Otteluennakko: HJK-KTP 22.2.

HJK kohtaa sunnuntaina 22.2. kauden toisessa kotiottelussaan sarjanousija KTP:n. Molemmat joukkueet pelasivat viikolla kertaalleen RoPSia vastaan ja molemmat myös tasasivat rovaniemeläisten kanssa pisteet 2-2 lukemin. Klubin ja KTP:n edellisessä kohtaamisessa helmikuun alussa ei maalipaikoilla mässäilty ja Ruonalan hallin pienellä kentällä päädyttiin maalittomaan 0-0 tasapeliin.

Edellisessä ottelussaan RoPSia vastaan Klubi oli alussa helisemässä, kun vierailijat paineistivat peliä kohti HJK:n maalia. Molemmat vierasjoukkueen maalit syntyivät kulmapotkuista ja erikoistilanteet ovatkin luonnollisesti saaneet viikon harjoituksissa runsaasti huomiota. Toki myös kotijoukkue HJK iski rovaniemeläisten verkkoon kaksi kertaa erikoistilanteesta, kun ensin Gideon Baah kavensi vapaapotkun jälkitilanteesta maalinedustalta ja aivan ottelun lopussa Erfan Zeneli upotti hienon vapaapotkun RoPS-maalin takakulmaan.

Sunnuntain ottelussa riittää myös panosta molemmille joukkueille. HJK on Liigacupin A-lohkon piikkipaikalla saalistettuaan kolmesta pelaamastaan ottelusta viisi pistettä. KTP on tasannut pisteet molemmissa pelaamissaan peleissä ja himoitsee ensimmäistä voittoaan Helsingissä. Klubille jatkopeleihin pääsyyn riittäisi tasatuloskin, mutta Mika Lehkosuon poppoo lähtee varmasti hakemaan ottelusta täyttä pistepottia.

RoPSia vastaan Klubin peli oli hyvissä uomissa varsinkin toisen puoliajan aikana ja hyökkäykset vyöryivät kohti vieraiden maalia. Talissa pelatussa ottelussa Klubin kotiyleisön edessä kirmasivat ensi kertaa uudet hankinnat Atom Tanaka ja Guy Moussi. Myös vaihdosta kentälle tullut Matti Klinga pelasi Klubin paidassa ensimmäistä kertaa kotiottelussa. Klingalla kotidebyytti ei sujunut suunnitelmien mukaan, vaan keskikenttäpeluri vaihdettiin pian sisään tulonsa jälkeen pois kentältä takareidessä ilmenneiden komplikaatioiden vuoksi.

Loukkaantumisrintamalta kuullaan myös positiivisia uutisia, sillä Demba Savage on selättänyt polvivaivansa ja on harjoitellut täysipainoisesti joukkueen kanssa jo reilun viikon verran. KTP-pelissä saatetaan siis hyvinkin nähdä HJK:n viime kauden parhaan maalintekijän vuoden ensimmäiset minuutit.

Jo RoPSia vastaan HJK:n riveissä pelasi gambialainen testihyökkääjä Ousman Jallow, joka pelannee myös sunnuntain ottelussa. Vatsataudista tällä viikolla kärsinyt hyökkääjä piristyi ottelun loppua kohti ja hankki muunmuassa maaliin johtaneen vapaapotkun ja järjesteli Zenelille vielä lisäajalla loistavan paikan voittomaalin tekoon. Jallow’n testiaika päättyy sunnuntain otteluun, joten KTP:tä vastaan nähdään varmasti näytönhaluja uhkuva gambialaiskärki.

Tiistaista RoPS-peliä seurasi Talissa hallin yleisökapasiteetin mukainen määrä ja tunnelma olikin hieno. Urallaan hieman isompiin areenoihin tottunut ranskalainen keskikenttäpeluri Guy Moussikin oli vaikuttunut yleisön kannustuksesta ottelun jälkeen ja kertoi fanien antaneen hyvää lisäenergiaa kotijoukkueen pelaamiseen.

HJK-KTP sunnuntaina 22.2. kello 16.00 Talin jalkapallohallissa. Liput otteluun 10€, kausarilla ja alennusryhmillä (7-16v lapset, eläkeläiset, opiskelijat) 5€, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Lipunmyynti ovelta VAIN KÄTEISELLÄ.

Ovet avautuvat kello 15.00. Tule ajoissa paikalle, sillä paikkoja on rajattu määrä!

Jos et pääse paikalle, näyttää HJK TV ottelun suorana lähetyksenä 7 eurolla. Monikameratuotannolla ja selostuksella varustettu lähetys alkaa kello 15.50: HJK TV Live »