Otteluennakko: KuPS-HJK 25.10.

Veikkausliigakauden päätöskierros pelataan sunnuntaina, eikä ennakkoasetelmat viimeisten otteluiden alla voisi olla jännittävämmät. Klubi on ennen päätöskierrosta sarjassa kolmantena, mutta omaa vielä mahdollisuudet Suomen mestaruuteen. Tämä tosin vaatisi Klubin voittoa KuPSista ja SJK:n tappiota FF Jarolle. Lisäksi RoPS saisi saalistaa FC Lahden vieraana korkeintaan yhden pisteen.

SJK on siis vahvimmin kiinni mestaruudesta, mutta kuten jalkapallossa on usein nähty, voi päätöskierroksella tapahtua mitä vain. Klubi on äitynyt viime aikoina hyvään vireeseen ja lähtee Kuopioon päättämään kautensa voittoon KuPSista ja kolmeen pisteeseen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, eikä Klubi ole vielä onnistunut kukistamaan kuopiolaisia. Kauden alkupuolella KuPS oli Savon Sanomat Areenalla vahvempi 1-0 ja Sonera Stadiumilla joukkueet tasasivat pisteet 1-1 lukemin.

-Olemme pelanneet muutamassa viimeisessä ottelussamme erittäin tasapainoisesti ja sen  täytyy jatkua myös Kuopiossa. Erikoistilanteita olemme puolustaneet viime aikoina paremmin kuin aiemmin. KuPS on erittäin vahva erikoistilanteissa, joten meidän pitää pystyä parantamaan entisestään tällä saralla, miettii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ennen kauden viimeistä koitosta.

-Olemme viime aikoina pelanneet aktiivista peliä ja sen on jatkuttava myös tässä ottelussa. Joukkueemme on ollut hyvässä tasapainossa ja prässäämisemme kautta olemme saaneet hyviä pallonriistoja. Jos jatkamme samalla tavalla myös KuPSia vastaan, olemme varmasti vahvoilla, miettii laitapuolustaja Sebastian Sorsa.

HJK:n kapteenistoon kuuluva Sorsa jatkaa HJK:n riveissä myös ensi kaudella. Kuusi Suomen mestaruutta peräkkäin HJK:ssa voittanut Sorsa solmi vuosi sitten 1+1 vuotisen jatkosopimuksen Klubin kanssa ja sopimuksessa ollut optio kaudesta 2016 astuu voimaan tämän kauden päätteeksi.


 Sebastian Sorsa pelaa HJK:ssa myöa kaudella 2016.

-Meillä on vielä yksi peli kaudesta jäljellä ja nyt keskitytään täysillä siihen. Totta kai haluan voittaa kaiken mahdollisen, kuten kaikki HJK:ssa ja se koskee niin tätä kuin myös ensi kautta. Olen iloinen jatkaessani HJK:ssa, Klubi on kuin perhe minulle, Sorsa sanoo.

KuPS-ottelun alla Lehkosuo painottaa, että keskittymisen on säilyttävä omassa tekemisessä.

-Meidän ei kannata lähteä ihmettelemään muiden tekemistä, vaan keskittyä täysillä niihin asioihin mihin me voimme vaikuttaa, eli omaan peliimme. Viimeisen vihellyksen jälkeen voi sitten katsoa sarjataulukon tilannetta. Kausi on aina mukavampi päättää hyvään peliin ja hyvään tulokseen, Lehkosuo painottaa.

Valmistautumisen merkitys on suuri, mutta Lehkosuo vaatii omiltaan myös parastaan.

-Niin kuin aina, myös tässä pelissä parhaan mahdollisen fyysisen ja henkisen vireystilan löytäminen ennen ottelua on tärkeää. KuPS on vaarallinen ja vaikea vastustaja ja meidän on pelattava parhaalla mahdollisella tasollamme ottaaksemme voiton viimeisestä pelistä, Lehkosuo päättää.

Klubin terveystilanne näyttää todella hyvältä. 24 pelaajasta 23 on terveenä ja ainoastaan Mac Kandji missaa kauden viimeisen ottelun. 

Kauden päätöskierroksen ottelu KuPS-HJK sunnuntaina 25.10. kello 13.00 Kuopion Savon Sanomat Areenalla. IS TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä IS Extran palvelussa.