Otteluennakko: HJK – KuPS 12.9.

Sankarit palaavat Sonera Stadiumille, kun HJK pelaa syyskuun ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina KuPSia vastaan. Joukkue on päässyt rankan otteluputken jälkeen vetämään happea kuukauden alun ja aloittaa syksyn rutistuksen nyt uusin eväin. Viime viikolla ennen siirtoikkunan sulkeutumista Klubi vahvistui vielä neljällä uudella miehellä, joista kolme nähtäneen kokoonpanossa jo perjantain kamppailussa. Odotettavissa onkin ennakkoasetelmiltaan erittäin mielenkiintoinen taistelu.

  • Aina tälläisen tauon jälkeen valmentajalle on vähän kysymysmerkki minkälaisessa vireessä joukkue on, kun peli vihelletään käyntiin. Pelirytmi voi olla vähän kadoksissa ja tasapainoilemme löytääksemme oikean suhteen lepoa ja rasitusta. Aika paljon meillä oli vaivaisia ja flunssaisia miehiä, kaikki tosin ovat nyt pitkälti tervehtyneet. Kyllä se kova peliruuhka näkyy. Kun pelaajien stressi laukesi edellisen pelin jälkeen, muutama sairastui heti flunssaan. Sen ja rasitusvammojen vuoksi viime viikko meni monelta lähinnä toipuessa. Ne on nyt kaikki hoidettu pois ja joukkue näyttää treeneissä energiseltä, kertoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.
Klubin tuoreesta nelikosta ainakin osa nähdään todennäköisesti kentällä perjantaina. Anthony Annan ja Joevin Jones treenasivat torstaina ensimmäistä kertaa joukkueen mukana, Roni Porokara on jo viikon ajan viilettänyt uuden ryhmän rytmissä. Lehkosuo odottaa mielenkiinnolla vahvistusten otteiden näkemistä kentällä ja uskoo uuden virran auttavan joukkuetta eteenpäin.
  • Uudet pelaajat tietysti tuovat lisämausteen ja tekevät KuPS-ottelusta entistä mielenkiintoisemman. Saamme kolme neljästä uudesta miehestä mukaan kokoonpanoon, Aristide Bancé on vielä Burkina Fason maajoukkueen mukana. He tuovat hyvän lisän. Uskon, että olemme valmiita kamppailuun, vaikka koko joukkueen pelivireen suhteen onkin vielä kysymyksiä.
KuPS on vaikean alkukauden jälkeen hilannut itsensä sarjassa neljänneksi ja taistelee tiukasti paikasta europeleissä. Kuopiolaiset ovat viime vuosina olleet HJK:lle hankala vastus, eikä joukkueiden edellinen kohtaaminen tehnyt poikkeusta.
  • Kuopiossa he pitivät meitä tosi tiukoilla. Toisella puoliajalla olimme välillä aika pinteessä. Silloin saimme yhden pisteen ja huonomminkin olisi voinut käydä. Se ottelu on tuoreessa muistissa itselläni ja siitä olen joukkuetta myös muistuttanut. Tulossa on kova peli. ”Rapa” (KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki) on erittäin hyvä organisoimaan oman joukkueensa tekemisen. Siellä on stabiili runko tällä hetkellä, he ovat pelanneet nyt monta ottelua käytännössä samalla kokoonpanolla ja ovat kyllä varteenotettava vastustaja. Meidän pitää pelata erittäin hyvin saadaksemme pisteitä, muistutti Lehkosuo.
Klubin riveistä poissa ovat Rapid Wien -ottelussa tulleista loukkaantumisistaan toipuvat Nikolai Alho ja Rasmus Schüller. Varmuudella sivussa on myös Veli Lampi. Nuorista puuttuvat lisäksi Obed Malolo ja Roni Peiponen, mutta muilta osin Lehkosuo pääsee valitsemaan joukkueensa täydestä pakasta.

Perjantain kamppailu on sekä Klubin että KuPSin legendoihin luettavan, huhtikuussa menehtyneen Aulis Rytkösen muisto-ottelu. Ottelun kahdeksannella minuutilla Rytköstä muistetaan minuutin mittaisilla suosionosoituksilla. Illan lipputulot siirtyvät lyhentämättöminä tällä viikolla julkistettuun Aulis Rytkönen -rahastoon, joka on tarkoitettu nostamaan esille yhteiskuntavastuullisen toiminnan tärkeys, ja erityisesti tukemaan heikommassa taloudellisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria jalkapalloharrastuksessa. Lue lisää TÄÄLTÄ.

 

KuPS – HJK perjantaina 12.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelun lipputulot lyhentämättöminä Aulis Rytkönen -rahastoon. OSTA LIPUT ENNAKKOON.

Suora lähetys ottelusta: HJK TV Live