Otteluennakko: HJK – RoPS 26.10.

HJK päättää Veikkausliigakautensa mestaruusjuhliin kotikentällään sunnuntaina 26.10. Ensin edessä on kuitenkin vielä yksi koitos sarjakauden lopuksi. Sonera Stadiumille kello 14.00 alkavaan otteluun vierailemaan saapuu sarjassa kymmenentenä oleva Rovaniemen Palloseura. Kuudennen peräkkäisen Suomen mestaruuden Klubi varmisti jo lähes kuukausi sitten, mutta kauden päättäminen voittoon kotiyleisön edessä riittää varmasti motivaatioksi sunnuntain kamppailussa.

HJK on Mika Lehkosuon alaisuudessa pelannut nyt yhteensä 27 Veikkausliigaottelua. Niistä voittoihin on päättynyt 18, tasatulokseen on päädytty 8 kertaa ja tappioita joukkue on kokenut ”Banan” valmennuksessa vain yhden. Sonera Stadiumilla HJK on Lehkosuon aikakaudella Veikkausliigassa vielä tappioton. Upean saldon yllä pitämiseen vaaditaan tältä kaudelta pisteitä enää yhdestä ottelusta. Kotikentällään Klubi on muutenkin ollut ylivoimainen. Lehkosuon ajan 12 kamppailusta Sonera Stadiumilla HJK on vienyt täydet pisteet 9 kertaa, kolmesti on päädytty pisteiden tasaamiseen.

Kauden kaksi aiempaa kohtaamista RoPSin kanssa ovat olleet tasaisia taisteluja. Toukokuussa Klubi haki niukan 1-0 -voiton Rovaniemeltä onnekkaan oman maalin turvin, kesäkuussa kumpikaan ryhmä ei onnistunut maalinteossa ja pisteet tasattiin. Joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupissa, silloin HJK veti pidemmän korren 2-0 -lukemin Sonera Stadiumilla Mac Kandjin ja Gideon Baahin osumilla.

RoPS saapuu Helsinkiin viiden ottelun voitottomassa putkessa. Edellisessä viidessä kamppailussaan se on onnistunut maalinteossa vain kahdesti, mutta helppoa kamppailusta ei ole luvassa. Tiiviisti puolustava ja vastahyökkäyksin iskevät rovaniemeläiset haluaisivat varmasti asettaa kapuloita Klubin mestaruusjuhlien rattaisiin. Puolustusmuurin murtamisessa riittänee työsarkaa, kuten myös nopeiden laiturien pysäyttämisessä puolustuspäässä.

HJK pääsee lähtemään kauden päätöskamppailuun vahvalla miehistöllä. Muutamien torstain Eurooppa-liigan ottelussa kolhuja saaneiden pelaajien kohdalla pelikunto on vielä kysymysmerkki, mutta Lehkosuo pääsee valitsemaan kauden viimeisiä pisteitä jahtaavan miehistön laadukkaasta ryhmästä.

HJK – RoPS sunnuntaina 26.10. kello 14.00 Sonera Stadiumilla. OSTA LIPUT ENNAKKOON tai katso ottelu HJK TV:stä.