Otteluennakko: FC KTP-HJK 27.9.

Klubin isojen panosten ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkustavat Kotkaan, jossa vastassa on FC KTP.

Joukkueiden kauden aiemmista keskinäisistä kohtaamisista ei ole draamaa puuttunut. Klubi on nimittäin vienyt molemmat aiemmat ottelut nimiinsä aivan otteluiden lopussa. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä taistossa Demba Savage ratkaisi ottelun pari minuuttia ennen peliajan umpeutumista ja varmisti sinivalkoisille kolme pistettä.

Edellisessä kohtaamisessa nähtiin puolestaan kaksi komeaa vapaapotkuosumaa, kun Erfan Zeneli ja Tamas Gruborovics latasivat pallot upeasti verkkoon. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta lisäajan viimeisillä hetkillä, kun Ousman Jallow kaadettiin rangaistusalueella ja gambialainen sijoitti itse rangaistuspotkun verkkoon varmistaen Klubin 2-1 voiton.

Klubilla on käynnissä todella vaikea jakso. Helsinkiläiset ovat valahtaneet heikkojen otteidensa myötä sarjassa jo kolmanneksi ja kärkijoukkueet SJK ja RoPS pyrkivät ratkaisemaan mestaruuden ilman sinivalkoisia. Tällä hetkellä Klubilla on etunaan yksi rästiottelu, mutta matkaa SJK:hon on kuusi pistettä ja RoPS:iin viisi.

Klubilla on vielä viisi ottelua jäljellä, joten mestaruuteen on vielä täydet mahdollisuudet. Vaikka Klubin jäljellä olevista otteluista peräti neljä pelataan vieraskentällä, on Klubilla mahdollisuus napata vielä 15 pistettä, millä oltaisiin varmasti vahvoilla mestaruustaistossa. Otteiden on parannuttava, jotta voittoputkeen lopettaminen olisi mahdollista ja KTP saakin sunnuntaina vastaansa erittäin ärsytetyn ja nälkäisen HJK:n.

KTP:n tilanne sarjan hännillä alkaa puolestaan olemaan jo varsin tukala ja kotkalaiset janoavat pisteitä keinolla millä hyvänsä. Pahnan pohjimmaisena sarjataulukossa majailevien kotkalaisten ero viimeistä edellisenä olevaan FF Jaroon on toki vain yksi piste, mutta pietarsaarelaisten tällä hetkellä hallussaan pitämä 11 sijakin oikeuttaa ainoastaan liigakarsintapaikkaan.

Myöskään kotkalaisten otteet eivät ole viime aikoina ihastusta herättäneet. KTP:n edellinen voitto on lähes kuukauden takaa Jaroa vastaan, minkä jälkeen vihreävalkoiset ovat tahkonneet neljä voitotonta ottelua. Tämän putken on syytä katketa, mikäli kotkalaiset mielivät pelata Veikkausliigassa myös ensi kaudella.

Molemmissa aiemmissa kohtaamisissa ottelut ovat olleet pääosin varsin tasaisia. Myös sunnuntaina voidaan povata kovaa keskikentän taistoa. Klubin 2-1 voittoon päätyneessä viimeisessä keskinäisessä Klubi painosti viimeisen 15 minuuttia hurjalla apinanraivolla kotkalaisten maalia ja saivat lopulta palkinnon. Samanlaista tunnetta kaivataan sinivalkoisilta myös sunnuntaina, sillä edellisissä otteluissa Klubin otteista on ajoittain paistanut nimenomaan suuren voitonnälän puute.

Sunnuntain ottelu on molemmille joukkueille peräti kolmas kamppailu viikon sisään. Vahvoilla tulee varmasti olemaan se joukkue, joka on onnistunut palautumisessa ja voimien jaossa paremmin.

Klubin pelaajistoon saadaan jälleen loukkaantuneiden listoilta kolme tärkeää paluun tekijää. Paluun kokoonpanoon tekevät kapteeni Markus Heikkinen ja keskikentän keskustassa viihtyvät Guy Moussi ja Toni Kolehmainen.

FC KTP-HJK sunnuntaina 27.9. kello 18.30 Arto Tolsa Areenalla. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä IS Extran palvelussa.