Otteluennakko: HJK-Ilves 4.5.

Jalkapallokulttuuripäivää vietetään tänäkin vuonna keväällä, tällä kertaa helatorstain aattona. Keskiviikkona Klubin vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta. Mikä olisikaan juhlapäivälle parempi ottelu kuin kahden suuren juniorikasvattajan kohtaaminen aurinkoisessa Töölössä.

HJK:n kotipelit Veikkausliigassa ovat sujuneet hyvin, sillä Sonera Stadiumilla ovat kaatuneet niin IFK Mariehamn, Vaasan Palloseura kuin SJK. Kolmesta vieraspelistä on sen sijaan saalistettu vain kaksi pistettä. Tappio vieraissa PS Kemiä vastaan sai päävalmentaja Mika Lehkosuon hakemaan lisää intohimoa ja energiaa kentälle.

– Nyt ei puhuta pelkistä kaksinkamppailuista vaan joka akselilla monien pienten asioiden parantamisesta. Tästä olen antanut aika äänekästäkin palautetta joukkueelle. Tänään pelin aattona meillä oli erinomaiset treenit, ehkä parhaat aikoihin, ja se lupaa hyvää. Kun vielä kotikentällä meillä on iso ja kovaääninen fanijoukko, niin se lisää vaatimustasoa ja tuo energiaa ihan jokaiselle, kertoo Lehkosuo.

Ennakkoveikkauksissa moni niin kutsuttu asiantuntija ei laskenut Ilvestä kovin korkealle. Joukkue on kuitenkin pelannut hyvin ja saanut arvokkaita päänahkoja.

– Ilvestä ei kannata aliarvioida. Joukkue on aloittanut kautensa hyvin ja voittanut mm. hallitsevan mestarin SJK:n 2-0 vieraissa. Heillä on hyvä jengi kasassa, laiturit ovat olleet hyvässä vireessä ja sentteri Lahtinen on vaarallinen boksipelaaja. Olemme valmistautuneet hyvin ja meidän täytyy olla astetta vaarallisempia kuin viime pelissä, painottaa Lehkosuo omiensa aikomuksia.

Keskiviikkona HJK:n kokoonpanoon tekee Veikkausliigan debyyttinsä loukkaantumista toipunut hyökkääjä Richard Gadze. Toni Kolehmainen alkaa myös lähentyä pelikuntoa, mutta hakee näillä näkymin ensin ottelutuntuman ensi viikon Klubi 04 -pelissä.

Jalkapallokulttuuripäivän kunniaksi Urheilukadulla tapahtuu jo kello 17.00 alkaen. Peltsin kirppikseltä voi penkoa pelipaitoja, viirejä ja muita aarteita. Kaikki tuotot menevät lyhentämättöminä Aulis Rytkönen -rahastoon. Kummit ja kummilapset pääsevät erikoistarjouksella peliin, kadulla on makkaramyyntiä ja muuta mukavaa. HJK:n iltapäiväkerholaiset ja koululaiset tulevat täyttämään Pohjoispäädyn.

Katso kummimatsin tarjous: kaksi yhden hinnalla Itäkatsomoon »