Otteluennakko: Isot pisteet jaossa Töölössä


 

Kuntopuntari
 
HJK V H V T V
KuPS V H V V H
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 30
Tasapelit 11
Tappiot 6
Yhteensä 47
Tehdyt maalit
HJK 97
JJK 33
Yhteensä 130
Edellinen ottelu
18.6.2017 KuPS – HJK 0-2
ISTV
Ruutu

HJK onnistui palaamaan nopeasti voittojen tielle, kun joukkue haki sunnuntaina voiton Jyväskylästä maalein 4-0. Kauden kolmannen kohtaamisen myötä Klubi kuittasi täydet yhdeksän pistettä keskinäisistä kohtaamisista maalieron ollessa peräti 13-1. HJK on ollut viimeaikoina erityisen hyvässä iskussa vieraskentillä, sillä kahden edellisen matkapelin maaliero on HJK:n eduksi 10-0.

Klubi sai sunnuntaina tärkeitä onnistumisia hyökkäyspään pelureille ja varsinkin Demba Savagen kaksi täysosumaa tulivat erinomaiseen saumaan. Savagen kausi on ollut haasteellinen ja laituri on viimeistellyt nyt Veikkausliigassa 17 ottelussa yhteensä kolme osumaa. Sunnuntain onnistumiset ovat äärimmäisen tärkeitä tärkeää syksyä silmällä pitäen.

HJK on edelleen sarjataulukon piikkipaikalla, kun joukkueella on 23 ottelun jälkeen kasassa 49 pistettä. FC Lahti on hopeasijalla yksitoista pistettä perässä, mutta lahtelaisilla on mahdollisuus kuroa eroa ainakin väliaikaisesti kiinni lauantaisen ottelun myötä.

Kovavireinen KuPS vierailulle Helsinkiin

KuPS:n kausi on ollut varsin positiivinen. Kuopiolaiset onnistuivat keskikesän pelillisen laman ja joukkue on noussut jälleen taistelemaan mitalisijoista. Jani Honkavaaran suojateilla oli kesällä kuuden ottelun voitoton putki, mutta edellisestä kahdeksasta ottelustaan joukkue on raapinut peräti 16 pistettä. Savolaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukon kolmannella sijalla, kaksi pistettä FC Lahden takana.

Kuopiolaiset ovat kohdanneet kahdessa edellisessä ottelussaan IFK Mariehamnin. Vieraskamppailu päättyi saarelaisten voittoon, mutta KuPS raapi vastaavasti kotiottelustaan täyden pistepotin maalein 2-1. Kuopiolaiset olivat tappiolla vielä reilun tunnin pelin jälkeen, mutta onnistuivat nousemaan voittoon hurjan lopun. Ville Saxman viimeisteli voittomaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

KuPS:lla on kasassa tasapainoinen ja laadukas nippu, vaikka huimaa kautta pelannut Azubuike Egwuekwe siirtyikin hiljattain Etelä-Afrikkaan SuperSport United FC:n riveihin. Varsinkin hyökkäyspäästä löytyy paljon ruutia, kun Gbolahan Salami on sovittanut pitkän pelikieltonsa jo tovi sitten ja Urho Nissiläkin palasi loukkaantumisen jälkeen pelikentille odotettua nopeammin. Kuopiolaisten puolustuksesta löytyy klubikannattajille poikkeuksellisen tuttu nimi, kun Sebastian Sorsa saapuu jälleen Töölöön vierailulle keltamustassa asussa. KuPS:n kapteenina toimiva laitapuolustaja on kellottanut neljänneksi eniten peliaikaa savolaisten pelaajista.

Kolme pointtia ottelusta

Löytääkö Klubi tutun kotivireen?

HJK on ollut kuluvalla kaudella erittäin kovassa iskussa kotiotteluissaan. Viimeisissä peleissä on kuitenkin ollut haasteellisempaa. FC Lahti haki Helsingistä pisteen maalittomalla tasapelillä, kun taas RoPS kuittasi täyden pistepotin lukemin 1-0. Kauden yhdeksästä aikaisemmasta kotiottelustaan HJK kuittasi 25 pistettä maalierolla 27-2. KuPS:lla on vastaavasti ollut viime aikoina ongelmia vieraskamppailuissa, sillä kuopiolaiset ovat voittaneet edellisestä kuudesta matkapelistään vain yhden.

Jatkuuko KuPS:n nollaputki Klubia vastaan?

HJK:n ja KuPS:n edelliset kohtaamiset Veikkausliigassa ovat olleet tasaisia. Klubi on kuitannut edellisestä kymmenestä keskinäisestä ottelusta täydet pisteet neljästi, kun taas savolaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa kahdesti. HJK on tosin napannut voiton nyt kolmesta kohtaamisesta putkeen, kun taas kuopiolaisten edellinen voitto on reilun vuoden takaa. Helsinkiläiset ovat myös pitäneet KuPS:n maaleitta 270 minuuttia putkeen. Töölön otteluissa Klubi on ollut astetta selvemmin niskan päällä: HJK on voittanut kuusi edellisestä kymmenestä kotiottelusta KuPS:a vastaan. Kuopiolaiset ovat vastaavasti poistuneet täyden pistepotin kanssa kotimatkalle kahdesti.

Onnistujia laajalla rintamalla

HJK on tehnyt kuluvalla kaudella 53 maalia osumaa 23 ottelussa. Edellisiin kausiin verrattuna jälki on ollut tuhoisaa: kaudella 2016 täysosumia syntyi yhteensä 52, kun taas vuonna 2015 joukkue pääsi juhlimaan maalia 45 kertaa. Klubi onkin saanut kuluvalla kaudella onnistumisia todella laajalla rintamalla, kun peräti 15 eri pelaajaa on onnistunut maalinteossa, kun taas kahdella edellisellä sesongilla onnistujia oli 12. Yli 500 minuuttia pelanneista pelureista vain Juha Pirinen on vielä ilman täysosumaa. Yrityksestä maalittomuus ei kuitenkaan ole jäänyt kiinni: Pirinen on 23 vedon myötä Klubin viidenneksi ahkerin laukoja.

Seuraa heitä

Sebastian Dahlström, HJK

Klubissa 12-vuotiaasta asti pelannut Dahlström on ottanut väkevästi roolia varsinkin syksyn lähestyessä. Keskikentän työmyyrä on saanut viimeisissä otteluissa onnistumisia myös maalien muodossa. Kauden avausosuma näki päivänvalon reilut pari viikkoa sitten Seinäjoella, minkä lisäksi 20-vuotias peluri onnistui myös edellisessä ottelussa JJK:ta vastaan. Dahlströmin arvoa joukkueelle ei kuitenkaan mitata vain maaleissa, sillä ikiliikkuja tekee valtavan määrän töitä illasta toiseen.

Ats Purje, KuPS

Viron maajoukkue on sopeutunut hyvin takaisin Suomeen kahden Nõmme Kaljussa vietetyn kauden jälkeen. Purje on viimeistellyt kuluvalla kaudella seitsemän osumaa, millä irtoaa kärkipaikka kuopiolaisten sisäisessä maalipörssissä. Kokenut hyökkääjä on joutunut kannattelemaan savolaisten hyökkäyskalustoa kesän haasteiden keskellä, mutta virolaisen ruuti on ollut viimeaikoina kuivaa. Purje on tykittänyt edellisessä kahdeksassa ottelussa yhteensä neljä osumaa.

HJK – KuPS

Su 27.8.2017 klo 18.30
Telia 5G Areena, Helsinki

 

Katso ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+