Otteluennakko: HJK-F.C. København 2-1 (1-0)
Torstaina Teemu Tainio luultavasti viimeinen ottelu Suomessa

HJK jahtaa torstaina Eurooppa-liigan lohkovaiheen toista peräkkäistä voittoaan, kun se kohtaa kotikentällään F.C. Københavnin. Edellisessä ottelussaan Klubi kaatoi upeasti Torinon 2-1, kun taas København kärsi kotikentällään kirvelevän 0-4 tappion Club Bruggelle. HJK ja København ovat jo kohdanneet Eurooppa-liigassa kertaalleen. Lohkovaiheen avauskierroksella Kööpenhaminassa tanskalaiset olivat vahvempia 2-0 luvuin.

-Meillä on nyt kaksi kotipeliä alla Eurooppa-liigassa. Brugge-pelissä hyökkäyksen ja puolustuksen tasapaino ei ollut aivan optimaalinen, kun taas Torinoa vastaan onnistuimme tasapainottamisessa paremmin. Tasapaino oli yksi tärkeä seikka, mikä toi meille hienon tuloksen Torino-pelistä. Tämä on viimeinen kotipelimme lohkovaiheessa ja varmasti myös se sytyttää joukkuetta entisestään. Edellisessä kohtaamisessamme Köpistä vastaan emme päässeet hyökkäämään toisella jaksolla niin paljon kuin olisimme halunneet. Kotipelissä tulemme varmasti hyökkäämään ja pitämään palloa enemmän, miettii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

-Lohkovaiheen pelien aikana olemme oppineet paljon joukkueena. Minä olen oppinut valmentajana ja pelaajat ovat tottuneet pelaamaan vieläkin kovempia pelejä. Pelituntuman ylläpito on tietysti haasteellisempaa, kun kotimaan kausi on jo ohi. Tuntuman ylläpidon vuoksi harjoitusottelut ovat erittäin tärkeitä. Joukkueessa on hyvä virinä päällä ja pelaajat ovat hyvin keskittyneitä otteluun, Lehkosuo kertoo.

Torstain ottelu on pahimmassa tapauksessa Klubin kauden viimeinen kotiottelu. Kahden viimeisen pelinkään voittaminen ei vielä takaa jatkopaikkaa, vaan joukkue joutuu jännittämään myös lohkon muiden otteluiden lopputuloksia. Jatkopaikkaa ei joukkueen sisällä vielä ajatella vaan keskittyminen on suunnattu täysillä kohti torstain ottelua. Molemmat joukkueet hakevat ottelusta kiivaasti voittoa, sillä tappio sysäisi käytännössä molemmat ulos jatkopeleistä.

Huolia HJK:n valmistautumiseen ovat tuoneet poissaolot. Keskikentältä on tärkeä palanen pois, kun Anthony Annan on korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa København-ottelusta. Varmuudella on sivussa myös viime viikolla Malmötä vastaan käydyssä harjoitusottelussa loukkaantunut Veli Lampi. Demba Savagen pelikunto on pelipäivän aattona hienoinen kysymysmerkki. Roni Porokara on sairastanut vatsatautia koko alkuviikon ja hänen pelikyky arvioidaan ottelupäivänä.

-Totta kai valmentaja haluaisi aina että kaikki pelaajat ovat käytettävissä, mutta se on loppujen lopuksi aika harvinaista. Torino-pelissä meillä oli kaksi tärkeää poisjääntiä, kun Tainio ja Heikkinen olivat sivussa. Silti homma klaarattiin hyvin ja heidän tilallaan pelanneet pelaajat nousivat esiin. Luotto on aina kova niihin pelaajiin, jotka kentällä pelaavat, tähdentää Lehkosuo. 

HJK-F.C. København torstaina 27.11. kello 22.05 Sonera Stadiumilla. Liput lippupalvelusta. Jos et jostain syystä pääse paikalle, näyttää Nelonen ottelun suorana lähetyksenä alkaen kello 22.00.