Otteluennakko: HJK metsästää voittoputkelle jatkoa

Klubi lähtee kamppailuun allaan kaksi peräkkäistä voittoa. Viimeisimmässä ottelussaan HJK kaatoi vakuuttavan esityksen jälkeen FC Interin lukemin 3-0. Klubin maaleista vastasivat Rafinha, João Klauss sekä avausosumansa sinivalkoisille viimeistellyt Jordan. Klauss on vastaavasti tehnyt jo 16 täysosumaa ja johtaa sarjan maalipörssiä. Hopeasijalle on yhden maalin vähemmän viimeistellyt KuPS:n Rasmus Karjalainen.

Kokonaisuutena ottelu oli ehdottomasti yksi HJK:n kauden parhaimmista. FC Inter oli koko pelin askeleen jäljessä ja numerot olisivat voineet olla kotijoukkueen eduksi paljon suuremmatkin. Helsinkiläisten riveistä ei heikkoja lenkkejä löytynyt, vaan joukkue esiintyi tiiviisti ja yhtenäisesti. Lisäksi positiivista oli 19-vuotiaan Samu Laitisen debytoiminen pääsarjassa, kun hän tuli vaihdosta sisään ottelun lopulla.

Voitto oli HJK:lle jo toinen peräkkäinen. Yhteensä tappiottomia pelejä on kertynyt Veikkausliigassa jo seitsemän putkeen ja edellinen tappio kotimaan kentiltä on kesäkuun puolelta. Lisäksi Klubi on pitänyt maalinsa puhtaana reilut 270 minuuttia putkeen.

HJK Helsinki

1,5 viikon tauko otteluista on varmasti tehnyt HJK:lle hyvää. Klubilla oli loppukesästä tiukka rutistus europelien myötä, mutta nyt akkuja on saatu ladattua ennen kauden maalisuoraa. Loukkaantumistilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia. Akseli Pelvaksen ja Evans Mensah’n kuntoutumiset edistyvät. Ville Jalasto on edelleen sivussa. Daniel O’Shaughnessy toipuu polvivammastaan ja on poissa koko loppukauden.

HJK lähtee loppusuoralle sarjataulukon kärkipaikalta. Klubilla on 25 ottelun jälkeen kasassa 56 pistettä, kun taas pelin enemmän pelannut RoPS on seitsemän pisteen päässä. HJK:lla on siis torstaina mahdollisuus venyttää kaulaa mestaruustaistelun suhteen, kun rovaniemeläiset pelaavat vasta perjantaina. Klubi on raapinut keskimäärin 2,24 pistettä ottelua kohden. Viime kaudella mestaruus irtosi 76 pisteen myötä, joten pinnoja kertyi keskimäärin 2,3 peliä kohden.

HJK ja IFK Mariehamn

Klubi ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhteensä 35 kertaa, joista 23 on päättynyt helsinkiläisten juhliin. Pisteet on jaettu kymmenesti, kun taas IFK Mariehamn on kuitannut voiton vain kahdesti.

Töölössä HJK on ollut lähes murskaava IFK Mariehamnia vastaan, sillä IFK ei ole voittanut 20 Helsingin kohtaamisesta ainuttakaan. Klubi on napannut täyden pistepotin 15 kertaa, kun tasapeliin on päädytty viidesti. Näiden otteluiden maaliero on helsinkiläisten hyväksi 45-8.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen sekä Helsingissä että Maarianhaminassa. HJK vei molemmat kamppailut nimiinsä yhteismaalein 3-0.

IFK Mariehamn

IFK Mariehamnin kausi alkoi haastavasti, kun neljän ensimmäisen pelin jälkeen kasassa oli vain yksi piste. Tämän jälkeen kurssi piristyi hetkellisesti, kun seuraavista neljästä ottelusta irtosi kymmenen pistettä. Sitten alkoi synkkä jakso, joka on kestänyt syksyyn asti.

Viimeisestä 18 ottelusta maarianhaminalaiset ovat voittaneet eikä tasapelejäkään ole kertynyt kuin kolme. IFK kamppaileekin tiukasti putoamista vastaan, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon kymmenennellä sijalla, kun 26 ottelun jälkeen kasassa on 23 pistettä. Pykälää alempana oleva TPS on vain pisteen jäljessä, kun taas sijalla 12 oleva PS Kemi on saalistanut 18 pistettä. Syksystä tuleekin vuoden 2016 mestarin osalta äärimmäisen jännittävä ja jokainen peli merkitsee valtavasti.

IFK piristyi tuloksellisesti elokuun lopulla hieman, kun joukkue pelasi kolme tappiotonta ottelua putkeen. Putki sai kuitenkin karun lopun maarianhaminalaisten edellisessä ottelussa, kun se hävisi Ilvekselle lukemin 3-6. IFK johti kamppailua reilun 50 minuutin jälkeen lukemin 2-0, mutta tämän jälkeen Ilves takoi puolen tunnin sisään peräti kuusi osumaa.

Varsinkin puolustus on tuottanut IFK:lle haasteita kuluvalla kaudella. Joukkue on päästänyt peräti 50 osumaa, mikä on sarjan isoin lukema. Maarianhaminalaiset ovat pitäneet vastustajan nollilla vain kolmesti kauden aikana. Varsinkin otteluiden loput ovat olleet haastavia: IFK:n verkkoon on tehty peräti 24 osumaa pelien viimeisten puolituntisten aikana.

IFK on vahvisti rivejään kesän siirtoikkunan aikana. Heinäkuun lopulla joukkueeseen liittyi FK Mariuposta Igor Levchenko, joka on tämän jälkeen kantanut torjuntavastuun IFK:n maalilla. Hetkeä myöhemmin saarelaiset nappasivat PS Kemissä pirteän alkukauden pelanneen Keaton Isakssonin, joka viimeisteli edellisessä ottelussa avausosumansa maarianhaminalaisille. Hyökkäyspään pelurilla on tällä kaudella kasassa yhteensä viisi maalia. Tämä ei oikeuta kuitenkaan joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen, sillä se titteli on vähemmän yllättäen Aleksei Kangaskolkan hallussa. Viime kauden maalikuningas on viimeistellyt kuluvalla sesongilla kahdeksan täysosumaa. Lisäksi IFK lainasi KuPS:sta puolustuspään vahvistukseksi Hamed Coulibalyn, joka on saanut saarelaisten takalinjoilla reilusti vastuuta.

HJK vs IFK M
To 13.9. klo 18.30
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5

Liput ennakkoon alkaen 10/5 €: Tiketti »

 

Training. Done. ????

HJK vs IFK M
To 13.9. klo 18.30
Liput: https://t.co/Vor20Mjv7k#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #hjkhelsinki pic.twitter.com/cRNTa4pfJ6

? HJK Helsinki (@hjkhelsinki) September 12, 2018

 

Edit: Lisätty maininta Daniel O’Shaughnessyn polvivammasta.