Otteluennakko: HJK – APOEL FC 30.7.

Keskiviikkona on aika unelmoida. HJK on yhden kaksiosaisen askeleen päässä paikasta eurocupien lohkovaiheessa. Edessä on kuitenkin vielä yksi suuri este. Sonera Stadiumille saapuva kyproslainen APOEL FC on tehnyt näyttävää jälkeä viime vuosina Euroopan kentillä ja lähtee ennakkosuosikkina myös ottelupariin Klubia vastaan. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pitää vuorta korkeana, mutta kiivettävänä.

– Heillä on hyviä yksilöitä, jotka pelaavat hyvin yhteen. Vastassa on rutinoitunut joukkue, ryhmässä on vain muutamia muutoksia viime kaudesta. Vastus kovenee edelliseen kierrokseen nähden, mutta edessä ei ole mahdoton tehtävä, varsinkaan meidän kotikentällämme. Uskon, että pystymme tasaiseen kamppailuun täällä, ilmoitti Lehkosuo.
  • Kokenut, rutinoitunut joukkue, joka on ollut näissä kilpailuissa paljon mukana. Iso haaste tulee, mutta jos pelaamme hyvin joukkueena ja käytämme omia vahvuuksiamme meillä on hyvä sauma tässä otteluparissa, komppasi Rasmus Schüller maanantain tiedotustilaisuudessa.
Klubin kenraali Interiä vastaan jätti parantamisen varaa. Lauantain ottelussa turkulaiset onnistuivat heiluttamaan verkkoa Michael Tørnesin takana kolme kertaa, eikä Lehkosuota miellyttänyt myöskään tapa jolla osumat syntyivät.
  • Niinhän se menee, että huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa. Se oli hyvä muistutus. Meille tehtiin yksi erikoistilannemaali ja yksi maali keskityksestä. APOEL tulee keskittämään paljon keskiviikkona ja meidän täytyy puolustaa ne paremmin kuin Turussa. Erikoistilanteet ovat tärkeässä roolissa näissä tiukoissa otteluissa. Turha sitä ottelua on enempää murehtia, lehti on nyt käännetty, totesi ”Bana”.
Kyproksen sarja potkaistaan käyntiin vasta elokuun lopussa, joten APOEL saapuu Helsinkiin kausien välissä. On mahdollista ettei ryhmä ole vielä täysin yhteen hitsautunut, joka saattaa antaa pienen edun Klubille. Asia on Lehkosuon mielestä kuitenkin kaksipiippuinen.
  • Heidän yhteistyönsä joukkueena ei välttämättä ole niin hyvää, kuin puolen vuoden päästä. Pelaajat eivät välttämättä ole niin hyvässä 90 minuutin pelivireessä, pelituntuma ei ole niin hyvä kuin puolen vuoden päästä. Toisaalta he pääsevät paremmin rytmittämään oman tekemisensä, saivat päättää koska pelasivat viimeisen treenipelinsä ja koska vetivät viimeiset kovat harjoituksensa. Me pelaamme koko ajan Veikkausliigaa, joten heidän viimeisen parin viikon rytmittämisensä on helpompaa. Aina on vähän plussia ja miinuksia, keskiviikkona nähdään kumman eduksi ne kääntyvät.
Edellisellä kierroksella HJK käänsi otteluparin makedonialaista FK Rabotnickia vastaan edukseen kotiottelussaan. Kotiyleisön tuki on avainasemassa myös APOELia vastaan.
  • Viime viikolla oli ihan loistava tunnelma. Kyllä se antaa lisäbuustin. Varsinkin viimeisillä minuuteilla, kun on pelattu 75 minuuttia ja on tosi kuuma, kuten keskiviikkonakin varmaan on, kannattajien tuki on tosi tärkeää, pohdiskeli Nikolai Alho.

Toppari Tapio Heikkilä joutuu jättämään vielä keskiviikon kamppailun väliin loukkaantumisen vuoksi. Poissa kokoonpanosta on varmuudella myös Obed Malolo. Joukkueessa on vielä ottelun aattona myös pieniä kysymysmerkkejä, joiden pelikunto selviää vasta ottelupäivänä. 

HJK – APOEL FC Sonera Stadiumilla keskiviikkona 30.7. kello 19.00 alkaen. OSTA LIPUT ENNAKKOON!