Otteluennakko: HJK-SJK 17.6.

Sonera Stadiumilla on keskiviikkoiltana tarjolla korkealaatuista jalkapalloa, kun Veikkausliigan kaksi suurinta mestarisuosikkia iskevät yhteen. Sarjaa johtava HJK isännöi tälle kaudelle selkeästi vahvistunutta ja hyvin pelannutta SJK:ta.
 
Klubi ja SJK ovat kohdanneet kauden aikana jo kertaalleen, kun helsinkiläiset kävivät Seinäjoella ryöstöretkellä toukokuussa. Tuolloin HJK nappasi pisteet 2-1 lukemin Demba Savagen ja Atomin maaleilla.
 
Klubi on sarjataulukossa kuusi pistettä seinäjokisia edellä, mutta vierailla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Juuri ennen maajoukkuetaukoa RoPSille kotonaan hävinnyt SJK menetti tappionsa myötä myös sarjan kakkospaikan rovaniemeläisille ja lähtee Helsinkiin Veikkausliigan kolmannelta sijalta.
 
HJK:n ja SJK:n edellisessä kohtaamisessa Klubi oli hallitsevampi osapuoli, vaikka ottelu pelattiin Seinäjoella. SJK:n ainoa painostusjakso osui ensimmäisen puoliajan loppupuolelle, kun seinäjokiset painostivat helsinkiläisiä onnistuttuaan iskemään ottelun avausmaalin. HJK:n kapteenistoon kuuluva laitapuolustaja Sebastian Sorsa peräänkuuluttaakin ehjää 90-minuuttista keskiviikkona.
 
-Kuten ennakkoon ennen kauden alkua ajateltiinkin, on SJK näyttänyt että heillä on huippujoukkue tällä kaudella. Ensimmäisessä kohtaamisessamme saimme heiltä erittäin kovan haasteen ja samanlainen on varmasti odotettavissa myös keskiviikkona. Meidän täytyy pitää oma pelimme kasassa koko ottelun ajan, siinä emme viimeksi onnistuneet ihan tarpeeksi hyvin, Sorsa tuumaa.
 
Toukokuun kamppailussa HJK myllytti SJK:n päädyssä voimakkaasti etenkin ottelun toisella puoliajalla.
 
-Meidän pitää pystyä pelaamaan laadukkaasti käyttäen omia vahvuuksiamme. SJK:lla on vaarallinen joukkue, etenkin hyökkäyssuuntaan heillä on monta laadukasta pelaajaa, jotka voivat ratkaista ottelun. Meidän pitää tietyllä tavalla saada heidän hyökkäys riisuttua aseista ja saada oma hyökkäyspelaamisemme rullaamaan heti alusta alkaen, Sorsa painottaa.
 
Kymmenen päivän tauko Veikkausliigapeleistä ei HJK:n joukkueen kohdalla tarkoita lepotaukoa kaikille pelaajille, vaikka osa joukkueesta pääsikin tauon aikana myös lataamaan akkuja. Maajoukkuetehtävissä oli lukuisia pelaajia (Sorsa, Valtteri Moren, Rasmus Scüller, Demba Savage, Matti Klinga, Alex Lehtinen) ja päävalmentaja Mika Lehkosuo. Lisäksi Obed Malolo ja Roni Peiponen ovat edustamassa suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta Baltic Cupissa.
 
Loukkaantumisten vuoksi sivussa on vain Nikolai Alho, jonka reisivamma uusiutui maaottelutauon aikana. Alho palaa joukkueen harjoitusvahvuuteen alkusyksyn aikana. Oman reisivammansa parannellut Gideon Baah on jälleen pelikunnossa ja käytettävissä keskiviikon kärkikamppailussa.
 
-Ottelurytmi on ollut sen verran tiivis, että kyllä pieni tauko tekee varmasti kaikille hyvää. Aika erilainen viikko meillä on ollut takana, mutta olemme kuitenkin päässeet harjoittelemaan muutaman päivän yhdessä tauonkin jälkeen, Sorsa jatkaa.
 
SJK-ottelun jälkeen Klubi siirtyy juhannuksen viettoon. Kotiotteluiden sarja jatkuu heti pyhien jälkeen, kun maanantaina 22.6. Sonera Stadiumille saapuu FF Jaro. Keskiviikon kärkiottelusta ajatukset eivät kuitenkaan vielä karkaile juhannuksen viettoon, vaan ensin nautitaan Veikkausliigan huippuottelusta.
 
-Otetaan tästä matsista voitto kotiin, saadaan sillä hyvä fiilis joukkueelle ja faneille juhannukseksi. Tälläisiä huippuotteluita ei Suomessa liikaa pelata, molemmat joukkueet ovat pallollisesti pelaavia joukkueita, joten luvassa on varmasti viihdyttävä matsi. Toivottavasti katsomot tulevat täyteen, Sorsa lopettaa.
 
HJK-SJK keskiviikkona 17.6. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon tästä. Mikäli et pääse paikan päälle, näyttää HJK TV ottelun suorana lähetyksenä kello 18.20 alkaen.