Otteluennakko: Ilves – HJK

Kesän otteluruuhka on nyt kova. Heinäkuussa HJK pelaa neljä Veikkausliigan peliä ja vähintään kolme europeliä. Neljännen kohtalo ratkeaa torstaina 21.7. Töölössä bulgarialaista Beroe Stara Zagoraa vastaan. Veikkausliigan peli Ilves-HJK tulevana sunnuntaina on Tampereella odotettu kesätapahtuma, ja vastaavat koitokset viime kaudella myivät Tammelan stadionin loppuun (5050 katsojaa).

Ilves on sarjassa tällä hetkellä viidentenä mitalisijoja kärkkyen. Edellisissä peleissään Ilves voitti kotonaan SJK:n 2-1, mutta hävisi vieraissa IFK Mariehamnille. Tupsukorvat ovat pelanneet ottelun vähemmän kuin edellään olevat VPS ja KuPS. Nälkä ja latautuminen on varmasti kohdallaan.

Viime kaudella HJK toi Tampereelta kotiin kahdesta pelistä vain yhden pisteen. Tämän kevään ensimmäisen mittelön toukokuun alussa Töölössä Klubi sen sijaan voitti näytöstyyliin 5-1.

HJK voitti viime sunnuntaina kotonaan PS Kemin 2-0 tasapainoisella ja hyvällä esityksellä. Päävalmentaja Lehkosuo oli tyytyväinen joukkueen ehjään esitykseen ja siihen, että se kykeni elämään hetkessä ja antamaan parastaan Veikkausliiga-pelissä europeliruljanssin keskellä.

Nyt joukkueella on päivä Suomeen paluun jälkeen aikaa latautua Ilvestä vastaan. Miten se tehdään, Mika Lehkosuo?

– Veikkausliigan pelit ovat meille erittäin tärkeitä ja tiedän, että pelaajat ymmärtävät tämän. Pelasimme Bulgariassa tasapainoisen ja parhaan europelimme tällä kaudella. Lisäksi edellinen Kemi peli oli kauden parhaitamme, joten joukkueen pelivire on hyvä.

– Ilves on ollut yksi kauden positiivisista yllättäjistä sekä pelillisesti että tuloksellisesti. He pelaavat joukkueena hyvin. Heidän hyökkäystehojen avainpelaaja Tendeng pitää saada kuriin.

HJK:n miehistö on terve ja nälkäinen. Kierrätys otteluruuhkassa tulee jatkumaan sunnuntaina.

– Kilpailu pelipaikoista on kova ja Tampereella nähdään pelaajia, jotka eivät olleet avauksessa Bulgariassa. Viikko sitten voitokkaassa Kemi-pelissä yksi onnistujista oli Sebastian Dahlström, joka lunasti hyvällä pelillään avauspaikan Beroeta vastaan. Olen varma, että Ilves-pelissä kentällä on erittäin motivoituneita HJK:n pelaajia.

Katso ottelu suorana lähetyksenä ISTV:stä »