Otteluennakko: FC Lahti – HJK 25.9.HJK jatkaa torstaina taisteluaan Veikkausliigan mestaruudesta. Matka vie tällä kertaa Lahteen, jossa odottaa vaikeaksi vastustajaksi tällä kaudella osoittautunut FC Lahti. Klubin etumatka sarjan kärjessä on tällä hetkellä 6 pistettä ja loppuviikon kaksi kamppailua ovat oiva mahdollisuus repiä lisää kaulaa piikkipaikalla. Helppoa tehtävästä ei kuitenkaan tule. Klubi ei ole vielä kahdessa kohtaamisessa onnistunut nappaamaan lahtelaisilta täyttä pistepottia ja mitaleista taisteleva kotijoukkue on tuskin taipuu nytkään suosiolla.

– Vastus on kova. He ovat pelanneet hyvän kauden ja taistelevat mitaleista. Lahden verkkoon ei ole juurikaan maaleja tehty. Puolustus on erittäin tiivis, he ovat kurinalaisia eivätkä kaihda raa’an työn tekemistä. Tulee olemaan kova työ päästä etenemään paikoille, joista antaa murtavia syöttöjä ja vahingoittaa Lahtea, arvioi päävalmentaja Mika Lehkosuo.
Joukkue on rehkinyt kesästä asti käytännössä kahden ottelun viikkotahdilla. Vielä virtaa on riittänyt, kuten sunnuntain upeat 5-1 -murskajaiset IFK Mariehamnia vastaan näyttivät.

– Ensi viikolla on kaksi peliä ja edellisellä oli kaksi peliä, sinänsä mitään uutta tässä ei ole. Pelaajille pyritään saamaan järkevää kuormitusta, pitämään heidät terveinä. Mitään valtavaa loukkaantumissumaa meillä ei ole ollut, emmekä ole joutuneet pitämään kentällä puolikuntoisia pelaajia. Se on HJK:n leveän materiaalin tuoma etu, jota olisi tyhmää olla käyttämättä hyväkseen, totesi ”Bana”.

Sunnuntain kamppailussa eivät onnistuneet ainoastaan avauksen miehet, vaan myös vaihdoista saatiin kentälle uudenlaista virtaa. Tällä hetkellä vaihtoehtoja kokoonpanoon riittää, eikä kilpailuasetelma tee varmasti huonoa pelaajien motivaatiollekaan.

– Meillä on monipuolinen ryhmä. Tilanne on hyvä ja nälkää riittää. Pelaajat jotka eivät ole edellisissä otteluissa pelanneet ovat tulleet hyvällä asenteella kentälle ja näyttäneet tekemisellään haluavansa minuutteja. Se on joukkueen menestymisen kannalta tietysti tärkeää. Valmentajan tehtävä on tietysti myös antaa sitä ansaitseville tarpeeksi peliaikaa, eikä tässä ryhmässä oikeastaan ole kukaan ilman jäänytkään. Katsomattomia korttejakin on vielä, esimerkiksi Jonesin osalta. Häntä nähdään varmasti vielä jatkossa enemmän kentällä, arveli Lehkosuo.

Pisteiden saalistamisen kannalta tärkeä tehtävä Lahdessa torstaina on maalin puhtaana pitäminen. Klubi on sarjan vähiten osumia päästänyt joukkue, mutta edellisestä nollapelistä on jo yli kuukauden päivät. Lahti sai maanantaina takaisin yhden tärkeimmistä syömähampaistaan, kun Rafael teki paluun kokoonpanoon viiden viikon tauon jälkeen. 

– Heillä on muutamia hyviä yksilöitä hyökkäyksessä. Toipuneella Rafaelilla ei montaa minuuttia mennyt Kuopiossa ensimmäisen maalinsa tekemiseen. Nguekam käyttää erittäin hyvin kroppaansa hyväksi palloa suojatessaan ja tekee arvaamattomia ratkaisuja. Heillä alkaa olla kaikki pelaajat terveinä, nyt vieläpä Petri Pasasella höystettynä, joten kova peli on tulossa.
Rasmus Schüller ja Nikolai Alho ovat vielä joitakin viikkoja sivussa kentiltä loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi poissa Lahti-ottelusta ovat harjoituksissa yhteenkolauksen kokeneet Valtteri Moren ja Sebastian Mannström. Kaksikko saatetaan nähdä takaisin kehissä jo sunnuntain ottelussa TPS:ää vastaan. 
 

FC Lahti – HJK torstaina 25.9. kello 18.30 Lahden Kisapuistossa.