisen Lillen seurassa.
 
Venäläisten joukkueesta ei laatua puutu, sen osoittavat myös tämän kauden otteet. Joukkue on Venäjän pääsarjassa kuudennella sijalla viiden kierroksen jälkeen. Sijoitus ei kerro kaikkea Krasnodarin nousevasta kuntokäyrästä, josta puolestaan kielii viikonloppuna napattu 0-2 vierasvoitto Mestarien liigastakin tutusta Zenitistä.
 
-Krasnodarilla on hyvän kansainvälisen tason joukkue. He ovat hyökkäyssuuntaan monipuolinen joukkue. Edellisellä karsintakierroksella Bratislavaa vastaan he käyttivät paljon keskustaa hyökkäyksissään, mutta Venäjän liigassa he ovat hyökänneet myös laidoilta paljon. Erittäin vaarallisen ja laadukkaan joukkueen saamme vastaamme, se on selvää, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo miettii.
 
HJK:n lähtökohdat otteluun eivät ole parhaat mahdolliset, sillä joukkue kärsi monta takaiskua loukkaantumisten muodossa Venäjän reissun alla. Pois joutuivat jäämään Mac Kandji, Demba Savage, Nikolai Alho, Veli Lampi ja Sebastian Sorsa. Usean avainpelaajan poisjääntejä ei auta kuitenkaan surkutella ja sen tietää myös Lehkosuo.
 
-Meillä on hyviä pelaajia joukkueessa, poissaoloja ei kannata miettiä. Kaikki ymmärtävät varmasti, että meidän pitää pelata parhaalla tasollamme menestyäksemme näin kovissa kilpailuissa, Lehkosuo tuumaa.
 
Loukkaantumissuman keskellä Klubille oli keskiviikkoiltapäivänä luvassa myös positiivisia uutisia, kun lainasopimuksella HJK:n riveissä pelaavan Juhani Ojalan pelilupa-asiat saatiin viimein järjestykseen. Pelilupa saatiin lopulta hankittua usean päivän ponnekkaan yrittämisen ennen keskiviikkoyönä umpeutuvaa takarajaa.
 
-Ojalan mukaantulo tuo meille lisää kokemusta puolustukseen. Pääpelivoimaa saamme ”Juden” myötä lisää, mikä on tärkeää. Erikoistilanteet ovat aina isossa osassa näissä otteluissa. Olemme saaneet Ojalalta myös tietoa Krasnodarin pelaajista, sillä hän tuntee osan heistä pelattuaan samassa sarjassa, Lehkosuo päättää.
 
FC Krasnodar-HJK pelataan torstaina 20.8. kello 20.00 Kuban Stadiumilla.
 

HJK:n joukkue Krasnodarissa:

Maalivahdit: Daniel Örlund, Thomas Dähne

Puolustajat: Alex Lehtinen, Gideon Baah, Juhani Ojala, Tapio Heikkilä, Markus Heikkinen, Roni Peiponen

Keskikenttäpelaajat: Toni Kolehmainen, Obed Malolo, Rasmus Schüller, Guy Moussi, Atom, Matti Klinga, Lucas Lingman

Hyökkääjät: Ousman Jallow, Formose Mendy, Erfan Zeneli

Seuraa HJK:n Venäjän matkaa Klubin Instagram-tililtä, johon päivitetään matkakuulumisia pitkin reissua. Krasnodar-HJK –ottelusta on luvassa tiivis liveseuranta HJK:n Twitter-tilillä. Ottelua ei valitettavasti näytetä HJK TV:ssä tai Suomen televisiossa. HJK selvittää mahdollisen radiolähetysoikeuden saantia ottelulle.


KUUNTELE SUORANA >>