Otteluennakko: HJK U19-Celtic U19 30.9.

Otteluennakko: HJK U19-Celtic U19 30.9.

Uefa Youth Leaguen ottelu HJK-Celtic keskiviikkona 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla.

Suomalaisessa jalkapallohistoriassa kirjoitetaan keskiviikkona uusi sivu, kun HJK aloittaa urakkansa Uefa Youth Leaguessa. Historian ensimmäisenä suomalaisseurana kilpailussa mukana oleva Klubi pelaa ensimmäisellä kierroksella skotlantilaisjätti Celticiä vastaan.

Uefa Youth League uudistui tälle kaudelle, kun kilpailuun tuli mukaan ”Mestarien poluksi” kutsuttu väylä, jossa Klubikin pelaa. Uefa Champions Leaguen joukkueiden nuorisojoukkueet pelaavat entiseen malliin lohkovaiheen, josta menee kaksi parasta jatkoon.

Mestarien polun puolella kilpailussa edetään pudotuspelityyliin, eli otteluparin voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle ja häviäjän osalta kilpailu päättyy. Niin lohkovaiheessa kuin mestarien polussa on 32 joukkuetta mukana, joten kilpailun joukkuemäärä tuplaantui tälle kaudelle.

Mikäli HJK kukistaa Celticin, kohtaa se toisella kierroksella kyproslaisen Apoelin tai unkarilaisen Felcsútin. Mestarien polun toisen kierroksen jälkeen kilpailun eri lohkot yhdistyvät ja toisen kierroksen voittajat kohtaavat lohkovaiheen lohkokakkoset. Lohkoykköset odottavat näiden otteluparien voittajia seuraavalla kierroksella, jossa mukana on 16 parasta. Tästä eteenpäin edetään normaalilla formaatilla, eli kaksiosaisilla ottelupareilla.

Kilpailussa pelataan U19 joukkueilla, mutta mukana saa olla myös kolme U20 pelaajaa. HJK:n ”yli-ikäiset” pelaajat ovat Sebastian Dolivo, Sebastian Dahlström ja Karim Zine.

Dahlström lähtee keskiviikon Celtic-otteluun innoissaan ja odottaa kamppailusta tiukkaa.

-Me luotamme omaan palloliseen pelaamiseemme ja lähdemme pelaamaan omien vahvuuksiemme kautta. Celticillä on vahva ja fyysinen joukkue ja heidän kanssaan ei parane lähteä liikaa kaksinkamppailupelaamiseen. Tiukka ottelu tästä tulee, siitä olen varma, Dahlström miettii ottelupäivän aattona.

Samoilla linjoilla on myös HJK U19 joukkueen päävalmentaja Toni Koskela.

-Celtic pyrkii pitämään otteluissaan yllä todella kovaa tempoa. Heillä on hyvin juoksuvoimainen ja fyysinen joukkue, joka on kaksinkamppailuissa ja erikoistilanteissa vahva. He puolustavat aggressiivisesti ja haluavat saada riistoja hyökkäyspäässään. Meidän on päästävä pelaamaan omilla vahvuuksillamme, eli pallon kanssa. Lisäksi meidän on muistettava, että tässä pelataan kaksi ottelua, jolloin yksittäisen ottelun tuloksella on poikkeuksellisen suuri merkitys.

Dahlström ja muu joukkue koostuu pääasiassa Klubi 04:ssa tällä kaudella pelaavista pelaajista. 04:lla on hyvä kausi allaan, sillä sinivalkoiset ovat Kakkosen itäisen lohkon piikkipaikalla kierros ennen sarjan päättymistä. Nousukarsintapaikka on plakkarissa, mikäli 04 saavuttaa yhdenkin pisteen lauantaina Susia vastaan. Edellisessä kotipelissä helsinkiläiset kaatoivat FC Futuran peräti 6-0 komean esityksen jälkeen.

-Futuraa vastaan teimme hyvin töitä yhdessä. Jos pystymme samaan Celticiä vastaan, uskon että he ovat voitettavissa. Tämä on meille varmasti kauden toistaiseksi isoin ottelu ja tietysti se näkyy myös valmistautumisessa. Tällaisesta matsista saa varmasti jokainen paljon energiaa ja pelaa hyvän pelin, Dahlström tuumaa.

-Nämä ottelut ratkeavat aina pieniin asioihin. Yksi mikä voi kääntää homman meille on yleisön tuki. Tarvitsemme mahdollisimman paljon yleisöä tueksemme. Ison yleisön edessä pelaaminen on aina mahtavaa ja se tuo vielä pienen lisäpotkun meidän pelaamiseemme, kertoo Dahlström ja kannustaa kaikkia tulemaan kannustamaan HJK:ta.

Uefa Youth Leaguen ottelu HJK U19-Celtic U19 keskiviikkona 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla.

Osta liput tästä >>

Ottelu suorana HJK TV:ssä, mukaan tästä >>