Otteluennakko: Herkullinen kärkikamppailu Töölössä

HJK pelasi keskiviikkona kovan kamppailun BATE Borisovia vastaan ja hävisi lopulta niukasti lukemin 1-2, mutta joukkue on suunnannut katseet jo eteenpäin. Lauantaina on vuorossa todella tärkeä ottelu Veikkausliigassa, kun sarjataulukon toista sijaa hallussaan pitävä RoPS saapuu vierailulle Telia 5G Arenalle.

Tappiosta huolimatta HJK:n esitys keskiviikkona oli erittäin ryhdikäs. Peli oli pääosin kotijoukkueen hallussa, mutta vieraiden maalilla torjunut Denis Scherbitsky venyi lukuisiin loistaviin torjuntoihin. BATE rokotti vastaavasti omista paikoistaan kovalla prosentilla ja avauspuoliajan synkkä hetki koitui lopulta Klubin kohtaloksi.

HJK

Veikkausliigassa Klubilla on sen sijaan kolmen ottelun voittoputki. Edellisessä ottelussaan joukkue kaatoi viikko sitten FC Hongan, vaikka helsinkiläiset pelasivat käytännössä koko toisen puoliajan vajaalla Roni Peiposen saatua kahden keltaisen kortin myötä ulosajon.

Klubi on edennyt tällä kaudella pisteiden suhteen hieman viime kautta paremmin. Viime kaudella 21 ottelun jälkeen oli kasassa 46 pistettä, kun taas niitä tällä hetkellä on saman ottelumäärän jälkeen 48.

Kansainväliset ottelut ja niiden tuoma ottelutahti on näkynyt HJK:n kokoonpanossa, sillä päävalmentaja Mika Lehkosuo on antanut Veikkausliigassa rohkeasti vastuuta nuorille pelaajille. Esimerkiksi Hongan kaataneen avauskokoonpanon keski-ikä oli vain hieman yli 22 vuotta. Kalle Katz, Kevin Kouassivi-Benissan sekä Otto Ollikainen tekivätkin debyyttinsä pääsarjassa heinäkuun aikana.

Laajan pelaajamateriaalin kierrätys ottelujen välillä onkin kuulunut olennaisesti HJK:n kauteen. 25 pelaajaa on pelannut kuluvalla sesongilla vähintään 90 minuuttia Veikkausliigassa. Eniten peliminuutteja on kertynyt Sebastian Dahlströmille, joka on urakoinut 21 ottelussa yhteensä 1688 minuuttia.

HJK:n euro-ottelut jatkuvat ensi viikolla Eurooppa liigan kolmannella karsintakierroksella, kun vastaan asettuu Olimpija Ljubljana. Slovenian mestari kaatoi edellisellä karsintakierroksella pohjoisirlantilaisen Crusadersin.

HJK vs RoPS

HJK ja RoPS ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen aiemmin, kun Klubi haki kesäkuun alussa täydet pisteet Rovaniemeltä lukemin 2-1. HJK:n molemmista osumista vastasi João Klauss. RoPS on ollut Klubille haastava vastustaja, sillä molemmat joukkueet ovat päässeet juhlimaan voittoa neljästi viimeisen kymmenen kohtaamisen aikana. Veikkausliigan historian aikana HJK ja RoPS ovat mitelleet paremmuudestaan 60 kertaa, joista HJK on voittanut 37. RoPS:lle voittoja on kertynyt 12.

RoPS

RoPS on ollut kuluvan kauden suurin yllättäjä Veikkausliigassa. Toni Koskela on tehnyt pohjoisessa loistavaa työtä ja joukkue lähtee lauantain kamppailuun sarjataulukon toiselta sijalta, kun 21 ottelun jälkeen kasassa on 38 pistettä. HJK on rovaniemeläisiä kymmenen pistettä edellä.

Rovaniemeläiset aloittivat kauden loistavasti voittamalla viisi ensimmäistä otteluaan sekä pitämällä maalinsa puhtaana yli 600 minuuttia sesongin alusta. Tämän jälkeen koitti pieni notkahdus, kun RoPS voitti seitsemästä peräkkäisestä ottelustaan vain yhden. Kesäkuun maajoukkuetauon jälkeen kurssi jälleen korjaantui, vaikka joukkue onkin hävinnyt edellisestä kolmesta ottelustaan kaksi. RoPS saapuu Helsinkiin hyvin levänneenä, sillä joukkue pelasi edellisen ottelunsa viime viikon torstaina. Klubi on pelannut tämän jälkeen kaksi ottelua.

RoPS:n joukkue on elänyt kesän aikana paljon. Kesäkuun loppupuolella joukkueen kannattajat saivat todella mieluisia uutisia, kun seura tiedotti Aleksandr Kokon palaavan Rovaniemelle kauteen 2019 ulottuvan sopimuksen. Ennen lähtöään ulkomaille rutinoitunut maalintekijä iski kausilla 2015-16 RoPS:lle 26 maalia 44 ottelussa. Kokko on kärsinyt kuluvalla kaudella loukkaantumisista ja hän on pelannut rovaniemeläisten riveissä toistaiseksi kolmessa ottelussa, mutta täysosumia ei ole vielä syntynyt.

Heinäkuussa liikehdintää tapahtui lisää, kun RoPS ja pääosin mainiosti viheriöllä esiintynyt Wato Kuate päätyivät purkamaan sopimuksen yhteisymmärryksessä. Joukkue vahvisti keskikenttäänsä hiljattain kymppipaikalla viihtyvällä Giorgi Gorozialla. 23-vuotias georgialainen saapuu Suomeen Maltan pääsarjasta. Viimeisimpänä rovaniemeläisten riveihin liittyi Vahid Hambo, jonka alkukausi SJK:ssa oli rikkonainen. Hambo paikkaa Filip Ivanovskin jättämää aukkoa. Kuusi osumaa 16 ottelussa viimeistelleen Ivanovskin sopimus päättyi heinäkuuhun. Makedonialaishyökkääjä on toistaiseksi RoPS:n paras maalintekijä.

RoPS:n joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia kesällä, mutta suuryllättäjän riveistä löytyy luonnollisesti paljon onnistujia. Rovaniemeläiset ovat päästäneet tällä kaudella vain 14 maalia, mikä on sarjan pienin lukema. Tästä käy kiittäminen erinomaisesti läpi kauden torjunutta Regueroa sekä mainiosti toiminutta puolustuslinjaa, jossa varsinkin Taye Taiwo sekä Leo Väisänen ovat esiintyneet väkevästi. Väisäsen ohella monet muut nuoret pelaajat, kuten Lucas Lingman sekä Lassi Lappalainen, ovat saaneet joukkueessa reilusti vastuuta ja olleet rovaniemeläisten kantavia voimia.

Lauantaina kohtaa kaksi vahvaa pallolliseen peliin nojaavaa joukkuetta. Varsinkin molempien puolustukset ovat olleet kuluvalla kaudella rautaa, mutta onnistumisia on tullut reilusti myös hyökkäyspäähän. HJK on 40 osumallaan sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue, kun taas RoPS on onnistunut maalinteossa 27. Rovaniemeläisten maaleista peräti 11 eli 41 prosenttia on syntynyt otteluiden viimeisten varttien aikana.

Loppuunmyydyllä Telia 5G Arenalla oli keskiviikkona todella hyvä tunnelma läpi ottelun ja myös lauantaina on varmasti luvassa hieno jalkapalloilta, kun viheriöllä on edessä kärkikamppailu ja paikalle on saapumassa jälleen reilusti katsojia. Myös vierasfaneja on paikalla paljon, sillä RoPS:n kannattajakatsomoon on myyty yli 300 lippua.

HJK vs RoPS
La 4.8. klo 17.00
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5

Liput alkaen 10/5 € Tiketistä »