Otteluennakko: Klubi haastaa Rangersin

HJK pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa Ibrox Stadiumilla, Glasgow’ssa, skottijätti Rangers FC:n vieraana. Ystävyysottelusta sovittiin, kun Alfredo Morelos kaupattiin Rangersiin elokuussa 2017.

– Olemme asettaneet itsellemme kovat tavoitteet, joten on hyvä, että saamme heti tähän alkuun kaksi kovaa kansainvälistä ottelua, Rangersin ja Hammarbyn, toteaa HJK:n uusi valmentaja Jani Sarajärvi. Ottelu on hänen ensimmäinen HJK:n joukkueessa.

– Rangers on pelannut hyvin ja kamppailee Skotlannin liigan kärjessä. Se on hyvä mittari meille, ja voihan olla, että juuri tämän tyyppinen joukkue tulee vastaan siinä vaiheessa, kun lohkovaiheeseen pääsy ratkaistaan, jatkaa Sarajärvi.

HJK on harjoitellut varsin kiivaalla oppimistahdilla viimeiset kaksi viikkoa. Tarkoituksena on saada oma peli nopeasti kuntoon. Ottelu Rangersia vastaan tarjoaa hyvän mahdollisuuden testata harjoiteltuja asioita kovassa intensiteetissä.

– Olemme tiiviisti harjoitelleet pelitapaamme liittyviä taktisia asioita sekä tehneet fyysisiä testejä. Haluan nähdä huomisessa matsissa, että niitä asioita yritetään tehdä, mitä ollaan harjoiteltukin. Näin prosessimme etenee: olemme treenanneet ja nyt pelaamme, se on hyvä testi ja opimme siitä taas lisää, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:lla on myös uusia pelaajia joukkueessa. Henri Toivomäki, Joonas Vahtera ja Kaan Kairinen pukevat ensi kertaa Klubin sinivalkoisen paidan otteluun. Lassi Lappalainen on palannut takaisin sinivalkoisiin Rovaniemen lainan jälkeen.

Paluun kokoonpanoon tekee myös Akseli Pelvas. Viime toukokuussa Kemi-ottelussa loukkaantunut hyökkäjää joutui sivuun koko loppukaudeksi. Nyt Aksu on jälleen täydessä iskussa.

– Hienoa tehdä paluu hyvää vastustajaa vastaan. Mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Totta kai, vastus on aika kova näin heti alkuun, mutta mikäs siinä. Hyvähän se on aloittaa kovaa vastusta vastaan. Viime pelistä onkin jo aikaa, kertoo Akseli Pelvas.

– Hyvä on ollut meno treeneissä. Muutama uusi kaveri tullut vanhojen joukkoon ja varsinkin paljon omia nuoria junnuja on tullut rinkiin. Ihan hyvältä vaikuttaa, ja varmasti kun saamme enemmän pelejä alle, niin yhteispelikin alkaa sujumaan paremmin ja paremmin. Huomenna on peli emmekä ole juuri yhdessä pelanneet, mutta en näe mitään syytä, miksei se voisi huomennakin jo toimia. Pääsemme toteuttamaan niitä juttuja, mitä ollaan treenattu, jatkaa Pelvas.

ISTV:ssä suora lähetys

Rangers vs HJK pelataan huomenna sunnuntaina 20.1. kello 14.00 alkaen. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä ilmaiseksi Ruutu-palvelussa »

Ensimmäinen kotiottelu

Kovat kansainväliset ottelut saavat jatkoa jo viikon päästä. Vuoden ensimmäine kotiottelu on lauantaina 26.1. kello 13.45, kun vieraaksemme saapuu Hammarby IF Ruotsista. Liput otteluun Tiketistä »