Otteluennakko: Klubi hakee paluuta voittojen tielle Jyväskylässä

Reissu Jyväskylään on HJK:lle ensimmäinen lähes kolmeen vuoteen, sillä JJK tippui Veikkausliigasta sarjaporrasta alaspäin kauden 2013 päätteeksi. Jyväskyläläisten himoitsema nousu pääsarjaan realisoitui viime kaudella, kun joukkue nappasi Ykkösen mestaruuden pisteen erolla TPS:ään.

JJK:n edellinen visiitti Veikkausliigassa kesti viisi vuotta, mutta taival oli sitäkin värikkäämpi. Pari ensimmäistä kautta joukkueelta sujui sarjataulukon häntäpäässä, mutta kaudella 2011 saavutettu pronssisija takasi jyväskyläläisille paikan europeleihin seuraavaksi kaudeksi. Lento jäi kuitenkin lyhyeksi ja JJK:n kohtalona oli lopulta pudota sarjasta kaksi vuotta myöhemmin.

HJK ja JJK ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhteensä 13 kertaa. Klubi on ollut tyly vastustaja, sillä jyväskyläläiset eivät ole voittaneet kamppailuista ainuttakaan. HJK on päässyt juhlimaan voittoa kymmenen kertaa ja pistejakoon on päädytty kolmesti.

Varsinkin Jyväskylässä HJK:lla on luistanut. Seitsemästä vieraskohtaamisesta HJK on voittanut kuusi. Edellisellä kolmella vierailulla HJK takoi peräti 14 osumaa kotijoukkueen verkkoon.

HJK pyrkii takaisin voittojen tielle

HJK metsästää kauden kolmatta voittoaan. Viime viikon lauantaina Klubi kärsi ensimmäisen pistemenetyksensä, kun IFK Mariehamn onnistui nousemaan tasapeliin ja pisteet jaettiin lopulta numeroin 1-1. Pisteen lisäksi positiivisimpana asiana illasta jäi käteen Faith Friday Obilorin iskemä huima osuma, joka tulee varmasti olemaan korkealla kauden komeimpien maalien listauksissa.

JJK aloitti kautensa väkevästi, sillä sarjanousija takoi avausottelussaan pallon yhdeksässä minuutissa kahdesti hallitsevan mestarin verkkoon. IFK Mariehamn ei kuitenkaan sähäkkää alkua säikähtänyt, vaan nousi viiden peräkkäisen osuman myötä voittoon. JJK avasi pistetilinsä toisessa ottelussaan viime viikon lauantaina, kun sarjanousija pelasi HIFK:n kanssa maalittoman tasapelin.

Tomi Petrescu ja Toni Tahvanainen vastasivat JJK:n kauden ensimmäistä maaleista. Kaksikon rooli sarjanousijan hyökkäyspelin suhteen tuleekin olemaan kaudella erittäin iso, joten onnistumiset jo alussa tulivat varmasti tarpeeseen. Kaksikon lisäksi Mikko Mannisen roolia ei voi korostaa liikaa. Valtaosa joukkueen hyökkäyksistä pyörii juuri laidalla viihtyvän kokeneen Mannisen kautta.

Hyökkääjät hakevat jälleen onnistumisia

HJK:n pelaajista neljä on onnistunut tällä kaudella maalinteossa, kun Obilor avasi maalitilinsä Maarianhaminassa. Nigerialaisen lisäksi maalinteossa ovat onnistuneet Atom, Akseli Pelvas sekä Alfredo Morelosta, joista kukin on viimeistellyt jo kaksi täysosumaa.

Klubin hyökkäyskalusto joutuu sunnuntaina jälleen isoon testiin. Kauden ensimmäisissä ottelussa VPS:aa ja KuPS:aa vastaan vastustajan verkko heilui yhteensä seitsemän kertaa, mutta IFK Mariehamn onnistui tyrehdyttämään helsinkiläisten hyökkäykset. Varsinkin Klubin laitapelaaminen oli ensimmäisiin peleihin verrattuna tukkoista.

HJK:n Obilorin ja Hannu Patrosen johtama puolustus on toiminut myös mallikaasti. Klubin kauden alussa alkanut nollaputki katkesi vasta kolmannessa ottelussa, kunnes Brian Span onnistui maalinteossa. Nollaputkelle kertyi pituutta lopulta 254 minuuttia.

JJK vs HJK
Su 23.4. klo 17.00
Harjun kenttä, Jyväskylä

Katso suora lähetys: ISTV »