Otteluennakko: HJK – FCI Tallinn 24.3.

HJK:n kauteen valmistautuminen jatkuu perjantaina, kun Klubi kohtaa Viron hallitsevan mestarin, aiemmin FC Infonet -nimellä pelanneen FCI Tallinnan. Kyseessä on HJK:n viimeinen harjoitusottelu ennen Veikkausliigan alkua.

FCI Tallinn on HJK:lle tuttu tuttu vastustaja viime vuoden harjoituskaudelta. Joukkueet kohtasivat tuolloin tammikuussa Talissa, kun Klubi kuittasi voiton numeroin 1-0. Ottelun ainokaiseksi jääneen maalin viimeisteli Lassi Lappalainen.

15 vuotta sitten perustetun FCI Tallinnan historia on lyhyeen ikäänsä nähden jo varsin värikäs. Joukkue nousi neljä vuotta sitten Viron pääsarjaan ja juhli seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta viime kauden päätteeksi. Tämän lisäksi palkintokaapista löytyy noin kuukausi sitten tullut Viron Super Cupin voitto, kun FCI Tallinn kaatoi Floran puhtaasti maalein 5-0. FCI Tallinn pääsi viime kaudella karsimaan ensimmäistä kertaa paikasta Eurooppa liigaan, mutta skotlantilainen Heart Of Midlothian oli heti ensimmäisellä karsintakierroksella parempi yhteismaalein 3-6. Uefan määräysten vuoksi joukkue luopui nimestä FC Infonet ja pelaa nyt nimellä FCI Tallinn.

FCI Tallinn on jo aloittanut mestaruuden puolustamisen, sillä Viron Meistriliiga käynnistyi maaliskuun alussa. Kauden avauksessa Tammekalle tulleen tappion jälkeen FCI Tallinn on kuitannut kaksi voittoa ja majailee sarjataulukon kolmannella sijalla. Joukkueen paras maalintekijä on ollut viime kauden lopun RoPS:ssa pelannut Albert Prosa, joka on viimeistellyt kaksi osumaa. Prosan lisäksi FCI Tallinnan riveistä Dmitri Kruglov sekä Aleksandr Dmitrijev saattavat olla tuttuja nimiä osalle suomalaiskatsojista, sillä pitkät urat tehneet konkarit ovat pelanneet useissa isommissa seuroissa Viron ulkopuolella sekä kumpainenkin on edustanut yli 100 ottelussa Viron maajoukkueessa. Vaikka Meistriliiga on jo käynnistynyt, niin FCI Tallinnalla on menossa lähes parin viikon tauko sarjapeleistä. Klubin kohtaaminen sijoittuu tämän tauon puoleen väliin.

HJK:n kauteen valmistautuminen on sujunut erinomaisesti. Edellisessä ottelussaan Klubi kuittasi paikan Suomen Cupin välieriin, kun IFK Mariehamn kaatui vieraskentällä maalein 3-0. Välierässä vastaan asettuu Ilves vielä ennen Veikkausliigakauden alkua.

Suomen Cup on kokonaisuudessaan sujunut HJK:n osalta vakuuttavasti. Kauden ensimmäisessä ottelussa Honka onnistui kahdesti maalinteossa Klubia vastaan, mutta tämän jälkeen sinivalkoisten maali on pysynyt puhtaana viidessä Suomen Cupin ottelussa putkeen. Ottelu FCI Tallinnaa vastaan on HJK:n harjoituskauden neljäs kansainvälinen kohtaaminen. Aiemmista peleistä Klubi kuittasi voiton Hammarbystä, mutta kärsi maalin tappiot IFK Norrköpingille sekä Rosenborgille.

HJK:n avainpelaajat ovat olleet mainiossa iskussa uuden kauden lähestyessä, sillä peräti kymmenen pelaajaa on jo onnistunut maalinteossa. Eniten täysosumia on tykittänyt Akseli Pelvas, joka on iskenyt Suomen Cupissa kuusi täysosumaa sekä yhden maalin Hammarbyn verkkoon. Viime kaudella Veikkausliigan parhaaksi hyökkääjäksi valitun Alfredo Moreloksen ruuti on ollut jälleen kuivaa, sillä kolumbialainen on viimeistellyt jo kuusi maalia. Klubin sisäisen maalipörssin pronssisijaa pitää neljällä maalilla hallussaan Sebastian Dahlström.

Klubin terveystilanne on kauden lähestyessä erinomainen. Sitkeästä loukkaantumisesta kärsinyt Anthony Annan pelasi Maarianhaminassa sesongin ensimmäiset minuuttinsa, kuten myös noin kuukausi sitten Klubiin palannut Demba Savage. Perjantain kamppailusta ovat sivussa maajoukkueiden mukana olevat Juha Pirinen, Moshtagh Yaghoubi, Sebastian Dahlström, Lassi Lappalainen sekä Aapo Halme. Ainoastaan Roni Peiponen on sivussa loukkaantumisen takia.

HJK Helsinki – FCI Tallinn
Pe 24.3. klo 16.15 Sonera Stadium

Osta liput otteluun ennakkoon 10/5 €: Tiketti.fi »
Kausikortilla 2017 ilmainen sisäänpääsy.