Otteluennakko: HJK-FC KTP 29.4.

Kotiavauksessaan 1-1 tasapelin FC Lahtea vastaan pelannut HJK metsästää keskiviikkona kauden ensimmäistä kotivoittoaan liiganousijan kustannuksella.

Edellisellä kierroksella Klubi tasasi Stadin derbyssä pisteet HIFK:n kanssa ja samaan aikaan KTP saalisti tasapelipisteen Tampereella Ilveksen vieraana. HJK ja KTP ovat jo tällä kaudella kohdanneet toisensa kaksi kertaa Liigacupissa. Kotkan Ruonalan hallin pienellä kentällä päädyttiin 0-0 tasapeliin ja Talissa pisteet tasattiin 2-2 lukemin. Tiukkoja kamppailuja Veikkausliigakauden ensimmäisissä peleissä käynyt KTP ei varmasti tule olemaan helppo vastus Klubille.

– Heillä on joukkue, jossa on paljon järkeviä pelaajia. He rakentavat peliään huolella alakerran kautta ja puolustavat kurinalaisesti koko ajan. Ottaaksemme sen ensimmäisen kotivoiton, pitää meidän keskittyä huomenna alusta loppuun asti täysillä. Lepsuiluun ja otteen herpaantumiseen ei ole varaa, se on nähty jo tämän kauden aikana, kertoo HJK:n keskikenttäpelaaja Guy Moussi.

Viisi pistettä kolmesta ensimmäisestä Veikkausliigaottelustaan saalistaneen Klubin verkkoon on onnistuttu iskemään maali kaikissa liigapeleissä. Myös sunnuntaisessa Suomen cupin puolivälierässä FC Haka onnistui tekemään yhden maalin, vaikka Klubi etenikin välieriin 1-3 vierasvoitolla. Maanantaina HJK:n epäviralliseksi futistennis-mestariksi parinsa Markus Heikkisen kanssa kruunattu Moussi painottaakin puolustamisen merkitystä HJK:n pelissä.

– Meidän täytyy jatkossa pitää oma maali puhtaana joka pelissä. Tähän asti keskittymisemme ei ole säilynyt koko pelin ajan 100 % tasolla, ja vastustajat ovat päässeet rokottamaan meitä. Sen täytyy muuttua, eikä vain KTP-pelissä, vaan myös pitemmällä aikavälillä, Moussi täsmentää.

Demba Savagen paluu pelikentille on tullut HJK:lle erinomaiseen aikaan. Kaksi maalia sunnuntaina Hakan verkkoon iskenyt gambialainen tuo helpotusta laituriosastolla olleisiin loukkaantumisiin. Nyt tilanne Klubin laitapelaajien osastolla näyttää jo huomattavasti valoisammalta kuin pari viikkoa sitten, kun käytettävissä on Savagen lisäksi myös hyvin esiintynyt Erfan Zeneli ja hiljattain debyyttinsä Klubin paidassa tehnyt Formose Mendy. Nikolai Alho on vielä 1-2 viikkoa sivussa, joten pian Klubin pitkäaikaispotilaiden lukumääräkin on pyöreä nolla. Alho on keskiviikon ottelussa Klubin ainoa varma poissaolija.

– Kaksi tasapeliä ei luo meille painetta, vaan pikemminkin kannustaa meitä voittamaan. Pelaajat ovat nälkäisiä voittamaan jokaisen pelin. Kun pidämme jatkossa oman pään paremmin puhtaana, olen varma että voittoja alkaa taas tulla. Meillä on hyökkäyspäässä todella paljon pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluita, Moussi jatkaa.

Kaksi Veikkausliigaottelua Klubin riveissä pelannut Moussi ei ole vielä toistaiseksi maalinteossa onnistunut.

– Lahtea vastaan minulla oli kulmasta yksi paikka, mutta ei mennyt sisään. Roolini on enemmän puolustava, mutta kyllä se maalikin sieltä vielä tulee, Moussi lupaa nauraen.

Seuraa heitä

Demba Savage, HJK

Hiljattain paluun pelaavaan kokoonpanoon tehnyt Savage osui heti ensimmäisessä avauskokoonpanon ottelussaan Hakaa vastaan. Ja verkko heilui heti kahteen otteeseen. Laidalta ahkerasti vastustajan puolustajia haastava Savage tuottaa poikkeuksetta päänvaivaa vastustajalle ja hänen laidaltaan rakennellaankin usein HJK:n vaarallisimmat tilanteet. Savage ratkaisee tilanteet mielellään myös itse, mistä kertoo Veikkausliigassa tehtaillut maalimäärät. Savage on viimeistellyt jo 56 maalia pelaamassaan 159 ottelussa.

Valeri Minkenen, KTP

KTP:n kapteeni on keskikentän periksi antamaton uurastaja, joka ei tilanteita kesken jätä. HJK:n organisaatiosta aikanaan maailmalle ponnistanut Minkenen upotti varman rangaistuspotkun Klubin verkkoon joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Liigacupissa. Monipuolinen Minkenen pystyy pelaamaan keskikentällä jokaisessa roolissa. Kovan laukauksen omaavan KTP-kapteenin laukaus on syytä pitää kurissa, mikäli Klubi haluaa napata kolme pistettä keskiviikon kamppailusta.

HJK-FC KTP keskiviikkona 29.4. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon täältä. Ottelun voi katsoa myös suorana lähetyksenä HJK TV:stä alkaen kello 18.20.

Lataa joukkueiden pelaajakokoonpanot ottelusivulta.