Otteluennakko: HJK – FC Inter 13.8.

Kotona taas. HJK pelaa elokuun ensimmäisen kotiottelunsa Sonera Stadiumilla keskiviikkona, kun turkulainen FC Inter saapuu haastamaan otteluruuhkassa kamppailevan sarjakärjen. Klubille elokuu on kaikissa kilpailuissa huipputärkeä kuukausi. Europeleissä joukkue kamppailee paikasta lohkovaiheessa, Suomen Cupissa edessä on jo välierävaihe ja Veikkausliigassa pisteitä olisi kerryttävä, jotta haastajat eivät pääse nousemaan rinnalle.

– Joukkueessa on hyvä tilanne. Meillä on paljon pelaajia käytössä, kilpailua pelipaikoille riittää. FC Lahti on hyvässä vireessä ja hengittää sarjataulukossa niskaan, joten meille jokainen Veikkausliigan peli on tärkeä. Meillä ei ole varaa olla huonosti valmistautunut tai pelata väärällä asenteella. Peli-ilmeemme täytyy olla hyvä ja meidän pitää onnistua taktisesti, arveli päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK pelaa elokuussa 9 ottelua. Tiukassa ottelutahdissa harjoittelun oikea rytmittäminen muuttuu entistä tärkeämmäksi. Lauantaina pelatun Barcelona-ottelun jälkeen Klubi on päässyt hieman rikkomaan rutiineja ja antamaan lepoa tarvinneille hengähdystauon.

– Sunnuntaina pidettiin vapaapäivä. Maanantaina oli vapaaehtoiset treenit, joissa tärkeässä osassa olivat huollot ja toimenpiteet fysioiden kanssa. Hoidettiin pieniä vaivoja kuntoon. Vähemmän pelanneiden kanssa vedettiin palauttavat harjoitukset. Melkein kaikki kävivät jotain tekemässä. Tiistaina palattiin taas normaaliin päiväjärjestykseen, kertoi Lehkosuo.

FC Inter on vajonnut sarjataulukossa jo sijalle 10. Joukkueen hyvä kotivire ei ole kantanut vieraskentälle ja 12 vieraspelistään Inter on voittanut vain yhden. Pari viikkoa takaperin pelatussa keskinäisessä kohtaamisessa Turussa päädyttiin 3-3 -tasatulokseen, tällä kertaa HJK haluaa pitää täyden pistepotin. Inter on kuitenkin saanut poissaolojen jälkeen takaisin kokoonpanoon Irakli Sirbiladzen, Tamás Gruborovicsin ja Henri Lehtosen, joten voittoon vaaditaan vahva suoritus.

– Heillä riittää hyökkäysvoimaa. Inter on pelaajilla ja valmentajilla tuoreessa muistissa muutaman viikon takaa. Silloin he tekivät meitä vastaan 3 maalia. On ihan hauskaa pelata tälläisiä tuplapelejä, saamme nopeasti mahdollisuuden revanssiin. Se edellinen ottelu jäi vähän kaivelemaan meitä, kun Inter tasoitti 3-2 -johtomme lopussa. Kotikentällä meillä on ilman muuta takaisinmaksun paikka, ilmoitti ”Bana”.

HJK on ollut kotiyleisönsä edessä äärimmäisen vahva. 11 ottelusta joukkue on kärsinyt vain yhden tappion, eikä Lehkosuon aikakaudella vielä yhtäkään. Maaleja peleissä on syntynyt 22 kappaletta, kun taas oma verkko on heilunut vain neljästi. FC Inter on historiassaan juhlinut vain yhtä vierasvoittoa Klubista ja kotietu onkin jälleen merkittävässä osassa keskiviikon kamppailussa.

Otteluruuhkasta huolimatta HJK:n loukkaantumistilanne on varsin positiivinen. Poissa varmuudella keskiviikkona ovat lauantain Barcelona-ottelussa loukkaantunut Michael Tørnes, pelikiellosta kärsivä Mika Väyrynen sekä loukkaantumisesta toipuva Obed Malolo. Barcelona-ottelusta pois jääneen Teemu Tainion pelikunto on vielä kysymysmerkki. HJK:n uusvanhoista hankinnoista Erfan Zenelin pelilupa on vahvistettu ja Joel Perovuon saanee vahvistuksen keskiviikon aikan, joten kaksikko saatetaan nähdä jo Interiä vastaan kentällä.

HJK – FC Inter keskiviikkona 13.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. OSTA LIPUT ENNAKKOON tai katso ottelu suorana HJK TV:stä.