Otteluennakko: HJK–FC Lahti ke klo 12.30 Bolt Arenalla

”Tavoitteena on pystyä hyödyntämään edelleen tehokkaasti hetket, kun kentällä on isoja tiloja hyökätä.”

Bojan Radulovic - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK:n alkukausi on sujunut tuloksellisesti muikeasti: treenipelissä taipui Haka 4–0, Liigacupissa IFK Mariehamn 3–0 ja lyhyemmässä treenihöntsässä Gnistan niin ikään 3–0. 

Parannettavaakin tässä vaiheessa vuotta tietenkin vielä riittää. 

– Tavoitteena Lahtea vastaan on, että pystymme taas ottamaan pelillisesti askeleen eteenpäin ja hyödyntämään edelleen tehokkaasti hetket, kun kentällä on isoja tiloja hyökätä, päävalmentaja Toni Koskela toteaa.

Edessä on kauden ensimmäinen kahden pelin viikko. Lounasaikaan pelattavan Lahti-pelin jälkeen joukkue lähtee torstaina aamuvarhaisella kohti viikon leiriä Espanjan Alicantessa, jossa vastassa on lauantaina Norjan pääsarjan Tromsø IL.

Liigacupissa voi suorittaa seitsemän pelaajavaihtoa, joten Klubin laajasta ringistä kaikki pelikuntoisetkaan eivät ole huomenna kokoonpanossa.

– Edelleen jaamme minuutteja tasaisesti, ja vaihdot ovat viikon molempiin peleihin pitkälle etukäteen mietityt. Katsojien kannalta Lahti-pelin siirtyminen keskiviikkopäivälle on tietysti harmillista, mutta joukkueen valmistamiselle kautta varten siirto oli optimaalinen ratkaisu.

Puolustusvoimia tammikuussa pitkällä metsäleirillä palvellut Anthony Olusanya on palannut treenivahvuuteen ja on huomenna “lapulla”. Palvelustoveri Aapo Halme on pelikunnossa hänkin, mutta repaleisen viime syksyn jäljiltä pohjia rakennetaan vielä rauhassa. 

Kuntoutujista Miro Tenho ja Valtteri Moren lähestyvät paluuta joukkueharjoituksiin. Myös Roope Riskin osalta projekti etenee. 

Lipunmyynti Lahti-otteluun (aikuiset 10 euroa / lapset 4–15 vuotta 5 euroa / alle 4-vuotiaat maksutta) tapahtuu osoitteessa hjk.lippu.fi. Lipun voi hankkia keskiviikkona myös HJK:n toimiston aulasta kello 11 alkaen. Kaikki liput ovat pääkatsomoon, josta paikat ovat vapaasti valittavissa. HJK-juniorit pääsevät maksutta sisään kännykän MyClub-sovellusta näyttämällä. Jäsenetuun kuuluu, että jokainen juniori voi ottaa mukaansa yhden kaverin.

Kulku katsomoon tapahtuu Urheilukadulta Bolt Arenan keskikohdalta, Arenan pääovista. Ovet avataan klo 11.30. Ravintola ei valitettavasti ole tässä ottelussa avoinna.

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu-palvelusta.