Otteluennakko: HJK saa vieraita Turusta

Klubi tavoittelee toista peräkkäistä voittoaan Veikkausliigassa, sillä helsinkiläiset kaatoivat edellisessä ottelussaan KuPS:n viime viikon sunnuntaina. Tärkeän vierasvoiton ainoan osuman viimeisteli João Klauss, joka iski pallon verkkoon toisen puoliajan alkupuolella. Klauss siirtyi samalla Veikkausliigan maalipörssin kärkeen, kun täysosumia on kasassa 13.

Toisella puoliajalla osuminen ei ole ollut Klubille lainkaan poikkeuksista kuluvalla kaudella. HJK on viimeistellyt yhteensä 43 maalia, joista peräti 32 on tullut toisten puolikkaiden aikana. Näistä peräti puolet on syntynyt otteluiden viimeisten varttien aikana. Esimerkiksi sunnuntain vastustaja FC Inter on iskenyt tällä kaudella yhteensä 16 maalia toisilla puoliajoilla. Vastaavasti ensimmäisillä puolikkailla HJK on osunut toistaiseksi 11 kertaa, mikä on vasta sarjan kahdeksanneksi isoin lukema.

Kolmen pisteen ja koskemattomana pysyneen Maksim Rudakovin vartioiman maalin lisäksi HJK:n kannalta erityisen positiivista oli Juha Pirisen paluu tositoimiin. PS Kemiä vastaan heinäkuun alussa loukkaantuneelta laitapuolustajalta jäi väliin HJK:n kymmenen edellistä ottelua. Kuopiossa Pirinen tuli kentälle ottelun loppuhetkiksi, kun hän korvasi Riku Riskin.

HJK

Nyt tavoitteena on paluu voittojen tielle myös kotikentällä. HJK:n kaksi edellistä kotiottelua Veikkausliigassa päättyivät pistejakoihin PS Kemiä sekä RoPS:aa vastaan. Klubilla on luistanut kotikentällä mainiosti, sillä nämä ovat samalla toistaiseksi ainoat tasapelit Töölössä. 12 kotipelistä on irronnut kahdeksan voittoa ja pisteitä kertynyt 26, mikä on sarjan eniten. Tappiottomia kotipelejä on kertynyt jo yhdeksän putkeen.

Loukkaantumistilanne joukkueessa on ennallaan. Akseli Pelvas ja Evans Mensah ovat edelleen sivussa. Lauantaina Klubi 04:n mukana 90 minuuttia pelasivat Eetu Vertainen, Enoch Banza ja Valtteri Vesiaho, joten heidän mukanaolo on epätodennäköistä.

HJK ja FC Inter

HJK ja FC Inter ovat mitelleet kuluvalla kaudella paremmuudestaan kolmesti. Kauden avauskohtaaminen huhtikuun lopulla päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta kuukautta myöhemmin Klubi kuittasi kotipelistään täyden pistepotin lukemin 3-0. Lisäksi joukkueet kohtasivat näiden kamppailujen välissä kertaalleen Suomen Cupin loppuottelussa, jonka turkulaiset voittivat Mikko Kuninkaan täysosumalla 1-0.

HJK ja FC Inter ovat kohdanneet vuosien saatossa Veikkausliigassa 56 kertaa, joista HJK on voittanut 32. Turkulaisille voittoja on kertynyt seitsemän, joista viimeisin on syksyltä 2016. Maaliero on Klubin eduksi yhteensä 100-48.

FC Inter

FC Interin kausi ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Sesonki sai lähestulkoon synkimmän mahdollisen alun, kun ensimmäisestä seitsemästä Veikkausliigan ottelusta irtosi vain yksi voitto. Kurssi kääntyi kuitenkin lievään nousuun Interin kaataessa HJK:n Suomen Cupin loppuottelussa toukokuun puolivälissä, jonka jälkeen voittoja alkoi irrota Veikkausliigassakin.

Vaikka Inter oli onnistunut ryhtiliikkeessään, niin vajaan vuoden joukkueen päävalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta jätti omasta aloitteestaan pestinsä kesäkuun alkupuolella. Valmennusvastuu siirtyi loppukaudeksi John Allenin harteille, jonka taival alkoi haastavasti. Turkulaiset voittivat uuden päävalmentajan alaisuudessa ensimmäisessä ottelussaan PS Kemin, mutta tätä seurasi kolme tappiota ja kaksi tasapeliä.

Heinäkuussa palaset loksahtivat jälleen kohdalleen ja Inter nappasi neljä voittoa putkeen, mutta mutta viime aikoina kone on yskinyt jälleen. Inter saapuu Helsinkiin kolmen peräkkäisen voitottoman ottelun putkessa, jonka aikana joukkue ei ole onnistunut kertaakaan maalinteossa. Vastustajatkin ovat tosin olleet haastavia, sillä Inter on kohdannut FC Lahden, KuPS:n sekä RoPS:n.

Interin kausi on sujunut pääosin sarjataulukon alemmassa keskikastissa. Joukkue on raapinut 24 ottelusta 31 pistettä, mikä oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksanteen sijaan. Turkulaisilla on vielä ohuet saumat mitaleille, vaikkakin europaikka on jo taskussa Suomen Cupin voiton myötä. Kolmanteen sijaan on matkaa kymmenen pistettä, kun taas sarjataulukon häntäpäähän on 12 pisteen kaula.

Valmentajaosaston lisäksi Interissä on tapahtunut kesän aikana muutoksia pelaajistossa, kun Ivan Sesar sekä Lucas Garcia siirtyivät muualle. Lisäksi turkulaisten sisäistä maalipörssiä kahdeksalla maalilla johtava Benjamin Källman siirtyi vuoden lainasopimuksella Skotlantiin Dundee FC:n riveihin. Sinimustat ovat vastaavasti vahvistaneet rivejään PS Kemistä saapuneella Julian Guevaralla sekä tanskalaisesta FC Midtjyllandista loppukauden lainalla kasvattajaseuraansa palanneella Kaan Kairisella.

 

HJK vs FC Inter
Su 2.9. klo 18.30
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5

Liput edullisesti ennakkoon alkaen 10/5 € Tiketistä »