Otteluennakko: HJK hakee Jyväskylästä paluuta voittojen tielleKuntopuntari
 
HJK H V T V V
JJK V H H T T
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 12
Tasapelit 3
Tappiot 0
Yhteensä 15
Tehdyt maalit
HJK 43
JJK 10
Yhteensä 53
Edellinen ottelu
15.6.2017 HJK – JJK 4-0
ISTV
Ruutu

HJK lähtee kamppailuun poikkeuksellisista lähtökohdista. RoPS nappasi maanantaina täyden pistepotin Helsingistä aiheuttaen Klubille kauden ensimmäisen kotitappion. Varsinkin rovaniemeläisten syvällä makaava puolustus aiheutti suuria hankaluuksia kotijoukkueelle eikä HJK onnistunut löytämään tarvittavia aukkoja, vaan hyökkäykset tyrehtyivät usein jo ennen viimeistä hyökkäyskolmannesta.

Tappio oli Klubille ensimmäinen Veikkausliigassa sitten toukokuun alun. Häviöiden väliin mahtui 15 pelin pisteellisten otteluiden putki. Tämän myötä HJK:n sarjajohto on edelleen tukeva, kun jäljellä on kauden viimeinen kolmannes.

Vierasotteluiden suhteen Klubilla on edelleen käynnissä komea putki. Sinivalkoiset ovat tuoneet pisteitä mukanaan kahdeksasta edellisestä matkapelistään. Näiden otteluiden maaliero on Klubin eduksi 15-3. HJK on vieraskentiltä eniten pisteitä kerännyt joukkue, kun 11 kamppailusta on irronnut 20 pistettä.

HJK:n kokoonpanosta ovat sunnuntaina poissa vielä toipilas Hannu Patronen ja Mostagh Yaghoubi, joka linkkasi vaihtoon Seinäjoella toissaviikolla. Mosalla on nilkkavamma ja arvioitu toipumisaika noin kaksi kuukautta, joten häntä ei nähtäne enää syksyn peleissä. Pitkäaikaispotilaista Atom on jo hyvässä kuntoutusvauhdissa ja näillä näkymin takaisin ringissä syyskuun alussa maajoukkuetauon jälkeen. Rasmus Schüller otti jo perjantaian tuntumaa Klubin pukukoppiin ja aloittaa ensi viikolla harjoittelun.

JJK:n kesästä ei ole haasteita puuttunut

JJK:n kausi on ollut erittäin haastava. Sarjanousija on ollut taulukon hännillä käytännössä koko kauden.

Jyväskyläläiset saivat edellisessä ottelussaan viimein aihetta kunnon riemuun, kun JJK kaatoi PS Kemin maalein 2-1. Kolmen pisteen makeutta lisäsi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla syntynyt Gael Etockin viimeistelemä voittomaali.

Ilonaiheet ovat olleet vähissä JJK:n osalta kuluvalla kaudella. Täysi pistepotti oli joukkueelle vasta kauden toinen. Edellisestä voitosta ehti vierähtää 12 ottelua. Jyväskyläläiset majailevat sarjataulukon hännillä, kun 22 ottelusta on kertynyt 12 pistettä.

Erityisesti puolustaminen on tuottanut suuria haasteita sarjanousijalle. JJK on päästetyissä maaleissa omilla kymmenluvuillaan, kun joukkueen verkkoon on tehty peräti 46 osumaa. Toiseksi eniten päästettyjä maaleja on HIFK:lla, joka on joutunut antautumaan 37 kertaa. HJK:lle takaiskuja on vastaavasti kertynyt kymmenen.

Myös JJK:n ruuti on ollut märkää. Joukkue on jäänyt kuluvalla kaudella kahdeksan kertaa maaleitta ja yhteensä jyväskyläläiset ovat onnistuneet maalinteossa 18 kertaa. JJK on onnistunut vain kolmesti viimeistelemään enemmän kuin yhden osuman ottelussa. Näistä kamppailuista kaksi päättyi joukkueen voittoon.

Kolme pointtia ottelusta

Keskinäiset murskaavasti helsinkiläisille

HJK on ollut niskan päällä joukkueiden kuluvan kauden kohtaamisissa. Joukkueet ovat mitelleet paremmuudesta kahdesti ja Klubi on kuitannut kuusi pistettä maalierolla 9-1. Trendi ei tosin ole uusi. HJK ja JJK ovat kohdanneet edellisen seitsemän vuoden aikana Veikkausliigassa edellisen kahdeksan vuoden aikana 15 kertaa ja näistä peräti 12 on päättynyt Klubin juhliin, kun taas pisteet on jaettu kolmesti. Kohtaamisten maaliero on HJK:n eduksi peräti 43-10.

Sisuuntunut JJK

JJK:n kausi on ollut tuloksellisesti heikko, mutta joukkue on saanut peliä parempiin uomiin kesän lähestyessä loppuaan. Jyväskyläläiset ovat jääneet edellisestä viidestä ottelustaan vain kahdesti ilman pisteitä, kun Ilves ja KuPS kuittasivat täydet pistepotit JJK:n kustannuksella. Varsinkin puolustuspelaamisen suhteen on tapahtunut suuri muutos. Keskisuomalaiset ovat edellisessä viidessä ottelussaan vain kertaalleen enemmän kuin yhden maalin.

Sinivalkoinen vuoristorata

HJK:n otteissa on ollut viime aikoina aaltoilua. Edeltävät ottelut ovat tarjonneet kannattajille tunteita laidasta laitaan, kun ensin joukkue haki murskavoiton Seinäjoelta, mutta neljä päivää myöhemmin RoPS jätti sinivalkoiset tylysti nollille. Jyväskylän valloitukseen lähteekin äärimmäisen sisuuntunut Klubi. Ottelu on erityisen iso testi helsinkiläisten hyökkäyskalustolle, sillä Klubin on jäänyt edellisessä kolmessa ottelussaan kahdesti maaleitta.

Seuraa heitä

Evans Mensah, HJK

Mensah onnistui päättämään pitkän kuivan kautensa, kun hän osui SJK:n verkkoon viime viikon torstaina. Sähäkkä laituri ehti pelata välissä 11 kamppailua ilman täysosumia. Mensahista on muodostunut lyhyessä ajassa jo melkoinen jyväskyläläisten kauhu: nuorukaisen kauden seitsemästä osumasta peräti neljä on tullut juuri JJK:ta vastaan. 19-vuotias taituri viimeisteli joukkueen verkkoon kaksi osumaa kauden huhtikuussa Jyväskylässä sekä toistamiseen kotiottelussa kesäkuussa. Mensah onkin varmasti erityisen tarkasti merkattu mies kotijoukkueen toimesta sunnuntaina.

Gael Etock, JJK

Gael Etock on ollut JJK:lle äärimmäisen tärkeä palanen kuluvalla kaudella. Hyökkääjä on viimeistellyt seitsemän täysosumaa, kun jyväskyläläisten sisäisen maalipörssin toiseksi parhaalla pelurilla on kasassa kaksi osumaa. Etockin rooli on ollut erityisen merkittävä viimeisissä otteluissa: 24-vuotias kamerunilainen on tehnyt edellisessä neljässä ottelussaan kolme maalia, kun JJK on viimeistellyt yhteensä viisi osumaa.

JJK – HJK

Su 20.8.2017 klo 18.30
Harjun stadion, Jyväskylä

 

Katso ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+