Otteluennakko: HJK – SK Rapid Wien 21.8.

Torstai on toivoa täynnä. Klubi toivottaa Taiteiden yönä tervetulleeksi Sonera Stadiumille itävaltalaisen SK Rapid Wienin. Pelissä on – ei enempää eikä vähempää – paikka Eurooppa liigan lohkovaiheessa. Taidetta, samanlaista kuin upea ensimmäinen puoliaika Sonera Stadiumilla kyproslaista APOELia vastaan, Klubi tahtoo tarjoilla katsojille myös torstaina. Rapid Wienin väreissä kuuden vuoden ajan pelannut Markus Heikkinen otti ilolla vastaan uutisen entisen seuransa kohtaamisesta.

  • Minulla on hyviä muistoja siellä pelaamisesta ja asumisesta. Elämäni ja perheeni elämän kannalta se on ollut tärkeä vaihe. Menestystä tuli myös kentällä ja siteet sinne ovat edelleen aika lujat. Sitten kun katsoi ryhmää, josta vastustajamme arvottiin, niin tämä oli ehkä meille sopivin vastustaja. Jos onnistumme, jatkoonpääsy ei ole ollenkaan mahdotonta, arvioi ”Mako”.
Klubi on kuluvan kuukauden aikana vahvistunut kahdella tutulla kasvolla ja yhdellä uudella tuttavuudella. Erfan Zeneli ja Joel Perovuo tekivät paluunsa parahiksi otteluruuhkan keskellä ja espanjalaismaalivahti Toni Doblas saapui paikkaamaan loukkaantunutta Michael Tørnesiä. Kolmikon näpit syyhyävät jo kentälle europeleissä ja torstain ottelussa mahdollisuus saattaa aueta. Tavallisen pelipaikkansa laidalla lisäksi päävalmentaja Mika Lehkosuo on ehtinyt kokeilemaan Zeneliä jo kymppipaikalla, menestyksekkäästi. ”Efulle” pelipaikalla ei ole juurikaan merkitystä, tärkeintä on joukkueen auttaminen.
  • Hyvältä on tuntunut paluu. Joukkueessa on pari uutta pelaajaa, mutta myös paljon tuttuja joukkuekavereita. Uusi valmentajakin on minulle vanha tuttu. Porukkaan on helppo päästä sisään. Pelaaminenkin on tuntunut hyvältä sekä laidalla että kymppipaikalla. Ei sillä pelipaikalla hirveästi ole väliä, kunhan joukkue voittaa, ilmoitti ”Efu”.
– On tietysti hyvä asia, että saamme lisää vaihtoehtoja. ”Efu” ja Joel ovat minulle tuttuja pelaajia, tiedämme aika tarkkaan mitä heiltä saamme. Maalivahtikin ehti tässä pelien välissä vaihtua. Toni Doblasin pelilupa-asiat ovat nyt kunnossa ja saamme hänet mukaan torstain peliin, se on tietenkin positiivista, iloitsi Lehkosuo.

HJK:n tilanne ennen kriittistä kotiottelua on hyvä. Aiempiin europeleihin verrattuna otteluiden välissä oleva ylimääräinen päivä on antanut valmennukselle mahdollisuuden suunnitella harjoitukset eri tavalla ja antaa lepoa sitä tarvitseville. Lehkosuo uskoo ryhmänsä lähtevän kamppailuun hyvällä latauksella.

– Pitkän kauden aikana otteluita tietysti kertyy ja pelaajilla on jonkinlainen kokonaiskuormitus alla, mutta nämä neljä välissä olevaa päivää antavat meille hyvän mahdollisuuden palautua. Pystymme rytmittämään harjoittelumme paremmin, lepäämään treenaamisen lomassa. Uskon että kotiyleisön edessä torstaina olemme valmiita.

Rapid Wien on aloittanut oman sarjakautensa ailahtelevasti. Joukkue on hallinnut pelejään, mutta pistetili on karttunut viidessä ottelussa vasta viiden pisteen verran. Se on viime vuonna toiseksi sijoittuneelle ryhmälle pettymys. Markus Heikkinen jätti itävaltalaisseuran viime vuonna, mutta runsaasti on jo ehtinyt tapahtumaan.

– Se on muuttunut paljon. Katsottiin tänään videoklippejä, enkä tuntenut kaikkia pelaajia jotka kentällä olivat. Tietenkin paljon tuttujakin siellä oli. Suurin osa joukkueesta on pelaajia, jotka viimeisen kauteni aikana nostettiin edustusjoukkueen mukaan. Nuoria pelaajia, jotka ovat saaneet nyt enemmän vastuuta. Kuinka hyviä he ovat, sitä en osaa sanoa.
  • He ovat tottuneet pitämään palloa. Rapid on hyökkäysvoimainen joukkue, laitapakit nousevat voimakkaasti ja ryhmitys on hyökkäämiseen orientoitunut. Urheilullinen ryhmä. Heidän viisi tähänastista pääsarjapeliään ovat olleet aika vauhdikkaita. Ehkä vastaan ei tule yhtä taitavia pelaajia kuin APOELia vastaan, vaan juoksuvoimaisempi porukka. Ehkä vähän erilainen vastus, mutta samalla tavalla valmis voimakkaaseen hyökkäämiseen, kommentoi Lehkosuo vastustajaa.

Sairastuvalla lauantain ottelun viettäneet Teemu Tainio ja Rasmus Schüller ovat edelleen kysymysmerkkejä torstain otteluun. Tainion loukkaantuminen on peruja kahden viikon takaa vierasottelusta Kyproksella, jonka jälkeen keskikenttämies ei ole vielä kentälle päässyt. Schüller taas vietti lauantain Suomen Cupin välierän flunssassa ja pelikunto Rapidia vastaan ratkeaa vasta keskiviikko-iltana. Maalivahti Toni Doblasin pelilupa-asiat ovat ratkenneet ja espanjalainen nähdään torstaina ensimmäistä kertaa mukana Klubin kokoonpanossa.

 

Eurooppa liigan play-off -kierroksen ensimmäinen osaottelu HJK – Rapid Wien torstaina 21.8. kello 19.00 Sonera Stadiumilla. OSTA LIPUT ENNAKKOON!