Otteluennakko HJK vs Metalist Kharkiv

HJK tarjoaa lauantaina klo 14 alkavaan otteluun striimin osoitteessa HJK.fi/live »

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK vs Metalist Kharkiv
La 12.3.2022 klo 14:00
Harjoitusottelu – Antalya

HJK kohtaa lauantaina ulkomaanleirinsä toisessa harjoitusottelussa Ukrainan 2. sarjatasolla pelaavan FK Metalist Kharkivin. HJK on harkovalaisille kiitollinen mahdollisuudesta harjoitusotteluun ukrainalaisten kotimaan karmeasta tilanteesta huolimatta.

Klubi on valmistautunut alkavaan Veikkausliigakauteen pelaamalla ahkerasti harjoitus- sekä Liigacup-otteluita alkuvuoden aikana: edustusjoukkueelle lauantain kamppailu on vuoden kahdeksas. Tulokset ovat olleet ahkeran pelaajakierrätyksenkin myötä vaihtelevia, kun HJK on sekä voittanut että hävinnyt kolmesti, ja yksi ottelu on päättynyt tasalukemiin.

Ukrainan sarjojen oli tarkoitus palata kolmen kuukauden mittaiselta talvitauolta maaliskuussa, mutta Venäjän hyökkäys maahan on luonnollisesti estänyt sarjakauden jatkumisen. Metalist on pitänyt talvitauon aikana ottelutuntumaansa aktiivisesti yllä: Klubin kohtaaminen on ukrainalaisille peräti 15. ottelu tämän vuoden puolella. Edellisestä ottelusta on tosin vierähtänyt kolmisen viikkoa: Metalist voitti 23. helmikuuta kirgisialaisen Dordoi Bishkekin 1–0.

HJK:n edellisessä ottelussa Sandefjordia vastaan kentällä nähtiin koko Klubin leirimiehistö, kun tarkoituksena oli antaa peliminuutteja jokaiselle mukanaolijalle. Lauantain Metalist-kamppailu on lähtökohtaisesti erilainen, sillä nyt osalle pelaajista halutaan antaa suurempia minuutteja. Ottelusta ovat sairastumisen vuoksi sivussa Pyry Soiri ja Johannes Yli-Kokko.

FC Metalist Kharkiv on perinteikäs ukrainalaisseura, joka sijoittui esimerkiksi kausien 2006–14 aikana kahdeksan kertaa putkeen mitaleille Ukrainan pääsarjassa. Joukkue oli myös vakiokävijä Eurooppa-Liigan ja sen edeltäjän, Uefa Cupin, lohkovaiheessa. Metalist eteni parhaalla kaudellaan 2011–12 Eurooppa-Liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Seura oli pahoissa talousvaikeuksissa kaudella 2015–16, minkä vuoksi joukkue ajautui konkurssiin ja joutui luopumaan jalkapallotoiminnastaan. Vuonna 2019 Metalistin raunioille perustettiin uusi joukkue, FK Metal Kharkiv, joka voitti heti ensimmäisellä kaudellaan 2020–21 Ukrainan 3. sarjatason, Druha Ligan, mestaruuden häviämättä otteluakaan. Kauden päätteeksi Ukrainan jalkapalloliitto hyväksyi joukkueen uudelleennimeämisen FK Metalist Kharkiviksi, ja samalla vahvistettiin vanhan logon, brändin sekä historian palauttaminen.

Metalist on matkaamassa vauhdilla takaisin Ukrainan pääsarjaan: joukkue johtaa tällä hetkellä 2. sarjatasoa, Persha Ligaa, 11 pisteen erolla seuraavaan. Metalist on voittanut 20 ottelustaan peräti 17 ja hävinnyt vain kerran. Maaleja ukrainalaiset ovat päästäneet ainoastaan yhdeksän.

Joukkueen tunnetuimpia pelaajia ovat ecuadorilainen Juan Cazares, Ranskan pääsarjaa pelannut Farès Bahlouli sekä kaudella 2018–19 Cardiffin riveissä Valioliigassa esiintynyt laitahyökkääjä Kadeem Harris.

UNICEF - Auta Ukrainan lapsia

HJK tarjoaa katsojille striimin otteluun osoitteessa HJK.fi/live. Samalla haluamme kuitenkin kannustaa katsojia tukemaan Ukrainan lapsia lahjoittamalla UNICEFille. UNICEF tarjoaa turvaa ja suojaa, terveyspalveluja, vettä ja sanitaatiota, psykososiaalista tukea sekä rahallisia avustuksia Ukrainassa taistelujen jalkoihin jääneille ja niitä paenneille lapsille ja heidän perheilleen.

Lahjoita täältä: UNICEF – Auta Ukrainan lapsia »

HJK-Metalist 12.3.2022