Otteluennakko: HJK-FC Infonet 22.1.

Klubi kohtaa kauden 2016 ensimmäisessä ottelussaan virolaisen FC Infonetin. Talin hallissa pelattavassa ottelussa nähdään Klubipaidassa monta uutta naamaa, kun joukkueen ulkopuolelta liittyneiden vahvistusten lisäksi myös iso määrä omia junioreita on noussut edustusjoukkueen mukaan.

-Pelit ovat aina pitkän harjoituskauden aikana hyviä testejä mitä ollaan opittu harjoituksissa. Samalla ne kertovat, missä mennään niin yksilöiden kuin joukkueen kanssa. Näemme mitkä pelivaiheet toimivat ja mitkä taas eivät vielä toimi niin hyvin, tuumaa HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Perjantain ottelussa Klubin riveissä hyökkää saksalainen testipelaaja Onur Capin, 19, joka on viettänyt tämän viikon joukkueen mukana. Saksalaishyökkääjän testijakso päättyy Infonetiä vastaan käytävään otteluun, joten kärkipelaajalla on perjantaina suuri näytönpaikka.

-Perjantaina meillä on monta uutta pelaajaa kentällä ja tietenkin on mielenkiintoista nähdä, miten he pärjäävät. Testipelaaja Onur Capin on hyökkäyksessämme tässä ottelussa ja totta kai häntä seurataan erityisen tarkasti, Lehkosuo sanoo.

Valmennusjohto analysoi harjoitusten ohella myös jokaisen ottelun perusteellisesti. Lehkosuon mukaan Infonet-ottelussa peliaikaa tullaan jakamaan monelle pelaajalle. Harjoitusottelussa molemmat joukkueet saavat vaihtaa vapaasti haluamansa määrän pelaajia. Lisää HJK:n tämänhetkisestä joukkueesta täällä >>

-Pelit analysoidaan aina tarkasti ja niistä opittuja asioita otetaan esiin sitten seuraavissa harjoituksissa.

-Infonetiä vastaan tulemme antamaan tasaisesti peliaikaa usealle eri pelaajalle. Totta kai Capinin kaltainen testissä oleva pelaaja pelaa lähtökohtaisesti isot minuutit, mutta muuten peliaikaa tullaan jakamaan tasaisemmin, Lehkosuo jatkaa.

HJK on ehtinyt harjoitella kautta 2016 ajatellen yhteensä jo noin puolitoista kuukautta. Määrä on selkeästi suurempi kuin ennen viime kauden alkua, jolloin Klubi aloitti harjoitukset vasta tammikuun alussa Eurooppa-liigan lohkovaiheen vuoksi venähtäneen kauden takia.

-Valmentajana tietysti toivoo, että pelissä näkyy niitä asioita, mitä olemme harjoituksissa tehneet. Usein ensimmäisissä peleissä on hieman liikaa energiaa ja vähän vähemmän järkeä. Nämäkin asiat paranevat sitä mukaa, mitä enemmän pelaamme, Lehkosuo päättää.

HJK-FC Infonet perjantaina 22.1. kello 17.15 Talin jalkapallohallissa. Lipunmyynti avataan tuntia ennen ottelun alkua. Liput 10/5 euroa, kausikortilla 2016 ilmainen sisäänpääsy. LIPUT VAIN KÄTEISELLÄ! Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä myös HJK TV:stä. 5 euroa maksava selostettu lähetys starttaa kello 17.00.