Otteluennakko: HJK-FC Inter 1.11.

HJK tavoittelee lauantaina myös Suomen cupin kaikkien aikojen menestyneimmän seuran paikkaa. Tähän mennessä Klubi on juhlinut cupin voittoa 11 kertaa ja lauantain finaalissa HJK:lla on mahdollisuus nousta FC Hakan rinnalle, 12 cupin voittoon, kaikkien aikojen taulukossa. Eniten minuutteja kauden Suomen cupin otteluissa ovat pelanneet Tapio Heikkilä, juuri jatkosopimuksen solminut Markus Heikkinen ja torstaina Veikkausliigan vuoden pelaajaksi valittu Robin Lod. Parhaat maalintekijät ovat puolestaan ulkomaan vahvistukset Gideon Baah ja Macoumba Kandji, jotka ovat molemmat viimeistelleet kaksi osumaa vastustajien verkkoon.

HJK:n kotimainen kausi päättyy lauantaina, kun Klubi kohtaa Suomen cupin finaalissa turkulaisen FC Interin. HJK:lla on lauantain finaalissa mahdollisuus ottaa seurahistoriansa neljäs tuplamestaruus, kun helsinkiläiset kruunattiin viikko sitten Veikkausliigan voittajiksi. Klubi on kohdannut tällä kaudella Interin jo neljä kertaa. Kolmessa Veikkausliigakamppailussa HJK on ollut etevämpi kaksi kertaa ja kerran on pelattu tasan. Liigacupinkin kohtaamisessa HJK vei voiton, joten tämän kauden saldo turkulaisia vastaan on kolme voittoa ja yksi tasapeli.

 -Valmistautuminen on ollut erilainen kuin viimeisimpiin peleihimme, sillä meillä on nyt ollut enemmän aikaa edellisestä pelistämme. Olemme saaneet harjoitella monta kertaa ja valmistautua hyvin finaaliin. Nyt tärkein homma on virittäytyä mentaalisesti hyvin tähän peliin. Kauden viimeinen kotimainen peli ja kun se pelataan meidän kotikentällämme niin olen varma että pelaajatkin syttyvät tälläiseen suureen otteluun, tuumaa HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ennen cupin finaalia.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja ja suuria yllätyksiä huomisessa ottelussa tuskin nähdään. Molemmat joukkueet janoavat voittoa varmasti paljon, sillä HJK:lla haussa on harvinainen tuplamestaruus ja Interillä finaali on ainoa mahdollisuus voittaa pokaali tällä kaudella.

-Inter on viime aikoina ollut hyvässä iskussa ja pelannut ottelunsa hyvällä tasolla. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja siinä mielessä valmistautuminen on ollut yllätyksetöntä. Interillä on hyvä joukkue ja varsinkin hyökkäyssuuntaan he ovat todella vaarallisia. Mielestäni tärkein asia on silti löytää oikea fiilis ja lähteä kentälle oikealla asenteella. Finaalipeleissä pitää olla aktiivinen ja ottaa aloite pelaamisesta. Jos nämä asiat toteutuvat lauantaina, on meillä hyvä mahdollisuus ottaa himoittu tuplamestaruus kotiin, kommentoi Lehkosuo.

Loukkaantumisrintamalla HJK:lle on tullut helpotusta, sillä ainoana loukkaantuneiden kirjoissa on Rasmus Schüller, jonka pelikuntokin on palaamassa kovaa kyytiä. Torinossa olkapäätään loukannut Toni Doblas on jälleen kokoonpanossa, kuten on myös polvensa maajoukkuereissulla satuttanut Aristide Bancé. Lauantain cup-finaalista on sivussa Schüllerin lisäksi vain Roni Porokara, joka on edustuskelvoton pelattuaan cupia tällä kaudella jo FC Hongan riveissä.

HJK-FC Inter lauantaina 1.11. kello 14.00 Sonera Stadiumilla! Ottelun voi katsoa myös YLE TV2:lta suorana lähetyksenä alkaen kello 13.50.