Otteluennakko: HJK-FC Krasnodar 27.8.

HJK:lla on torstaina jälleen yksi iso kamppailu edessään, kun Sonera Stadiumille saapuu vieraaksi venäläinen FC Krasnodar. Pelissä on Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikka, jonka otteluparin voittaja saa.
 
Venäläiset lähtevät toiseen osaotteluun tukevasta johtoasemasta, kun he kaatoivat viikko sitten pelatussa ensimmäisessä osassa Klubin peräti 5-1. Lukemat imartelivat venäläisiä, vaikka Krasnodar olikin hieman hallitsevampi osapuoli ensimmäisessä ottelussa. Kaksi kyseenalaista rangaistuspotkumaalia ja HJK:n kaksi tolppalaukausta jättivät HJK:n kannattajille paljon jossiteltavaa ja joukkueelle paljon korjattavaa torstain otteluun.
 
Klubi lähtee siis neljän maalin takaa-ajoasemasta, mutta Sonera Stadiumilla on nähty ihmeitä ennenkin. Kovia joukkueita on kaatunut Töölön tekonurmella ja tavoitteena on, että seuraava ihme nähdään torstai-iltana.
 
-Kotona emme ole hävinneet vielä yhtään ottelua. Sillä mentaliteetilla lähdemme pelaamaan myös torstaina. Olemme neljä maalia perässä, mutta jalkapallossa kaikki on mahdollista ja lähdemme antamaan kaikkemme kentällä, lupaa HJK:n puolustaja Tapio Heikkilä.
 
-Lähtökohdat ovat vaikeat, mutta me lähdemme taistelemaan täysillä viimeiseen vihellykseen asti. Meidän on totta kai hyökättävä paljon, koska olemme neljä maalia tappiolla. Krasnodar lähtee vastahyökkäyksiin äärimmäisen nopeasti ja heidän nopeat vastaiskut olivat jo ensimmäisessä osassa todella vaarallisia, miettii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.
 
Liialliseen hyökkäämiseen HJK:lla ei ole varaa sortua, sillä Krasnodar osoitti ensimmäisessä osassa olevansa äärimmäisen vaarallinen myös nopeissa vastaiskuissa.
 
-Me emme saa sortua yltiöpäiseen hyökkäykseen, vaan meidän täytyy muistaa myös pitää koko joukkueen kenttätasapaino kurissa. Jos emme siinä onnistu, on kyyti kylmää, siitä olen varma, Lehkosuo jatkaa.
 
Krasnodar pelasi viikonloppuna kotimaansa liigassa 0-0 tasapelin Saranskia vastaan. Joukkueen avauskokoonpanossa oli peräti 10 samaa pelaaja, jotka pelasivat viime torstaina myös HJK:ta vastaan, joten ainakaan pelaajien säästelystä ei venäläisiä voida moittia.
 
Klubi puolestaan pelasi maanantaina loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla 1-1 tasapelin paikallisvastustaja HIFK:tä vastaan. Myöskään Klubi ei pelaajiaan säästellyt, vaikka kokoonpano olikin hieman elänyt Venäjällä nähdystä.
 
Ensimmäisessä osassa HJK:n hyökkäyspelaaminen oli vaarallista ja vastustajan kankean oloiset keskuspuolustajat olivat ongelmissa etenkin ahnaasti pelanneen Ousman Jallow’n kanssa.
 
-Ensimmäisessä ottelussa meillä oli paljon maalipaikkoja ja hyökkäsimme läpi ottelun erittäin vaarallisesti. Olen varma, että saamme myös kotikentällämme luotua tilanteita heidän maalilleen, tällä kertaa meidän on viimeisteltävä paikoistamme paremmin, Lehkosuo miettii.
 
Loukkaantumistilanne Klubilla on edelleen synkkä. Sivussa on yhä iso tukku pelaajia ja torstain ottelusta ovat sivussa Sebastian Sorsa, Veli Lampi, Gideon Baah, Nikolai Alho, Demba Savage ja Mac Kandji. Sunnuntaina Klubin vahvuuteen liittynyt Taye Taiwo ei ole edustuskelpoinen Krasnodaria vastaan, sillä uudet pelaajat pitää rekisteröidä UEFA:n sääntöjen mukaisesti ennen otteluparin ensimmäistä osaottelua.
 
HJK-FC Krasnodar torstaina 27.8. kello 20.00 Sonera Stadiumilla. Osta liput otteluun tästä. HJK TV näyttää ottelun yksinoikeudella suorana lähetyksenä kello 19.45 alkaen, mukaan tästä.

HJK TV Live