Otteluennakko: HJK-IFK Mariehamn 18.10.

Klubi kohtaa kauden viimeisessä kotiottelussaan parin viikon tauon jälkeen jälleen IFK Mariehamnin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Maarianhaminassa lokakuun alussa HJK:n 0-2 voittoon, kun Roni Peiponen ja Toni Kolehmainen viimeistelivät sinivalkoisille.

Veikkausliigan loppuhuipennus on huikea, sillä kaksi kierrosta ennen loppua mestaruuteen on saumat vielä neljällä eri joukkueella. Klubi on sarjassa kolmantena kaksi pistettä kärkipaikkaa hallussaan pitävää SJK:ta ja pisteen kakkosena majailevaa RoPSia perässä. FC Interilläkin on vielä mahdollisuudet nousta neljänneltä sijaltaan aina mestaruuteen asti. Turkulaiset ovat Klubia kolme pistettä jäljessä.

HJK:n ja IFK:n edellisessä kohtaamisessa Klubin pelisuunnitelma toimi hyvin. Saarelaiset eivät juurikaan maalipaikoille päässeet Klubin tukkiessa keskialueen tehokkaasti. Joukkuepuolustus pysyi läpi ottelun tiiviinä ja hyökkäyspelaaminen toimi kahden maalin arvoisesti.

-Meidän pelikuri toimi hyvin ja esityksemme oli hyvin tasapainoinen. Pystyimme estämään IFK:n vahvuudet hyvin ja puolustimme erikoistilanteet paremmin kuin aikaisemmissa peleissä. Olimme myös vaarallisia hyökkäyssuuntaan ja koko joukkue oli hyvin keskittynyt läpi ottelun. Odotan joukkueelta samanlaista, laadukasta tekemistä myös tässä ottelussa, sanoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

-IFK:ta vastaan ei koskaan ole helppoja otteluita ja varmasti he haluavat meistä revanssin edellisen kohtaamisen jälkeen. Tämä on myös Lyyskin (päävalmentaja Pekka) viimeinen ottelu Sonera Stadiumilla IFK:n peräsimessä ja varmasti joukkue haluaa taistella hänelle voiton tästä ottelusta, Lehkosuo jatkaa.

HJK-kapteeni Markus Heikkinen esiintyy sinivalkoisissa viimeistä kertaa kotiyleisölle.

 

Klubin edellisestä kotiottelusta on aikaa jo melkein kuukauden päivät, kun RoPSia vastaan miteltiin Sonera Stadiumilla syyskuun 20. päivä.  Sen jälkeen sinivalkoiset ovat pelanneet neljä ottelua vieraskentällä. Neljän reissupelin saldona oli kaksi voittoa, yksi tasapeli ja tappio SJK:lle. Kuntokäyrä on nousussa, sillä kahdesta edellisestä ottelusta on alla voitot (VPS ja IFK Mariehamn).

-Neljän vieraspelin jälkeen pääsemme pitkästä aikaa pelaamaan taas kotikentällämme. Totta kai haluamme voittaa viimeisen kotipelimme ja antaa faneillemme juhlimisen aihetta. Koko joukkue odottaa ottelua innolla, Lehkosuo kertoo.

Vaikka Klubileirissä tavoitellaankin vielä mestaruutta, on viimeiset pelit häviämällä HJK:n sarjasijoitus pahimmillaan vasta viides. Kolmas sija oikeuttaisi ensi kaudella Eurooppa-liigan karsintoihin, kuten myös hopealle sijoittuminen. Suomen mestaruus toisi mukanaan jälleen Mestarien liigan karsinnat.

-Meillä on vielä mahdollisuudet sijoille 1-5 kun kautta on kaksi peliä jäljellä. Jokaisella Veikkausliigan ottelussa on vielä isot panokset, niin mestaruustaistossa kuin myös taistelussa sarjapaikasta. Kaikkien kannalta on tietysti hienoa, että jännitys säilyy sarjataulukon molemmissa päissä loppuun asti, Lehkosuo miettii.

Myös Ruotsiin siirtyvä Rasmus Schüller jättää jäähyväiset Sonera Stadiumin kotiyleisölle.

 

Kahden voitollisen ottelun lisäksi myös joukkueen loukkaantumisrintamalta kantautuu positiivisia uutisia. Hiljattain jatkosopimuksen HJK:n kanssa solminut Nikolai Alho on saanut peliluvan ja palaa kokoonpanoon ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden Eurooppa-liigan otteluiden jälkeen. Myös pitkään sivussa ollut Veli Lampi on lähellä paluuta. Lampi on harjoitellut joukkueen mukana täysipainoisesti viikon ja palannee kokoonpanoon kauden viimeisessä ottelussa KuPSia vastaan.

-Niko on tehnyt ison määrän töitä päästäkseen vielä pelaamaan tällä kaudella. Harjoituksissa hän on ollut erittäin energinen ja terävä ja antaa meille lisää vaihtoehtoja hyökkäyspäähän. Sitkeät loukkaantumiset ovat takana ja hienoa nähdä hänet takaisin kokoonpanossa, Lehkosuo iloitsee.

HJK-IFK Mariehamn sunnuntaina kello 14.00 Sonera Stadiumilla. Ottelu näytetään suorana HJK TV:ssä ja IS TV:ssä. Parhaat palat myös YLE TV2:n Futiskierrokselta.