Otteluennakko: HJK-FC Lahti 5.2.

Klubin kauden toinen Liigacupin ottelu pelataan perjantaina, kun Talin halliin saapuu vieraaksi rakas vihollinen, FC Lahti. Liigacupin avausottelussaan HJK kaatoi sunnuntaina IFK Mariehamnin 1-0. Lahtelaiset ovat ehtineet pelata jo kolme ottelua, joista kasassa on mukavat seitsemän pistettä. HIFK ja FC Inter ovat kaatuneet ja PK-35 Vantaata vastaan tuloksena oli vierastasapeli.

IFK Mariehamnia vastaan käydyssä ottelussa Klubin ainokaisesta vastasi Taye Taiwo, joka sijoitti rangaistuspotkun tyylikkäästi verkon perukoille. Lum Rexhepin ulosajon myötä puoli tuntia vajaalla pelannut HJK piti pakettinsa kasassa koko ottelun ajan, eikä IFK:lle päässyt syntymään huippupaikkoja. Sinivalkoisten päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan joukkue lähtee parantamaan esitystään viime sunnuntaisesta.

-Olemme analysoineet IFK Mariehamn -pelin tarkasti ja harjoitelleet viikolla sen mukaan mitä olemme pelistä oppineet. Tiettyihin pelin vaiheisiin on kiinnitetty hieman enemmän huomiota, kuin toisiin ja sen toivon näkyvän Lahtea vastaan, Lehkosuo kertoo.

Ennen Veikkausliigakauden alkua pelattavissa otteluissa kokoonpanoilla on tapana elää. Lehkosuo ei kuitenkaan ole huolissaan avauskokoonpanon vaihtuvuudesta, vaan pitää sitä luonnollisena.

-Ei meillä samat pelaajat pelaa Veikkausliigassakaan jokaista ottelua. Pelaajia pitää olla paljon ja näissä peleissä peliaikaa on tiedossa jokaiselle kunnossa olevalle pelaajalle. Totta kai se on myös hyvää yhteispelin opettelua, että vieressä olevat pelaajat välillä vaihtuvat ja jokainen pääsee pelaamaan erilaisten pelaajien kanssa, ”Bana” miettii.

HJK:n ja Lahden välillä on viime vuosien aikana totuttu näkemään erittäin tiukkoja vääntöjä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa. HJK oli 2-0 vahvempi Liigacupin puolivälierässä, kun ”Kuhnurit” joutuivat pelaamaan tunnin vajaalla ulosajon seurauksena. Veikkausliigassa kaksi kolmesta keskinäisestä päättyi tasapeliin ja HJK vei kauden viimeisen maalein 1-0. Tasainen ja tiukka ottelu on odotettavissa myös perjantaina.

-Lahdella on aika tuttu joukkue, vaikka heillä muutamia uusia pelaajiakin on. Tuloksellisesti he ovat pelanneet hyvin ja peli on ollut hyvässä kunnossa. Lahti on aina puolustanut tiiviisti ja heitä vastaan on ollut aina vaikea päästä maalipaikoille. Sen asian suhteen en usko tulleen muutoksia, kun ”Toke” (Valmentaja Toni Korkeakunnas) on yhä puikoissa, Lehkosuo sanoo.

HJK:n puolustuksessa nähdään perjantaina uusi kasvo, kun keskiviikkona Klubin kanssa sopimuksen kirjoittanut Ivan Tatomirovic pääsee heti tosipaikkaan. Ensimmäisiin joukkueharjoituksiinsa torstaina osallistunut Tatomirovic onkin toppariosastolle tervetullut lisä, sillä Lum Rexhepi kärsii Lahtea vastaan punaisesta kortista seuranneen pelikieltonsa.

-Ivanille tämä on hyvä mentaalipuolen testi pelaajana, kun pääsee heti kentälle. Ei tämä varmasti helpoin paikka ole yhden harjoituksen jälkeen mennä kentälle, mutta hänen tekemisestä näkee että kyseessä on ammattipelaaja, Lehkosuo miettii.

 Hyökkäyspäässä nähdään myös yksi kappale edustusjoukkueen HJK-debytantteja. Viime vuonna vuoden poikapelaajaksi valittu Saku Ylätupa on nimittäin ensimmäistä kertaa mukana Klubin kokoonpanossa. Tammikuussa Minskissä U17 maajoukkueen mukana kansainvälisessä turnauksessa ollut Ylätupa on muutaman päivän huilinsa jälkeen päässyt jälleen mukaan harjoituksiin.

-Saku huilasi 5-6 päivää turnauksen jälkeen, koska hän pelasi siellä monta ottelua lyhyen ajan sisään. Hän on ollut erittäin hyvässä vireessä meidän harjoituksissa jo viime joulukuulta lähtien. Myös Minskissä hän onnistui hyvin ja onnistui siellä myös maalinteossa. Tämä on Sakullekin iso testi, kun hän pääsee pelaamaan hyvää Veikkausliigajoukkuetta vastaan miesten tasolla, Lehkosuo kertoo.

HJK-FC Lahti perjantaina 5.2. kello 17.00 Talin jalkapallohallissa.
Lipunmyynti-infot löytyvät täältä >>
Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä HJK TV:ssä alkaen kello 16.50. Lisätiedot lähetyksestä täältä >>