Otteluennakko: Klubi ennätysjahtiin Suomen Cupin finaaliin

Suomen Cupin finaali pelataan tänä vuonna Seinäjoella. Helsingistä matkaan on lähdössä kunnon sinivalkoinen kannustusjoukko: cup-juna vie Pohjanmalle 400-päisen joukon pääkaupungista. Tällä kertaa paluumatkalle halutaan lähteä pystin kanssa.

Vuoden takainen finaali onkin Klubilla katkerassa muistissa. Alfredo Morelos vei tuolloin helsinkiläiset johtoon, mutta Roope Riski iski pelin tasoihin vartti ennen loppua. SJK kuittasi lopulta voiton rangaistuspotkukilpailun myötä.

HJK lähtee tulevaan loppuotteluun huomattavasti paremmassa vireessä kuin vuosi sitten. Klubilla on allaan neljän ottelun voittoputki ja joukkue on jäänyt edellisestä kymmenestä pelistään vain kertaalleen, kun taas voittoja on kertynyt peräti kahdeksan. Vuosi sitten HJK voitti vain neljä finaalia edeltäneistä kymmenestä ottelusta.

Käynnissä oleva Suomen Cup on ollut HJK:n osalta voittokulkua. Helsinkiläiset ovat voittaneet kaikki seitsemän cup-otteluaan. Ainoat Cupissa päästetyt maalit tulivat avausottelussa FC Honkaa vastaan. HJK:lla on näin ollen menossa kuuden ottelun nollaputki.

HJK tavoittelee seurahistorian 13. cup-mestaruutta, millä Klubi siirtyisi kärkipaikalle voitettujen mestaruuksien määrässä. FC Hakalla on niin ikään kasassa 12 mestaruutta.

Klubilta ovat lauantaina sivussa loukkaantumisten takia Mosa, Ville Jalasto sekä Roni Peiponen. Filip Valencic edusti jo lohkovaiheen ottelussa PS Kemiä eikä näin ollen voi pelata Klubin paidassa finaalissa.

HJK:n tie finaaliin

Lohko
HJK-FC Honka 3-2
Gnistan-HJK 0-4
HJK-KTP 4-0
GrIFK-HJK 0-3
HJK-HIFK 4-0

Puolivälierä
IFK Mariehamn-HJK 0-3

Välierä
Ilves-HJK 0-1

SJK:n värikäs kausi

Lakeuksilla on riittänyt tällä kaudella tuulia ja tuiskuja. Ensimmäiset sävelet tulevalle nähtiin jo helmikuussa, kun mainiota työtä joukkueen kanssa tehnyt Simo Valakari sai yllättäen potkut. Tilalle tulleen Sixten Boströmin aikakausi jäi lyhyeksi, kun päävalmentaja sai lähteä Klubille kärsityn 0-6 -tappion jälkeen kesäkuun alussa.

SJK:n kolmanneksi päävalmentajaksi saapui Manuel Roca. Tilanne oli haastava, sillä joukkue oli elänyt kauden mittaan valtavasti, minkä lisäksi tulokset olivat olleet odotettuja heikompia. Espanjalaisluotsi onnistui vakauttamaan tilannetta Seinäjoella ja joukkue onnistui nousemaan takaisin kärkitaistoon kesällä neljän peräkkäisen voiton myötä. Kesän lopussa kurssi kääntyi kuitenkin laskuun ja Roca sai lähtöpassit syyskuun alussa. SJK:n valmennusryhmään kuuluneet Brian Page ja Toni Lehtinen luotsaavat joukkuetta loppukauden.

Viimeisin valmentajanvaihdos on tuonut piristeen SJK:n pelaamiseen. Lauantain kamppailuun joukkue lähtee allaan kaksi peräkkäistä voittoa, kun VPS ja RoPS jäivät rovaniemeläisten jalkoihin. SJK on edelleen mainioissa asemissa Veikkausliigassakin, sillä joukkue on sarjataulukon viidennellä sijalla. Eroa hopeasijaan on neljä pistettä, kun kautta on jäljellä kuusi ottelua.

SJK:n tie finaaliin

Alkulohko
SJK-SJK Akatemia 7-0
FF Jaro-SJK 2-1
SJK-MuSa 6-1
FC Jazz-SJK 0-6
SJK-VPS 0-3

Neljännesvälierä
RoPS-SJK 0-2

Puolivälierä
FC Inter-SJK 2-3

Välierä
FC Honka-SJK 1-2 (rp)