Otteluennakko: KuPS – HJK 29.5.

Kauden upein urheilutapahtuma Stadin Derby on vasta päättynyt, kun jo katse jo suunnataan Kuopioon. Veikkausliiga jatkuu sinivalkoisten osalta sunnuntaina Savon Sanomat Areenalla kiihkeän kuopiolaisyleisön edessä.

HJK:lla on peli kulkenut viime aikoina. Takana on viiden ottelun voittoputki, kaksi vieraissa, kolme kotona. Mutta hurjassa vedossa ovat savolaisetkin, neljä voittoa putkeen, joista puolet vieraissa. Sarjataulukossa KuPS on noussut kolmostilalle.

Niin iloisilta kuin derbyvoittajien ilmeet torstain loppuunmyydyn ottelun jälkeen näyttivätkin, paistaa lauantaina harjoituksissa jo pelaajilta keskittynyt katse. Kuopion väkivahva Palloseura ei ole koskaan helppo vastus, ei varsinkaan kotiareenallaan.

Millä keinoilla hyvänolon tunne nollataan henkisesti, jotta saadaan joukkueesta paras irti Kuopiossa, päävalmentaja Mika Lehkosuo?

– Pelaajien on ymmärrettävä, että Veikkausliigassa yksittäiset pelit eivät ratkaise vaan tärkeintä on syttyä joka peliin ja ylläpitää pelaamisen korkeaa tasoa. Meidänkin pelissä riittää paljon parannettavaa, joten joukkueen ja yksilöiden kehittyminen kauden aikana on menestymisen kannalta elintärkeää. Lisäksi joukkueen sisällä on tervettä kilpailua pelipaikoista ja Kuopiossa nähdään avauksessa pelaajia, jotka eivät olleet avauksessa edellisessä pelissä.

Millaisella taktiikalla peliin lähdetään?

– KuPS:lle ei ole tehty maalia viiteen peliin, joten siinä on hyökkäyksellemme kova haaste. Lisäksi KuPS:n erikoistilannepelaaminen ja pelitilannevahva sentteri Salami on pidettävä kurissa, summaa Lehkosuo.

Ottelu on Mika Lehkosuolle juhlaottelu, sillä hän saa täyteen 300 ottelua Veikkausliigan päävalmentajana.

ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana.

HJK:n seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 12.6., jolloin Sonera Stadiumille saapuu Rovaniemen Palloseura. Liput otteluun tästä »