Otteluennakko: Ilves-HJK 30.8.

Ennen maaottelutauon alkua HJK:lla on vielä yksi vaikea Veikkausliigaottelu tiedossa. Sunnuntaina klo 18.30 Klubi nimittäin pelaa Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussutta Ilvestä vastaan Tampereen Tammelan Stadionilla.
 
Edellinen Klubin ja Ilveksen kohtaaminen Tammelassa päättyi 1-1 tasatulokseen, kun isännät onnistuivat nousemaan loppuhetkien maalillaan pistejakoon. Helppoa ottelua ei Tammelan Stadionin fanaattisen kotiyleisön edessä ole odotettavissa tälläkään kertaa.
 
Ilves on ollut todella hankala voitettava kotikentällään. Vain kerran vierasjoukkue on onnistunut suorittamaan Tammelaan ryöstöretken, kun RoPS päihitti Ilveksen toukokuun alussa. Sen jälkeen Ilvestä ei ole onnistunut voittamaan vieraissa kukaan, vaan joukkue on napannut viisi voittoa ja pelannut kolmesti tasan.
 
Kuusi Suomen mestaruutta putkeen voittaneen Klubin vierassaldo ei puolestaan tämän kauden ajalta paljoa ihailevia katseita kerää. Veikkausliigassa pelaamastaan yhdeksästä vieraspelistä Klubi on voittanut vasta kaksi ja tappioitakin on kertynyt kolme kappaletta. Kotikentällään voittamaton HJK ei ole onnistunut vieraskentällä yhtä hyvin ja on vieraskentällä kerättyjä pisteitä laskettaessa Veikkausliigan vasta seitsemänneksi paras vierasjoukkue.
 
Klubin puolustukseksi on toki sanottava, että joukkue on pelannut vieraissa toistaiseksi usean ottelun vastustajiaan vähemmän. Vieraskenttäpelaamisen on kuitenkin parannuttava loppukaudesta, mikäli sinivalkoinen mielii jälleen nostaa Suomen mestaruuspyttyä kauden päätteeksi. Klubin jäljellä olevasta 10 ottelusta peräti seitsemän nimittäin pelataan vieraskentällä.
 
Ilvestä vastaan pelattava ottelu päättää Klubin raskaan, kolmen ottelun viikon. Maanantaina joukkue tasasi Veikkausliigapisteet Stadin derbyssä HIFK:ta vastaan ja torstaina Klubi mitteli Eurooppa-liigan playoff-vaiheen ottelussa venäläistä FC Krasnodaria vastaan. Tiukan taistelun päätteksi joukkueet päätyivät 0-0 tasapeliin, joka tarkoitti HJK:n europelien loppumista kun Krasnodar jatkoi lohkovaiheeseen.
 
Sunnuntain Veikkausliigakierroksen päätteeksi alkava maaottelutauko tulee Klubille hyvään saumaan. Joukkue on kärsinyt viimeisten viikkojen ajan lukuisista loukkaantumisista ja tauon aikana loukkaantuneet pelaajat pääsevät parantelemaan vammojaan. Maajoukkuetehtäviin Klubin edustusjoukkueen puolelta lähtevät Rasmus Schüller, Matti Klinga, Roni Peiponen ja Obed Malolo.

 

Seuraa heitä

 
Roni Peiponen, HJK
 
Uskomatonta syksyä pelaava nuori laitapuolustaja on noussut ryminällä Klubin avauskokoonpanon vakiopelaajaksi. Liverpoolia vastaan pelatussa ottelussa suurta yleisöä taidoillaan kohahduttanut Peiponen on jatkanut ennakkoluulotonta peliään jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Hyvän puolustamisensa lisäksi Peiponen nousee aktiivisesti tukemaan myös hyökkäyksiä ja röyhkeän, ketään kumartelemattoman pelityylinsä ansiosta hänen nousuistaan seuraa vaarallisia tilanteita jatkuvasti myös vastustajan päädyssä.
 
Mika Hilander, Ilves
 
Ilves-vahti Mika Hilander on yksi suuri syy tamperelaisten hyvään sarjasijoitukseen. Sarjatippujaksi monen papereissa ennen kauden alkua kirjattu Ilves on kymmenen kierrosta ennen loppua liigassa kahdeksannella sijalla, vain viisi pistettä sarjan nelospaikasta. Hilanderin varmat venytykset Ilveksen maalilla ovat antaneet tamperelaisille mahdollisuuden napata pisteitä ja varsinkin kotiotteluissa joukkue on mahdollisuutensa hyödyntänyt. Hilanderin venymistä tarvitaan varmasti myös sunnuntaina, mikäli Tammelan Stadionin yleisö mielii nähdä suosikkiensa kaatavan 27-kertaisen Suomen mestarin.
 
Ilves-HJK sunnuntaina 30.8. kello 18.30 Tammelan Stadionilla. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä IS Extran palvelussa.