Otteluennakko: HJK – VPS 14.6.

HJK palaa lauantaina kotikentälleen viikon mittaisen vieraskiertueen jälkeen. Vastaan asettuu viime kauden päätteeksi pronssimitaleille kavunnut VPS, joka yrittää kääntää kurssiaan heikosti sujuneen KuPS-ottelun jälkeen. Klubin lähtökohdat otteluun ovat herkulliset, alla on kahdeksan peräkkäistä tappiotonta ottelua ilman yhtäkään päästettyä maalia. Joukkue selvisi vaikeasta vieraskiertueesta kunniakkaasti, keräten seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta ja paluuta kotistadionille odotetaan vesi kielellä.

– Tosi hieno fiilis päästä pelaamaan omien fanien edessä vieraspelien jälkeen. Treeneissä oli tänään hyvä virinä, vaikka pelaajat olivatkin selvästi fyysisesti ja henkisestikin vähän väsyneitä. Kaikista paistoi läpi, että huomenna on kotipeli ja se nosti mielialaa, kertoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Ympäri Suomea vienyt viikko vieraskentillä päättyi 0-0 -tasapeliin Rovaniemellä RoPSin vieraana. Nopeassa tahdissa tulleet kolme ottelua pitkillä välimatkoilla ja niukalla levolla olisivat saattaneet muuttua tuskaiseksi urakaksi, mutta pelaajien kuormitusta onnistuttiin keventämään kierrätyksellä.

– Pääsimme vieraskiertueella vähän kierrättämään ja jakamaan peliaikaa pelaajien kesken. Vain muutama pelaaja on nyt joutunut koville peliminuuttien suhteen. Se ei välttämättä näy vielä seuraavissa peleissä, mutta pidemmällä aikavälillä vältämme näin loukkaantumisia. Saimme myös nuoria pelaajiamme ajettua sisään, sekä Alex Lehtinen että Fredrik Lassas pelasivat kiertueen aikana avauskokoonpanossa. He ovat toivottavasti tulevaisuudessa HJK:n tärkeitä pelaajia ja nämä ovat arvokkaita minuutteja sitä, ja miksei myös loppukautta, ajatellen, avasi Lehkosuo.

VPS:n kausi on ollut kaksijakoinen. Vaasalaiset ovat kärsineet loukkaantumisista ja otteet ovat ailahdelleet, mutta joukkue on hilannut itsensä viidenneksi sarjataulukossa ja iskuetäisyydelle mitalikamppailussa. Keskiviikon KuPS-kotiottelu VPS:ltä meni penkin alle kuopiolaisten paukuttaessa taululle selvän 3-0 -voiton. Klubilla on vastassaan lauantaina yksi sarjan vahvimmista puolustuksista, joka on päästänyt vain kolme maalia kuudessa vieraspelissään.

– Huomenna nähdään minkälaisen pelisuunnitelman Huttunen on joukkueelleen valinnut. Valmentajan näkökulmasta pitää valmistautua erilaisiin mahdollisuuksin, he saattavat puolustaa syvällä ja keskittyä vastahyökkäyksiin tai lähteä aktiivisemmin prässäämään ylempää. Meidän pitää olla valmiita kaikkeen. Heillä on erittäin nopeita ja juoksuvoimaisia pelaajia hyökkäyksessä. Stewart, Nganbe Nbange, Seabrook, miksei myös Strandvall ja keskikentän pohjalta pystyynjuoksuja tekevä Kula. Meidän täytyy tiedostaa se vaara ja kenttätasapainomme täytyy olla hyvä hyökätessämme, jotta he eivät pääse iskemään vastaan.

Klubin puolustuspeli onkin toiminut viime viikkoina moitteetta. Puolustuslinja on pysynyt tiiviinä ja koko joukkue on raatanut nollan pitämiseksi, Michael Tørnesin toimiessa maalilla viimeisenä lukkona. Lauantaina tanskalaisella on mahdollisuus rikkoa pääsarjahistorian ennätys maalin puhtaana pitämisessä. Keskiviikkona HJK jäi Rovaniemellä ensimmäistä kertaa Lehkosuon aikakaudella ilman maalia. Päävalmentaja odottaa hyökkäyspelinkin vahvistuvan kotikentällä.

– Meillä oli Rovaniemellä välähdyksiä, mutta liian harvoin. Kahdessa viime pelissä vastustaja on prässännyt kovaa, meidän olisi pitänyt pystyä useammin murtautumaan sen läpi ja päästä vaarallisiin maalitilanteisiin. Keskiviikkona viimeiset ratkaisumme olivat vähän teknisesti heikkoja suorituksia, joka kertoi ehkä pelaajien väsymystilasta. Nyt kotiyleisön edessä haluamme onnistua hyökkäyspelissä vahvan puolustuspelin lisäksi. Haluamme prässätä pallollista pelaajaa vähän kovempaa. Se tarkoittaa, että tilanteet täytyy ennakoida paremmin kuin viime peleissä, joissa olemme reagoineet ehkä puoli sekuntia liian hitaasti ja tulleet sitten tilanteisiin sen metrin myöhässä. Uskon, että seuraavassa kolmessa pelissä hyökkäämme paljon paremmin kuin edellisessä kolmessa, pohti Lehkosuo.

HJK:n loukkaantuneiden lista on lyhentynyt tyngäksi. Iloisia uutisia saatiin ottelun alla monelta rintamalta, sillä Gideon Baah, Veli Lampi ja Emerik Grönroos palaavat kokoonpanoon poissaolojen jälkeen. Poissa on edelleen Rasmus Schüller, joka parantelee leikkattua värttinäluun murtumaansa.

HJK – VPS lauantaina 14.6. kello 17.00 alkaen Sonera Stadiumilla. Osta liput ENNAKKOON välttääksesi ruuhkat tai katso ottelu HJK TV:stä!