Otteluennakko: IFK Mariehamn vs HJK

Tiistaiaamuna Maarianhaminaan matkustanut Klubi kohtaa viime aikoina tuloksellisesti heikosti pelanneen IFK Mariehamnin.

Atom, Manuel Martic
HJK pyrkii palaamaan juhlatuulelle Maarianhaminassa keskiviikkona.

IFK Mariehamn vs HJK
Ke 22.6.2022 klo 19:00
Veikkausliiga – Wiklöf Holding Arena

HJK kohtaa keskiviikkoiltana vieraskentällä IFK Mariehamnin, joka on toistaiseksi ainoa joukkue, jota vastaan Klubi ei ole vielä tällä kaudella Veikkausliigassa pelannut. Viime viikonlopun tappiosta huolimatta HJK on edelleen sarjan jaetulla kärkisijalla, sillä myös Klubin kanssa tasapisteissä oleva KuPS hävisi oman ottelunsa.

HJK:lla on 12 pelatun ottelun jälkeen kasassa 26 pistettä. IFK Mariehamnin kausi on sen sijaan ollut synkempi, kun alkukauden neljän ottelun tappioton putki on kääntynyt kuuden ottelun voitottomaksi putkeksi. IFK Mariehamn on kerännyt kymmenestä ottelusta ainoastaan seitsemän pistettä, joilla irtoaa sarjataulukossa 11. eli toiseksi viimeinen sija.

Heikoista tuloksista huolimatta IFK Mariehamnin ottelut ovat olleet tiukkoja, ja tilastojen valossa saarelaiset ovat hallinneet useampia kamppailuita etenkin kotikentällään.

– Muutamasta ottelusta sivussa ollut [Mohammed] Abubakari palasi viime pelissä penkille, mutta ei vielä pelannut. Hän on joukkueelleen äärimmäisen tärkeä pelaaja sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, ja monet hyökkäykset käynnistyvät hänen kauttaan, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Kahdessa edellisessä Veikkausliiga-ottelussaan (AC Oulu ja KuPS) maaleitta jäänyt HJK matkusti Maarianhaminaan jo tänään tiistaina aamulaivalla, ja joukkue pääsee harjoittelemaan Wiklöf Holding Arenan tekonurmelle illalla.

HJK:n poissaolijoiden lista on pitkä: Miska Ylitolva, Valtteri Moren, Santeri Väänänen, Perparim Hetemaj sekä Riskin veljekset ovat ottelusta sivussa loukkaantumisten vuoksi. Bojan Radulovic puolestaan on pelikiellossa. Anthony Olusanya on joukkueen matkassa, mutta hänen pelikuntonsa selviää vasta ottelupäivänä.

HJK:n sopimuspelaajat Elmo Henriksson sekä Patrik Raitanen edustavat tällä kaudella IFK Mariehamnia vuoden mittaisilla lainasopimuksilla. Etenkin maalivahti Henriksson on ollut suuressa roolissa saarelaisten maalilla pelaten kaikki tähänastiset Veikkausliiga-ottelut. Raitanen sen sijaan kärsi olkapäävammasta, mutta on toipunut pelikuntoon: toppari on päässyt vaihdosta kentälle kahdessa viimeisimmässä ottelussa.

Kaksikko ei kuitenkaan saa pelata keskiviikkona liigan kilpailusääntöjen mukaisesti.