Otteluennakko: HJK-FC Lahti 6.3.

Liigacupin pudotuspelivaihe starttaa perjantaina, kun HJK iskee yhteen FC Lahden kanssa. Puolivälierät avaavassa kamppailussa vastakkain ovat Veikkausliigan viime kauden mestarit ja pronssimitalistit, joten luvassa on tiukka kamppailu. Viime kaudella HJK ja Lahti kohtasivat Veikkausliigassa kolme kertaa ja pisteet menivät tasan 4-4 molempien voitettua vastuksensa kertaalleen yhden tasapelin lisäksi. Alkavaan kauteen FC Lahti lähtee kovin satsauksin, joten Klubin välieräpaikan tiellä seisoo perjantaina kova vastus.

Uusimpien vahvistusten Mike Havenaarin ja Daniel Örlundin myötä HJK:n joukkueenrakennus alkaa olla valmis ja reilun kuukauden päästä alkavaan kauteen päästään keskittymään rauhassa.

-Me emme ole vielä pelanneet tuloksellisesti Liigacupissa riittävän hyvällä tasolla. Peli oli alkulohkossa hieman epätasaista ja sen pitää olla tasapainoisempaa perjantaina. Panokset ovat isot, kun vain voittaja jatkaa, joten nyt pitää onnistua myös tuloksellisesti. Lahdella oli jo viime vuonna hyvä joukkue ja heillä on myös tänä vuonna erittäin hyvä ja vaarallinen ryhmä, tuumaa päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo ennen perjantaista ottelua.

HJK:n miehistö lomaili viime viikon ja palasi jälleen treenikentille tämän viikon puolella. Loukkaantumisrintamalla mustia pilviä leijuu etenkin laituriosaston ympärillä, kun Demba Savage ja Nikolai Alho ovat loukkaantuneiden kirjoissa.

-Tietysti on erittäin valitettavaa, että molemmat ovat sivussa, mutta meillä on monta pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan tarvittaessa myös laitalinkin paikalla. Tällä hetkellä kaksi kolmesta laiturista on kuitenkin poissa ja tilanne on kaukana ihanteellisesta, Bana miettii.

Hyökkäyspäähän HJK on saanut kaivattua vahvistusta viimeisten viikkojen aikana. Ensin joukkueeseen liittyi testijakson päätteeksi gambialainen Ousman Jallow ja alkuviikosta HJK julkaisi sopimuksen japanilaisen Mike Havenaarin kanssa.

-Mikella on pelaamisesta hetki aikaa ja hän ei luonnollisesti ole vielä parhaassa vireessä. Hänen kanssaan jokainen treeni ja pelattu minuutti on plussaa. Ousman on ollut mukana jo vähän pitempään ja hän on päässyt kokoajan joukkueeseen paremmin mukaan. Mielenkiinnolla seuraamme heidän kehitystään kentällä, Bana kertoo.

Varmuudella poissa Lahti-pelistä ovat loukkaantumisista kärsivät Savage, Alho ja Matti Klinga. Myöskään maanantaina Klubin maalivahtiosastoon liittynyt Daniel Örlund ei pelaa perjantaina. Örlund matkusti alkuviikosta Ruotsiin järjestelemään asioitaan ja on näin ollen perjantaina kokoonpanon ulkopuolella.

HJK-FC Lahti perjantaina 6.3. kello 16.00 Talin jalkapallohallissa. Liput otteluun 10€, kausarilla ja alennusryhmillä (7-16v lapset, eläkeläiset, opiskelijat) 5€, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Lipunmyynti ovelta VAIN KÄTEISELLÄ.

Ovet avautuvat kello 15.00. Tule ajoissa paikalle, sillä paikkoja on rajattu määrä!

Jos et pääse paikalle, näyttää HJK TV ottelun suorana lähetyksenä 7 eurolla. Monikameratuotannolla ja selostuksella varustettu lähetys alkaa kello 15.50: HJK TV live >>