Otteluennakko: HJK – SJK 19.7.

Kärkikamppailut jatkuvat. HJK toivottaa lauantaina tervetulleeksi Sonera Stadiumille sarjassa toiseksi kavunneen Seinäjoen Jalkapallokerhon. Loistavaan vireeseen kesäkuukausina yltynyt SJK ei ole hävinnyt otteluakaan sitten edellisen kohtaamisen Klubin kanssa toukokuussa. HJK:lle heinäkuu on suurten pelien kuukausi. Edelliset kaksi Veikkausliigan otteluaan Klubi on pelannut sarjassa kolmantena ja neljäntenä olevia ryhmiä (FC Lahti ja KuPS) vastaan, ja tiistaina joukkue vieraili Skopjessa taistelemassa tasapelin Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ottelussa FK Rabotnickia vastaan.

  • Odotan tosi tiukkaa peliä. Olemme viime aikoina kohdanneet sarjan kärkijoukkueita ja tuloksena on ollut tasapelejä. Se on minimitulos näistä kuuden pisteen peleistä, jotta säilytämme pienen kaulamme kärjessä. Tietenkin nämä ottelut ovat myös hyvä sauma päästä vähän karkuun ja lauantaina on taas yksi sellainen. Toivottavasti saamme käännettyä tasapelit voitoksi huomenna, pohti päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Ottelun vähemmän pelannut SJK vaanii tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksän pisteen päässä. Kesäkuussa joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan, eikä ole nyt hävinnyt yhteensä yhdeksään peliin. Loistovireen takana on ainakin tarkka puolustuspeli, sillä tappiottoman putkensa aikana seinäjokelaiset ovat päästäneet ainoastaan kolme maalia omaan verkkoonsa. Tarkasti SJK puolusti myös Helsingissä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

  • Se oli erittäin tasainen peli. Teimme voittomaalin viimeisillä minuuteilla ja juuri sitä ennen SJK:lla oli loistava paikka. Odotettavissa lauantaina tuskin on helpompi peli. Sen ottelun jälkeen he ovat saaneet erittäin hyviä tuloksia ja joukkue tulee tänne varmasti hyvällä itseluottamuksella.

Edellisessä kohtaamisessa toukokuussa seinäjokelaiset vetäytyivät omalle alueelleen ja puolustivat tarkasti. Joukkueen hyökkäyspeli on ottanut sen jälkeen harppauksen eteenpäin ja HJK on valmistautunut myös erilaisiin vaihtoehtoihin tällä kertaa.

  • On tietenkin mahdollista, että he lähtevät otteluun samalla tavalla. Olemme valmistautuneet siihen, mutta olemme valmistautuneet myös siihen että he lähestyvät ottelua eri tavalla. He päättävät oman pelisuunnitelmansa ja meillä pitää olla avaimet puolustuksen murtamiseen, prässäsivät he sitten ylhäältä tai pelasivat tiiviisti alempana.

Klubin haasteena on myös ensi keskiviikkona häämöttävä toinen osaottelu FK Rabotnickia vastaan. Vastassa lauantaina on yksi sarjan kovimmista vastustajista ja joukkueen fokuksen täytyy olla pelissä.

  • Ehkä kaikkein oleellisinta valmistautumisessamme on keskittyä oikeisiin asioihin, eli SJK:n kohtaamiseen. Ajatuksemme eivät saa olla muualla, tämä on kärkipeli. Meidän täytyy olla parhaimmillamme saadaksemme hyvän tuloksen, muistutti Lehkosuo.

Uusia poissaoloja Klubilla ei ole. Viime viikolla harjoituksissa loukkaantunut Tapio Heikkilä ei kuntoudu vielä lauantain otteluun. Lisäksi Obed Malolo ja Alex Lehtinen ovat edelleen sivussa, mutta muilta osin HJK lähtee kärkikamppailuun täydellä kokoonpanolla.

HJK – SJK lauantaina 19.7. kello 16.00 alkaen Sonera Stadiumilla. Osta liput ENNAKKOON tai katso ottelu HJK TV:stä!