Otteluennakko: FC Lahti-HJK 7.6.

Klubi kohtaa vielä ennen maaottelutauon viettoon vetäytymistä sunnuntaina FC Lahden. Sunnuntain kohtaaminen on joukkueille tämän vuoden puolella jo kolmas, kun HJK kohtasi Kuhnurit Veikkausliigan kotiavauksensa lisäksi jo Liigacupissakin. Liigacupissa Klubi otti helpohkon 2-0 voiton pelattuaan tunnin ylivoimalla, mutta Veikkausliigan toisella kierroksella joukkueet päätyivät 1-1 tasatuloksen myötä pistejakoon.
 
Viime kaudella joukkueet pelasivat Veikkausliigassa kaksi kertaa vastakkain Lahdessa. Aivan sarjan alussa Klubi kärsi 3-1 tappion isännille, mutta onnistui hakemaan syyskuun lopussa tärkeän 0-2 vierasvoiton, mikä oli siivittämässä sinivalkoisia karkumatkalle kohti kuudetta peräkkäistä Suomen mestaruutta.
 
FC Lahden otteet ovat olleet viime aikoina hieman ailahtelevia. Viidestä viimeisestä ottelustana mustapaidat ovat voittaneet kaksi (HIFK ja KuPS), pelanneet kerran tasan (KTP) ja kärsineet myös kirvelevät tappiot Ilvekselle ja RoPSille. Viimeisessä ottelussaan lahtelaiset toki kaatoivat hyvän esityksen jälkeen liiganousija HIFK:n 2-0 kotikentällään, joten HJK:ta vastaan lahtelaiset lähtevät varmasti hyvällä itseluottamuksella.
 
Klubin esitykset ovat olleet niin ikään hieman ailahtelevia. Viidestä viimeisestä ottelusta kasassa on kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Vaasassa VPS:ää vastaan pelatun tasapelin jälkeen tulivat tärkeät voitot niin FC Interistä kuin SJK:stakin, mutta sen jälkeen Klubi jäikin hieman yllättäen kotonaan tasapeliin KuPSia vastaan. Edellisessä ottelussaan keskiviikkona Klubi kaatoi Ilveksen 2-1.
 
HJK:n esityksiä on leimannut jo pitemmän aikaa sama ongelma: maalipaikkojen hyödyntäminen. Varsinkin kotipeleissä Klubilla on ollut jatkuvasti suuri määrä maalipaikkoja, mutta viimeistely ei ole ollut toivotulla tasolla. Ilves-ottelun jälkeen päävalmentaja Mika Lehkosuo ei ollut tyytyväinen tapaan, jolla joukkue ”lopetti pelaamisen” toisen puoliajan alkupuolella tulleen johtomaalin jälkeen.
 
Puolustus Klubilla on edelleen toiminut hyvin. Kolmessa edellisessä pelissä omissa on soinut kerran ottelussa, vaikka paikkoja ei helsinkiläisten maalilla olla juurikaan nähty. Kuten aina, myös parannettavaa löytyy. KuPSia ja Ilvestä vastaan vieraat eivät päässeet pelitilannepaikoille käytännössä lainkaan, mutta iskivät pallon HJK:n maaliin erikoistilanteista. Puolustuspään erikoistilannepelaaminen onkin varmasti ollut yksi HJK:n valmennusjohdon suurennuslasin alla ollut asia ennen sunnuntain vierasottelua.
 
Sunnuntaisesta Lahti-ottelusta HJK:lta on sivussa jo tämän viikon joukkueen kanssa harjoitellut Nikolai Alho ja omaa reisivammaansa vielä paranteleva Gideon Baah. Formose Mendyn pelaaminen on epävarmaa ja pelikunto arvioidaan pelipäivän aamuna.
 
FC Lahti-HJK sunnuntaina 7.6. kello 14.00 Lahden kisapuistossa. Ottelu on kello 13.30 alkavan futiskierroksen pääottelu, eli sitä voi seurata suorana lähetyksenä TV2:lta.