Otteluennakko: HJK-RoPS 20.9.

Sonera Stadiumilla pelataan sunnuntaina Veikkausliigan kärkikamppailu, kun sarjassa kolmantena oleva HJK saa vieraakseen sarjakärjen Rovaniemeltä. Klubin ja RoPS:n kamppailu potkaistaan käyntiin kello 16.00.

Hiljattain Veikkausliigan piikkipaikalle siirtynyt RoPS ryöväsi ykköstilan haltuunsa kuin varkain. HJK:n ja SJK:n otteet ovat olleet ailahtelevaisia ja Rovaniemen ylpeys käytti tilaisuutensa ja nousi takaa rinnalle ja ohi. RoPS on HJK:ta ja SJK:ta kaksi pistettä edellä, mutta on myös pelannut kolmikosta eniten otteluita. HJK:lla on RoPSiin nähden kaksi ottelua rästissä ja SJK:lla yksi.

Klubilla on allaan pitkä voitottomien otteluiden sarja. Edellisen kerran sinivalkoiset ovat juhlineet kolmea pistettä elokuun puolivälissä, yli kuukausi sitten. Lahdesta tulleen voiton jälkeen Klubi on pelannut kaikki kilpailut huomioiden peräti seitsemän voitotonta ottelua peräjälkeen.

RoPS:lla puolestaan on allaan vakuuttava 0-4 vierasvoitto KTP:stä. Rovaniemeläiset esittivät  Kotkassa suvereenia jalkapalloa, varsinkin kolmen maalin ensimmäisellä puoliajalla. Ennen KTP-peliä myös RoPS:lla oli hankala vaihe, kun rovaniemeläiset tahkosivat neljä ottelua ilman voittoa.

-Kaikki on hyvin yksinkertaista. Niin pitkään kuin saamme luotua paljon tilanteita RoPS:n maalille ei meillä ole mitään hätää. Viimeistely on hieman tökkinyt, mutta omaan tekemiseen täytyy säilyttää aina usko ja luottaa siihen että maaleja tulee, kunhan saamme tilanteita luotua, painottaa kahdessa edellisessä pelissä keskushyökkääjän tontilla rymistellyt Mac Kandji.

RoPS:n ja Klubin kohtaamiset ovat olleet jälleen kerran tällä kaudella tiukkoja. Sonera Stadiumilla joukkueet eivät ole vielä pelanneet kertaakaan, mutta Rovaniemen keskuskentällä joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti. Klubi vei nimiinsä kaksi ensimmäistä kohtaamista, kun se kaatoi rovaniemeläiset Liigacupin finaalissa ja Veikkausliigan avauskierroksella. RoPS otti puolestaan makean kotivoiton joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.

Vaikka edellinen joukkueiden välillä Sonera Stadiumilla pelattu kamppailu on tilastoissa merkattu HJK:n 3-0 voitoksi, kannattaa muistaa ottelun kulku. RoPS nimittäin löi taululle 0-3 lukemat, mutta tulos käännettiin myöhemmin helsinkiläisten eduksi RoPS:n peluutettua edustuskelvotonta pelaajaa.

-Kun vastassa on sarjakärki, on selvää että taistelusta tulee kova. Me haluamme päihittää heidät ja nousta takaisin sarjan kärkeen ja he haluavat pitää paikkansa. Meidän on saatava viimeistelymme kuntoon, mutta myös puolustettava tiivistii ja pitää pakka kasassa. Erikoistilanteista on mennyt omiin liikaa maaleja ja sen kanssa on sunnuntaina oltava erityisen tarkkana, Kandji täsmentää.

Veikkausliigan erittäin tiukasta mestaruustaistosta Kandjilla on mielipide valmiina.

-Mahtavaa, että sarja on pysynyt näin tiukkana loppuun asti. Loppukaudesta tulee hieno ja jokainen peli on voitettava. Kaikki jäljellä olevat pelit ovat meille isoja haasteita ja ne haasteet meidän on pystyttävä voittamaan, jotta saamme kauden jälkeen juhlia mestaruutta, Kandji miettii.

Klubin ja RoPS:n välinen kärkikamppailu kiinnostaa laajalti myös yleisöä. Sonera Stadiumille odotetaan paljon yleisöä kannustamaan sinivalkoiset takaisin sarjakärkeen. Myös Kandji toivoo yleisön löytävän lehtereille seuraamaan sunnuntain jännittävää herkkupalaa.

-Toivottavasti katsomo on täynnä. Nämä ovat isoja pelejä ja me pelaajat saamme yleisön tuesta aina todella paljon energiaa. Kovaääninen kannustus on etenkin näissä peleissä erityisen tärkeää ja olen varma että fanimme pitävät myös sunnuntaina kovaa mekkalaa alusta loppuun, Kandji toivoo.

-Veikkausliigan kärkikamppailu ja sunnuntai-iltapäivä. Tulkaa kaikki paikalle, tästä ei pelit parane!

Viime aikoina paljon loukkaantumisista kärsinyt Klubi saa sunnuntaina monta kokoonpanoon palaavaa pelaajaa jälleen riveihinsä. Gideon Baah’n piti palata jo viikko sitten, mutta Jaroa vastaan Baah jätettiin varotoimenpiteenä pois kokoonpanosta. RoPS:a vastaan Baah palaa kokoonpanoon. Paluun tekevät myös Toni Kolehmainen ja flunssansa selättänyt Roni Peiponen.

Ousman Jallow’ta ja Obed Maloloa odotellaan kokoonpanoon jo ensi viikolla ja kaksikko saatetaan nähdä ensi keskiviikon SJK-pelissä. Myös Nikolai Alho on aloittanut täysipainoisen joukkueharjoittelun ja koko kauden sivussa olleen laiturin paluu lähestyy koko ajan. Markus Heikkinen palaa mukaan joukkueharjoitteluun ensi viikolla.

HJK-RoPS sunnuntaina 20.9. kello 16.00 Sonera Stadiumilla. Varmista paikkasi nyt, osta liput ennakkoon tästä. Ottelu suorana lähetyksenä HJK TV:stä. Ottelu on myös Ylen Futiskierroksen pääottelu ja on katsottavissa YLE TV2:lta ja Yle Areenasta.