Otteluennakko: HIFK – HJK 10.8.

Keskiviikkona on yksi futissyksyn huipputapahtumista, kun Töölössä pelataan kauden toinen Stadin Derby. Viime kaudella kaikki kolme derbyä päättyivät tasapeliin. Toukokuussa tällä kaudella pelatussa ottelussa Klubi oli parempi luvuin 2-1. Kaikki ottelut ovat olleet loppuunmyytyjä ja keskiviikoksikin HIFK:n kotipeliin on enää kourallinen lippuja jäljellä.

Molemmilla joukkueilla on hyvä vire päällä. HJK pelasi Lahtea vastaan hyvin ja loi paikkoja suurinumeroiseen voittoon vaikka ottelusta saatiinkin vain yksi piste. Se kuitenkin riitti nostamaan HJK:n sarjakärkeen, sillä HIFK puolestaan otti vierasottelussa IFK Maarianhaminasta selkeän voiton 5-2. Ottelu oli Antti Muurisen toinen punanuttujen valmentajana. Molemmat valmentajat pitävät derbyä ainutlaatuisena tapahtumana yleisölle ja joukkueelle.

– Kyllä valmentajalle näkyy tietynlainen keskittyminen pelaajien silmistä derbyä edeltävissä palavereissa ja tekemisessä. Lahtea vastaan oltiin täysin ylivoimaisia ja menetettiin kaksi pistettä. Olin silti tyytyväinen tekemiseen kentällä ja siihen energiaan ja vireeseen , mikä joukkueessa on. Minkäänlaisesta europeliväsymyksestä ei ole tietoakaan. Nyt HIFK:ta vastaan täytyy hyökätä ja viimeistellä tehokkaammin eikä lipsahduksia saa tapahtua omassa päässä, analysoi päävalmentaja Lehkosuo tulevaa.

HIFK:n valmentaja Anti Muurinen on tyytyväinen omiensa peliin ja ilmeeseen Maarianhaminassa, mutta sysää silti paineet Klubille:

– Me ollaan tässä kohtaa haastajia. Mutta Maarianhaminassa joukkue näytti sellaista henkistä vahvuutta, että mielenkiintoinen peli tulossa.

Lehkosuon mukaan Bana vastaan Ana -kamppailu ja entisen oman valmentajan kohtaaminen ei saa aikaan ylimääräistä jännitystä penkin puolella:

– Meillä on Antin kanssa yhteinen historia 90-luvulta lähtien. Arvostan Anaa todella paljon. Vuosien saatossa ollaan kohdattu monta kertaa. Mutta ensitreffit on jo koettu, joten ei Antin kohtaaminen tässä derbyssä mitään lisäjännitystä peliin minulle enää tuo. Tämä menee jo meiltä molemmilta rutiinilla.

HJK:n Stadin kundi ja kapteeni kapteeni Sebastian Sorsa odottaa innolla derbyä muun joukkueen tavoin:

– Derby on hieno tapahtuma Helsingille, Veikkausliigalle ja HJK:lle ja HIFK:lle. Kyllä sen odotus näkyy tuolla meillä treenikentällä ylimääräisenä innostuksena. Se on yksi kauden kohokohtia ehdottomasti. Jengissä on nyt hyvä meininki ja positiivinen ilmapiiri, uskon että se näkyy huomenna kentällä.

HIFK – HJK 10.8. kello 18.30 Sonera Stadium

Katso ottelu suorana lähetyksenä ISTV:stä »

HJK:n seuraava kotiottelu on maantanaina 15.8. kello 18.30. Osta liput ennakkoon tästä »